Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ - ΔΕΝ πείθει ο Τσίπρας

​Οριακό προβάδισμα στη ΝΔ με 0,8% διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS και με οριακές διαφορές από την έρευνα του Ιουνίου.


Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 24,6% από 24,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% από 23,7%. Τρίτη δύναμη παραμένει η Χρυσή Αυγή ενώ η ΔΗΜΑΡ με 2,4% δεν μπαίνει στη βουλή.

Μικρή άνοδο εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ από 4% στο 4,7%, οι ΑΝ.ΕΛ. από 4,1% στο 4,8%, η Χρυσή Αυγή από 8,1% σε 8,3%, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσιάζει νέα πτώση από 3% στο 2,4%.

Στην παράσταση νίκης, η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. βρίσκεται στο 15,4% ενώ στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 47,2% έναντι 30,7% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτος στη λίστα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 38,3%.

Με την άποψη του Αλέξη Τσίπρα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι λογιστικό συμφωνεί το 51,7% και διαφωνεί το 42,8%.

Πηγή: «Τύπος της Κυριακής»

Κρεμασμένη σε δέντρο βρέθηκε ηλικιωμένη που αναζητούσαν μέσω silver alert!

H 63χρονη Nafize Milla είχε χαθεί από τη Δάφνη πριν από δυο ημέρες. Τη βρήκε περαστικός στην Άνω Νέα Σμύρνη.


Κρεμασμένη σε δέντρο σε οικόπεδο της Ανω Νέας Σμύρνης βρέθηκε η 63χρονη Nafize Milla, την οποία αναζητούσε εδω και δύο μέρες η οικογένειά της μέσω silver alert.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου. Σήμερα ένας περαστικός επικοινώνησε με τη Γραμμή Ζωής για να αναφέρει οτι αναγνώρισε την ηλικιωμένη, την οποία βρήκε κρεμασμένη στο δέντρο.
Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης επικοινώνησε με τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα, οπότε και επιβεβαιώθηκε οτι πρόκειται για την 63χρονη.

Guardian: Η Χρυσή Αυγή επιθυμεί εμφύλιο στην Ελλάδα

Ως την πιο επικίνδυνη επίθεση του ακροδεξιού κόμματος από την είσοδό του στη Βουλή χαρακτηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα.


Η εφημερίδα σχολιάζει περαιτέρω την επίθεση των ακροδεξιών επισημαίνοντας ότι ενόψει του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ «η επίθεση σημειώνεται εν μέσω φόβων πως η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Προβεβλημένα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν άλλωστε προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε εμφύλιο».

ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ - ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Άγρια συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού μεταξύ 5 κρατουμένων, Αλβανικής καταγωγής που εξέτιαν ποινή για παραβάσεις του νόμου περι ναρκωτικών, πάνω από 15 χρόνια.


Οι κρατούμενοι που βρισκόταν στο χώρο του εντευκτηρίου, συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα, 2 από αυτούς που ήταν συγκάτοικοι στο ίδιο κελί, να τραυματισούν.

Σύμφωνα με το Lamiastar o ένας από τους δυο είχε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας εξέπνευσε.

Ο συγκάτοικός του στο κελί, που μεταφέρθηκε με κλούβα έχει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Γίνεται έρευνα για τα αυτοσχέδια όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Διδυμότειχο : Ζητούσε 10.000 ευρώ για να μην τους σκοτώσει

Δύο υποθέσεις εκβίασης στην περιοχή του Διδυμοτείχου εξιχνίασε οι άνδρες της αστυνομίας της περιοχής. 


Έπειτα από έρευνες εντόπισαν 42χρονο, ο οποίος πριν από περίπου έναν μήνα απέστειλε ανώνυμες επιστολές, γραμμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε 44χρονο και 41χρονο, απειλώντας τους για τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους αν δεν του παρέδιδαν 10.000 ευρώ ο καθένας.

Σε έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις επιστολές, καθώς και ένας φορητός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής, μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων και ένας σκληρός δίσκος.

Ο 42χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία του θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά - Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο


Το καλοκαίρι τελειώνει και... πρακτικά, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να κατααγράψει νέα πτώση το Σάββατο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις πρωινές ώρες τα Δυτικά και τα Βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 ως 27 βαθμούς κελσίου.


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα 0,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Metrisi, και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, σε εφημερίδα του Σαββάτου.

Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό) η ΝΔ λαμβάνει 21,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, ενώ η ΔΗΜΑΡ  με ποσοστό μόλις 2,2%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 23% του δείγματος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,4%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 4,5% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 29,7%.

Σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών, «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ» απαντάει το 50% και «διαφωνώ/μάλλον διαφωνώ» απαντάει το 37,1% των ερωτηθέντων. Η απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 12,9%.

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης

Μετά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο τη... σκυτάλη παίρνει ο άλλοτε πολιτικός του σύντροφος Τάσος Μαντέλης ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.


Ο πρώην υπουργός καλείται πλέον να αντικρούσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βαρύτατες κατηγορίες όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ' εξακολούθηση και της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 450.000 μάρκων. Το ποσό αυτό το οποίο ο ίδιος... βάφτισε «προεκλογική χορηγία» εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης με τον κωδικό «Α. Rocos»

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσαν στην έγκριση της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

Ποιοι άλλοι παραπέμπονται σε δίκη

Ειδικότερα, με το υπ΄ αριθμόν 1828/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται σε δίκη οι Γεώργιος Τσουγκράνης, κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου (παρένθετο πρόσωπο), Ηλίας Γεωργίου, γενικός διευθυντής της Siemens από το 1993 μέχρι το 2003 και ο Αριστείδης Μαντάς, πρώην στενός συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου παύουν οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.


newsbomb.gr

Ένταση στην ΑΣΟΕΕ – Έκλεισε η Πατησιών

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στους μικροπωλητές.


Οι μικροπωλητές μπήκαν στο χώρο του πανεπιστημίου απ' όπου μαζί με άλλα άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο να μετατραπεί σε πεδίο μάχης για αρκετά λεπτά.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και γι' αυτό το λόγο η άνοδος της Πατησίων είναι κλειστή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ: Βρέφος μπουσούλαγε στη μέση του δρόμου ανάμεσα στα ΙΧ

Ο άνθρωπος που βρήκε το μωρό σε κεντρικό δρόμο της πόλης Ναυπλίου δείχνει στους δημοσιογράφους το σημείο που βρήκε το παιδί

Ένα απίστευτο περιστατικό εξελίχθηκε σε  κεντρική οδό στο Ναύπλιο. Έντρομος περαστικός αντίκρισε ένα βρέφος μόνο την πάνα του να μπουσουλάει εν μέση οδό ανάμεσα στην κίνηση των αυτοκινήτων. 


Χωρίς να χάσει χρόνο σταμάτησε τα αυτοκίνητα και πήρε στην αγκαλιά του το μωρό. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και περιπολικά κατέφθασαν στην περιοχή προς αναζήτηση των γονέων του χωρίς όμως μέχρι στιγμής να μπορέσουν αν τους εντοπίσουν. 

Αυτή την στιγμή το βρέφος βρίσκεται στην αστυνομική διεύθυνση Αργολίδος στο Ναύπλιο και χαίρει άκρας υγείας  απολαμβάνοντας τις φροντίδες των γυναικών κυρίως της Α.Δ.


Το μωρό τελικά είναι αλβανικής καταγωγής οι γονείς του δουλεύουν στην Κορινθία στα σταφύλια  και είχαν αφήσει το μωρό σε φιλικό ζευγάρι το οποίο κοιμόταν το πρωί ,έτσι ο μικρός κατάφερε άγνωστο πώς να φύγει από το σπίτι και να βγει στο δρόμο.

Το ζευγάρι ειδοποιήθηκε να έρθει στην Αστυνομική Διεύθυνση να παραλάβει το βρέφος.  

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων.

Τέλος τα μετρητά στην Εφορία -Με κάρτα ή επιταγή οι πληρωμές

Με κάρτα ή με επιταγή θα πρέπει να πηγαίνουν τις πολίτες στις Εφορίες προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους αφού μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων καταργούνται οι πληρωμές με μετρητά. Στόχος είναι να μειωθούν οι ατελείωτες ουρές στα ταμεία των Εφοριών.


Πλέον όσο μικρή και αν είναι η πληρωμή στην εφορία θα πρέπει να γίνεται είτε με επιταγή, είτε με πιστωτική κάρτα. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να εξοφλούν στις τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ με τον ειδικό κωδικό που θα υπάρχει στις φορολογικές δηλώσεις.



Νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο δημοσιογράφος Χάρης Ξεκουκουλωτάκης

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, ο Ξεκουκουλωτάκης πέθανε τον Απρίλιο του 2013, κάτω από τραγικές συνθήκες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το newsletter του ιδρύματος.

Το newsletter για τη μνήμη του Ξεκουκουλωτάκη, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή δύο μήνες μετά το θάνατό του, δεν κάνει αναφορά στα αίτια, εγείροντας ερωτήματα. Το κείμενο απλά εκθειάζει τη δουλειά του Χανιώτη δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι μόνο μετά το χαμό του φάνηκε πόσο πολύτιμη ήταν η εργασία του και η προσφορά του στο ίδρυμα.

Ο 41χρονος δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Google τιμά τον σπουδαίο Κάρολο Κουν

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας...»


Αφιερωμένο στον κορυφαίο Έλληνα θεατρικό σκηνοθέτη, Κάρολο Κουν, που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1908 στην Προύσα, είναι το σημερινό «Google Doodle» στην ελληνική σελίδα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Ο Κάρολος Κουν ήταν γιος του Ερρίκου Κοέν, πάμπλουτου εμπόρου και κοσμοπολίτη και της Μελπομένης  Παπαδοπούλου. Οι γονείς του κάποια στιγμή χώρισαν και αργότερα η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε έναν μακρινό συγγενή της.

Όταν ήταν 6 μηνών μετακόμισαν στην Πόλη, στην οποία παρέμεινε ως τα 20 του χρόνια.

«Αν και γεννήθηκα στην Προύσα, την Προύσα δεν τη γνώρισα. Από μικρός βρέθηκα στην Πόλη και κει μεγάλωσα. Από κει αρχίζουν οι αναμνήσεις, εκεί δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ερεθισμοί, τα πρώτα συναισθήματα, η πρώτη επαφή με την έξω από μένα πραγματικότητα. Μεγάλωσα σα Ρωμιός, μέσα σε ένα ρωμέικο αστικό σπίτι», είχε πει κάποτε ο Κουν.

Κανένας από τους προγονούς του δεν είχε σχέση με την τέχνη, οι περισσότεροι είχαν ασχοληθεί με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Το 1920 ξεκινάει σπουδές στη Ροβέρτειο Σχολή.

«Εσωτερικός στη Ροβέρτειο, ένα αμερικάνικο κολλέγιο που ιδρύθηκε από ιεραποστόλους, με αμερικάνικα τραγούδια και ψαλμούς, με γήπεδα μπάσκετ και αθλητικά αγωνίσματα… Όταν απεφοίτησα το 1928, μακριά από τους συμμαθητές μου και τους συγγενείς που σχεδόν όλοι είχαν έρθει στην Ελλάδα, τίποτα δε με συνέδεε πια με την Πόλη. Έφυγα στον ίδιο χρόνο με στόχο σπουδές στο Παρίσι».

Για ένα χρόνο σπουδάζει Αισθητική στη Σορβόνη. Το 1929 εγκαθίσταται στην Αθήνα, όπου και εργάζεται ως καθηγητής της Αγγλικής Φιλολογίας και Γλώσσας στο Κολλέγιο Αθηνών από το 1930 ως το 1939. Με μαθητές του Κολλεγίου, παρουσιάζει τις πρώτες του σκηνοθεσίες σε έργα όπως «Όρνιθες», «Τρικυμία», «Πλούτος».

 Το 1934 ιδρύει μαζί με τους Γιάννη Τσαρούχη και Διονύσιο Δεβάρη την ημι-επαγγελματική «Λαϊκή Σκηνή» . Βασική επιδίωξη της «Λαϊκής Σκηνής» ήταν η αναβίωση του ελληνικού λαϊκού εξπρεσσιονισμού. Οι ασθητικές αρχές της ήταν οι εξής:

«Πιστεύουμε ότι κάθε λαός μπορεί να δημιουργήσει και να αποδώσει μόνο όταν νιώθει τον εαυτό του ριζωμένο στη παράδοση. Θα δώσουμε κάτι που μπορεί να φανεί φτωχό στο εξωτερικό του, γιατί αποβλέψαμε στον μέσα πλούτο των έργων και με τι τρόπο ο πλούτος θα μπορούσε να εκφραστεί πιο καλά, με μέσα απλά και να αγγίξει την ψυχή μας, που την έχουν παραστρατήσει κακές ξένες απομιμήσεις. Το θέατρο είναι μια τέχνη, με αυτοτέλεια, που κρίνεται σύμφωνα με τους νόμους της τέχνης κι όχι κατά πόσο μιμείται τη ζωή πετυχημένα ή όχι», είναι τα λόγια του Κουν.

Τα έργα που ανέβηκαν από τη Λαϊκή Σκηνή, σε διάφορες σκηνές, ήταν τα εξής: «Ερωφίλη», «Άλκηστις», «Κατά φαντασίαν ασθενής», «Πλούτος», «Παντρολογήματα». Η «Λαϊκή Σκηνή» λειτούργησε ως τα μέσα του 1936, οπότε και διαλύθηκε για οικονομικούς λόγους.

Μετά τη διάλυση της «Λαϊκής Σκηνής» και την αποχώρηση από το Κολλέγιο Αθηνών, ο Κάρολος Κουν συνεργάστηκε πρώτα με το θίασο Κατερίνας (1939) σκηνοθετώντας την «Έντα Γκάμπλερ», με τον θίασο Κοτοπούλη (1939-1941), με τον οποίο ανέβασε 20 έργα, από τα οποία η Κοτοπούλη έπαιξε σε επτά, στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, στο «Μια γυναίκα χωρίς σημασία» του Όσκαρ Ουάιλντ κ.λ.π. Έπειτα, στην περίοδο 1941-1942, ξαναγύρισε στο θίασο Κατερίνας και σκηνοθέτησε άλλα επτά έργα, με τελευταίο την «Νόρα» του Ίψεν.

Το 1942, μέσα στην καρδία της Γερμανικής κατοχής, ο Κάρολος Κουν ιδρύει το Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη παράσταση δόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1942 στο Θέατρο «Αλίκης», με το έργο «Αγριόπαπια» του Ίψεν.

«Το «Θέατρο Τέχνης» ιδρύθηκε το 1942 στην αρχή της Γερμανικής κατοχής. Η ανάγκη για ένα τέτοιο νέο θέατρο, ένα θέατρο συνόλου, είχε ωριμάσει μέσα μου πολύ πριν, τον καιρό που ιδρύθηκε η ημι-επαγγελματική «Λαϊκή Σκηνή». Η εποχή της κατοχής ήταν μια συναισθηματικά, πλούσια εποχή. Έπαιρνες και έδινες πολλά. Μας ζώνανε κίνδυνοι, στερήσεις, βία και τρομοκρατία. Γι’αυτό σαν άνθρωποι αισθανόμασταν την ανάγκη πίστης, εμπιστοσύνης, συναδέλφωσης, έξαρσης και θυσίας.» 

Ορόσημο για την ανθρωπότητα: Εξω από το ηλιακό μας σύστημα ταξιδεύει το Voyager-1

Το Voyager-1 εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 και έκτοτε ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 62.136 χιλιόμετρα την ώρα

Το διαστημόπλοιο Voyager-1 είναι το πρώτο αντικείμενο της ανθρωπότητας που εγκαταλείπει το ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την επιστημονική κοινότητα αλλά και για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. 


Το διαστημικό σκάφος συνεχίζει το ταξίδι του, που ήδη μετράει 36 χρόνια, ενώ έχει στείλει και χαρίσει στην ανθρωπότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες αλλά και στοιχεία από το διάστημα.

Πλέον εγκατέλειψε το ηλιακό μας σύστημα, και γίνεται το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που εισέρχεται στον μεσοαστρικό χώρο, καθώς κάθε 24ωρρο διασχίζει περίπου 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έγραψε την Πέμπτη στο Twitter: «Υστερα από 36 χρόνια το Voyager-1 είναι το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο που βγαίνει έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Συγχαρητήρια NASA»

To Voyager-1 πέρασε στο διαστρικό χώρο κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Αυγούστου 2012, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που έχουν σταλεί στη Γη και δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Οι κάμερες του σκάφους έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια, προκειμένου να γίνει οικονομία στην ενέργεια και τη μνήμη. Λειτουργεί ακόμη η κεραία του που μετρά το μαγνητικό πεδίο καθώς και όργανα που μετράνε τις κοσμικές ακτίνες.

Τα δεδομένα καταγράφονται με τεχνολογία της εποχής του ’70, σε μαγνητικές ταινίες. Τα όργανα που διαθέτει συνεχίζουν να εκπέμπουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το αφιλόξενο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

To Voyager-1 εκτοξεύτηκε το 1977, και βρίσκεται σχεδόν 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (12 δισεκατομμύρια μίλια) «μακρυά από το σπίτι».

Αυτή η απόσταση είναι τόσο μεγάλη που έχουν υπολογίσει οι επιστήμονες ότι θα χρειάζονταν 17 ώρες για ένα ραδιοφωνικό σήμα που τυχόν θα «ξεκινούσε» από το Voyager-1 για να φτάσει στη Γη.

«Τώρα που έχουμε καινούρια, σημαντικά δεδομένα, πιστεύουμε ότι αυτό ήταν το ιστορικό άλμα της ανθρωπότητας στο διαστρικό χώρο», δήλωσε ο Εντ Στόουν του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας.

«Η ομάδα του Voyager-1 χρειαζόταν χρόνο για να αναλύσει τα δεδομένα και να βγάλει κάποιο νόημα. Όμως τώρα μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα που μας βασάνιζε όλους: Φτάσαμε; και η απάντηση είναι "Ναι"», πρόσθεσε ο Στόουν.

«Το Voyager-1 έφτασε εκεί που δεν έχει πάει κανένα άλλο διαστημόπλοιο, πετυχαίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα στην ιστορία της επιστήμης» τόνισε ο διευθυντής των επιστημονικών αποστολών της NASA Τζον Γκράνσφελντ.

Το Voyager-1 εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 και έκτοτε ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 62.136 χιλιόμετρα την ώρα.

Tην εποχή που ξεκινούσε το ταξίδι του, πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τζέραλντ Φορντ, ηγέτης της ΕΣΣΔ ήταν ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ, η Γερμανία ήταν χωρισμένη σε Ανατολική και Δυτική, Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η τότε ΕΟΚ είχε εννέα κράτη-μέλη. Οι Clash κυκλοφορούσαν στη Βρετανία το πρώτο τους άλμπουμ και το φιλμ "Star Wars" έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Λίγες ημέρες προτού εκτοξευθεί το Voyager-1 πέθανε ο Γκράουτσο Μαρξ και ο Ελβις Πρίσλεϊ «έφυγε από το κτίριο».

Την χρονιά που το Voyager-1 ξεκινούσε την Οδύσσειά του στο άγνωστο, γεννήθηκε η Σακίρα, ο Ορλάντο Μπλουμ και ο Psy. Οταν το Voyager-1 άρχιζε τη μεγάλη περιπέτεια, δεν είχαν ακόμη γεννηθεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Λιονέλ Μέσι, η Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Χάρη στο Voyager-1 η ανθρωπότητα «είδε» για πρώτη φορά τους δύο μεγαλύτερους πλανήτες (Κρόνο και Δία) και τους δορυφόρους τους.

Το διαστημικό σκάφος μεταφέρει δίσκους με ηχογραφήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να απεικονίσουν την ποικιλομορφία του πολιτισμού στη Γη: Συγκεκριμένα μεταφέρει ένα δίσκο από χρυσάφι με ένα χαιρετισμό προς τα τυχόν νοήμονα όντα που, ίσως συναντήσει κάποτε το σκάφος. Αυτός περιλαμβάνει ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη μας, καθώς και μηνύματα σε 55 γλώσσες. Μεταφέρουν επίσης τα μηνύματα του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κουρτ Βαλντχάιμ.

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία του Voyager-1 στο Διάστημα, θα συνεχίσει για πολύ-πολύ καιρό, ίσως για δισεκατομμύρια χρόνια», προέβλεψε ο αστροφυσικός Μαρκ Σουίσνταλ
Enhanced by Zemanta

Πέθανε ο δημιουργός του κρεμοσάπουνου Ρόμπερτ Τέιλορ

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε από καρκίνο ο Ρόμπερτ Τέιλορ, που πήρε το σαπούνι και το έβαλε σε μπουκάλι στη δεκαετία του ' 80, γεγονός που τού απέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.


Στη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε και πούλησε δεκάδες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους εργοστάσια και φίρμες για οδοντόκρεμες, σαμπουάν και διάσημα αρώματα. 

Το πιο γνωστό από όλα το άρωμα Obsession (εμμονή) του Κάλβιν Κλάιν (εταιρεία καλλυντικών που αγόρασε ο Τέιλορ) με το ρηξικέλευθο σλόγκαν «Ανάμεσα στην αγάπη και την τρέλα βρίσκεται το Obsession».

«Οδηγούσα για τη δουλειά, μια μέρα και σκεφτόταν την ατσαλιά που δημιουργούσε το σαπούνι στο νιπτήρα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα» λέει η κόρη του Λόρι Λόρενς για την ιδέα του να βάλει το σαπούνι σε μπουκάλι και να φτιάξει το κρεμοσάπουνο πριν από 30 χρόνια.

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες κυκλοφορίας του είχαν πουληθεί κρεμοσάπουνα αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

«Είχε πάντα ένα γνωμικό που έλεγε  ότι αυτό που το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συλλάβει μπορεί και να το πετύχει και έζησε με αυτόν τον τρόπο τη ζωή του» δήλωσε η κόρη του στο Associated Press.
Enhanced by Zemanta

Εντοπίστηκε παράνομο καζίνο στην Πλατεία Αττικής

Κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια εντόπισαν χθες το βράδυ στην Πλατεία Αττικής, αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα. 


Συνελήφθη μία 29χρονη υπήκοος Αλβανίας, ως υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης.

Κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και έξι κάμερες συστήματος κλειστού κυκλώματος, καταγραφής του χώρου. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ντερ Στάνταρντ: 200 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Σε περίπου 200 δισ. ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ» επικαλούμενη ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου Άρτε.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και έτσι η Γαλλία εκτιμάται ότι χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτήριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους «φορολογική όαση», σε ένα κτήριο είναι καταχωρισμένες περίπου 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.

ΤΩΡΑ- Στη ΓΑΔΑ ο Μιχαηλίδης

Στη ΓΑΔΑ έφτασε πριν από λίγο ο κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης που εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις κυπριακές αρχές.


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου μπήκε στο κτίριο της οδού Αλεξάνδρας από την πίσω είσοδο με χειροπέδες στα χέρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του είχε και δύο βαλίτσες. Ο κ. Μιχαηλίδης σύμφωνα με τις Αρχές εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες που αφορούν τα ΤΟR M1.

Νέες διώξεις σε Γιάννη Καρούζο

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν φορολογικές παραβάσεις, ασκήθηκε σε βάρος στελεχών του κατασκευαστικού ομίλου Καρούζου και στελεχών τεσσάρων τραπεζών που του έδιναν δάνεια με σκοπό την αγοραπωλησία ακινήτων.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, αλλά και η σύζυγός του η οποία συνελήφθη σήμερα, βάσει εντάλματος του ανακριτή.

Τα αδικήματα αφορούν, φοροδιαφυγή στο εισόδημα και άμεση συνέργεια σε αυτή, απιστία κακουργηματική τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το ποσό της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που φέρεται να δανείστηκε ο επιχειρηματίας από τις τράπεζες ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Στη διαδικασία των αγοραπωλησιών ακινήτων εμπλέκονται offshore εταιρίες, ο ρόλος των οποίων ερευνάται, ενώ εκκρεμούν και αιτήματα δικαστικών συνδρομών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η εταιρία Phantom, η οποία χρησιμοποιήθηκε στις αγοραπωλησίες και προσεχώς οι υπεύθυνοί της θα κληθούν σε απολογία.

Σημειώνεται τέλος ότι ήδη έχει δεσμευτεί μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Καρούζου αλλά και της Phantom.


Αυτός είναι ο 52χρονος που εξαπατούσε ανέργους υποσχόμενος εργασία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία και φωτογραφίες του 52χρονου, ο οποίος αποσπούσε χρήματα από ανέργους, τάζοντος τούς εργασία.


Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουμανίδη του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, γεννημένο στις 22 Ιουλίου του 1961, εις βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
Να θυμίσουμε ότι ο 52χρονος από τον Αύγουστο του 2010 έως και τη μέρα της σύλληψης του, τον τρέχοντα μήνα, είχε εξαπατήσει συνολικά 17 άτομα στη Θεσσαλονίκη, την Αριδαία, τα Γιαννιτσά και τα Χανιά.

Παρουσιαζόταν ως υπεύθυνος εταιρείας, εργολάβος-επενδυτής, μεσολαβητής δημοσίου ασφαλιστικού τομέα κ.α. και ζητούσε χρήματα προκειμένου να τους εξασφαλίσει μία θέση εργασίας. Το ποσό που είχε συγκεντρώσει από τη δράση του έφτασε τα 55.005 ευρώ.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Παλαιοκώστα: Σε χώρα των Βαλκανίων κρύβεται ο κακοποιός

Στο προσκήνιο επανήλθε πάλι ο διαβόητος κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, αν και πρόσφατα ανακαλύφθηκαν δύο προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία είχε λάβει ως λύτρα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.


Στην ΕΥΠ και την Ασφάλεια σήμανε συναγερμός μετά τον εντοπισμό των δύο χαρτονομισμάτων στην Κοζάνη, ωστόσο εν τέλει αποδείχθηκε εσφαλμένος, με τις Αρχές να έχουν επιβεβαιώσει πλέον το γεγονός ότι ο ασύλληπτος κακοποιός έχει ήδη «ξεπλύνει» τα χρήματα από την απαγωγή Μυλωνά στη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε οι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα δεν τα έχει διακινήσει ο Παλαιοκώστας ή κάποιος συνεργάτης του, αλλά πρόκειται για χρήματα που εντοπίζονται σε αγροτικές περιοχές και διακινούνται κυρίως από Βούλγαρους εποχικούς εργάτες που προσλαμβάνονται τα καλοκαίρια σε μεγάλες καλλιέργειες, αναφέρει η Espresso.

Πως οργάνωσε το «ξέπλυμα»

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως μετά την θεαματική απόδραση του Παλαιοκώστα με τον Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο διαβόητος κακοποιός κατάφερε να προσεγγίσει συνεργάτες του και να μεταφερθεί στην Βουλγαρία, όπου έκλεισε συμφωνία με συγκεκριμένο κακοποιό για να του «ξεπλύνει» τα 5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ως λύτρα από την απαγωγή Μυλωνά. Οι ίδιες πηγές μάλιστα, σημειώνουν πως ο Βούλγαρος κακοποιός αγόρασε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα του Παλαιοκώστα στη μισή τους αξία, με αποτέλεσμα ο διαβόητος κακοποιός να έχει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε «καθαρά» χαρτονομίσματα.

Που βρίσκεται ο Παλαιοκώστας

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του γνωστού κακοποιού δεν έχουν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς ο Παλαιοκώστας φροντίζει να είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του και να «σβήνει» όλα του τα ίχνη, κυρίως δε αυτά των οικονομικών του συναλλαγών, αναφέρουν αστυνομικές πηγές του iefimerida.gr. Ωστόσο, από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι ο γνωστός κακοποιός δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και πιθανότατα έχει βρει καταφύγιο στη Βουλγαρία ή κάποια άλλη χώρα των Βαλκανίων.



Συνελήφθη η Ρεβέκκα Σκαφτούρου, πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου

Σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης - Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα


H  Ρεβέκκα Σκαφτούρου, πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στη Κηφισιά από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής.  

Η 45χρονη γυναίκα συνελήφθη καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης «για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή στο εισόδημα κατ' εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί πριν από μήνες σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του καθώς ήταν φυγόποινος και εκκρεμούσαν σε βάρος του έξι καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση επικίνδυνων αλλαντικών με σαλμονέλα

Την άμεση ανάκληση-απόσυρση έτοιμου αλλαντικού λόγω παρουσίας σαλμονέλας απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.


Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes", μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμα αλλαντικά την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν «Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ», με ημερομηνία ζύγισης 14-8-2013 και ημερομηνία λήξης 12-11-2013, το οποίο παράγεται από την εταιρεία ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – ΛΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΕ, που εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, πλην δυο, στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, πρότεινε η εισαγγελέας

Φωτογραφία αρχείου του Ακη Τσοχατζόπουλου με την Γκούντρουν, την ενοχή της οποίας για το σκάνδαλο με τις χρυσές μίζες ζήτησε την Τετάρτη η εισαγγελέας.

Την ενοχή και της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μόλντεναουερ ζήτησε την Πέμπτη η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη. 


Μέχρι τώρα η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει απαλλαγή για δύο κατηγορούμενους: Τον κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου και τον ιδιοκτήτη εταιρείας αλουμινίων Παντελή Ζαχαριάδη, οι οποίοι για μικρό διάστημα ήταν εκπρόσωποι - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - της εταιρείας Torcaso. 

Αναλυτικά η εισαγγελέας στις αγορεύσεις της για τους συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού έχει πει:  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Η θάλασσα έβγαλε ένα τόνο χασίς στο Κάστρο Κυλλήνης

Ένα τόνο χασίς περίπου έβγαλε η θάλασσα στην περιοχή του Κάστρου –Κυλλήνης σε δέματα το πρωί με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το λιμεναρχείο και η Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου.


Οι  άνδρες της δίωξης διενεργούν έρευνες για το πώς μπορεί να έφθασαν τα ναρκωτικά στην περιοχή ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή ενός εγκαταλελειμμένου ιχ που βρέθηκε κοντά στο χώρο που εμφανίστηκαν τα δέματα.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα όπως να πετάχτηκαν από την ξηρά τα ναρκωτικά στην θάλασσα ή να τα μετέφερε κάποιο  πλοίο και να τα έριξαν στην θάλασσα όταν αντελήφθησαν ότι υπάρχει κίνδυνος να πιαστούν καθώς και πολλά άλλα σενάρια.

ileiapost.gr

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της Virgin ήρθε κρυφά στη Μύκονο για μια επένδυση μαμούθ


Πασίγνωστος, πάμπλουτος, ιδιοσυγκρασιακός, αντισυμβατικός, απρόβλεπτος, ιδιοφυής επιχειρηματικά: αυτά είναι λίγα μόνο από τα επίθετα που συνοδεύουν τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, το αφεντικό της Virgin που έφτασε στη Μύκονο με ελικόπτερο προκειμένου να συζητήσει με λιβανέζους μεγαλοεπδυτές μια μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση σε Αττική και σε Μύκονο, γράφει η Σίβυλλα.

Διαβάζουμε στη ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος: «Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έφθασε στην Μύκονο με ελικόπτερο. Αυτή τη φορά δεν «κατέβηκε» στο ελικοδρόμιο μεγάλης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, όπως συνήθιζε να κάνει στο παρελθόν. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, δημιουργός της Virgin, ιδιοκτήτης επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, θαμώνας glamorous spots και βέβαια του περίφημου, ιδιόκτητου Necker island, έμεινε πολύ λίγο στο Νησί των Ανέμων. Ο Μπράνσον συναντήθηκε με στενούς του φίλους, Λιβανέζους επιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές οι οποίοι παρά την «φθινοπωρινή ψύχρα» η οποία γίνεται πιο έντονη στην Mykonos τις νυχτερινές κυρίως ώρες επιμένουν να απολαμβάνουν sushi και σαμπάνιες. Σε δημοφιλή spots όπως το "Nammos", το Καλό Λιβάδι, το Jackie O' Beach Club, μέσα στο Super Paradise.  


Ο Ρίτσαρντ είναι ως γνωστό ένας πολύ άνετος τύπος. Λάτρης των ωραίων γυναικών, δεν παρέλειψε να βάλει τα κιάλια του όταν σε κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού πλησίασε Riva με νεαρά καλλίγραμμα κορίτσια. Τελικά τι συζήτησε ο πολυμήχανος Μr. Μπράνσον με τους Λιβανέζους επιχειρηματίες; Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται μαζί με τους Lebanese billionaires να επενδύσει σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Αττικής και βέβαια στην δημοφιλή παγκοσμίως Mykonos.

Το "Eclipse" του Ρόμαν Αμπράμοβιτς βρισκόταν επίσης στην Μύκονο εκείνες τις μέρες. »

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Φθινοπωρινός καύσωνας αλλά και καταιγίδες την Πέμπτη - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει


Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μικρή πτώση θα σημειωθεί μόνο στα βορειοδυτικά, όπου το απόγευμα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την  Πέμπτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα υπόλοιπα από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στη δυτική στερεά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Στα βορειοτέρα τμήματα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: ασθενείς
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 17 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Πατήσια [βίντεο]

Σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις έχει προχωρήσει από το πρωί η Αστυνομία στην περιοχή των Πατησίων, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης ματανάστευσης και του παρεμπορίου.

Ήδη έχουν προσαχθεί πάνω απο'300 άτομα, ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 40 συλλήψεις για πορνεία, λαθρεμπόριο τσιγάρων, παράβαση σφράγισης καταστημάτων, επαιτεία κ.α.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Δίας».


Βρήκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα στον Κορυδαλλό

Βρέθηκαν 25 αυτοσχέδια μαχαίρια,  49 κομμάτια σίδερου, 10 κινητά τηλέφωνα


Αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα, είναι κάποια μόνο από τα ευρήματα της νέας αιφνιδιαστικής έρευνας που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Β΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Ειδικότερα, μετά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους και κελιά κρατουμένων, μεταξύ άλλων τα εξής:

- 25 αυτοσχέδια μαχαίρια – σουβλιά,
- 49 κομμάτια σίδερου,
- 10 κινητά τηλέφωνα,
- 6 κάρτες SIM κινητών τηλεφώνων,
- 6 φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι έλεγχοι στα σωφρονιστικά καταστήματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. 

Eπτά νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από τη λοίμωξη ανέρχεται συνολικά στους 65


Ήπια συνεχίζεται η δραστηριότητα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, βοηθούντων και των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται συνολικά στους 65, με επτά νέα κρούσματα να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα.

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε ό,τι αφορά τον χάρτη με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, αυτός εμπλουτίζεται με μία ακόμη περιοχή – «στόχο», τον δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός - Παπάγου.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Όσοι προλάβετε: Έρχεται σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ!

Νέες περικοπές στις συντάξεις προβλέπει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ταμεία Θανάσης Καποτάς, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στα ασφαλιστικά Ταμεία.


Όπως τόνισε ο ίδιος, με τις οφειλές να έχουν εκτιναχθεί στα 8 δισ. ευρώ, ο κ. Καποτάς έκανε λόγο για νέο ψαλίδι 10% στις κύριες συντάξεις και «κούρεμα» 30% στις επικουρικές συντάξεις λόγω της μείωσης των εσόδων αλλά και του περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης από το 2014.

Παράλληλα, ο κ. Καποτάς προέβλεψε και σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ, ενώ για το επόμενο διάστημα εκτίμησε πως «το εφάπαξ θα μοιάζει με λόττο καθώς το τελικό ποσό θα εξαρτάται από το κύμα φυγής αλλά και τα έσοδα του Ταμείου».

Έως 24 μήνες αναμονή για τη σύνταξη!

Για εκρηκτική κατάσταση έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος -όπως αναφέρει το Έθνος- τόνισε ότι οι οφειλές στο Ταμείο έχουν αυξηθεί κατά 65% τη διετία 2010-12, την ώρα που από το 2009 τα έσοδα έχουν μειωθεί πάνω από 30%.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για «τραγική έλλειψη σε προσωπικό» επισημαίνοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος «να διπλασιαστεί ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων», αφού σε ορισμένα καταστήματα της περιφέρειας απαιτούνται ως και 24 μήνες για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης!

STAR.GR

100 νέες διώξεις τοv μήνα σε επιόρκους του δημοσίου

Από διευθυντές του ΙΚΑ μέχρι αστυνομικούς και από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και γιατρούς μέχρι καθηγητές  πανεπιστημίου βρίσκονται στη λίστα των 800 υπαλλήλων που διώκονται το οκτάμηνο του 2013


Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο Ελληνικό Δημόσιο, με το πάρτι των επίορκων υπαλλήλων όχι μόνο να μην έχει περιοριστεί, αλλά να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έως και σήμερα. Οι ισοπεδωτικές κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου των πειθαρχικών κυρώσεων των παρανομούντων φαίνεται ότι δεν συμμόρφωσαν σημαντική μερίδα απασχολούμενων στην κρατική μηχανή, καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται αυξημένα ποσοστά σοβαρής παραβατικότητας στις τάξεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Αλμυρός Βόλου: Ανήλικες μαθήτριες αγόραζαν ναρκωτικά και έκαναν χρήση μέσα σε σχολείο!

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο 15χρονες μαθήτριες, τρεις 19χρονοι μαθητές νυχτερινού Λυκείου καθώς και δύο Αλβανοί προμηθευτές 24 και 27 ετών αντίστοιχα


Μέσα στο προαύλιο ενός γυμνασίου στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας ετοιμάζονταν να κάνουν χρήση ναρκωτικών που τους προμήθευσαν δυο νεαροί Αλβανοί, δυο ανήλικες μαθήτριες! Τις πρόλαβαν, όμως, οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. που συνέλαβαν και τους προμηθευτές.

Οι δύο 15χρονες μαθήτριες λυκείου είχαν πάει στο σχολικό συγκρότημα μαζί με τρεις 19χρονους μαθητές νυχτερινού σχολείου και συνάντησαν εκεί τους δυο Αλβανούς ηλικίας 24 και 27 χρόνων. Ο δεύτερος αλλοδαπός είχε στην κατοχή του μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 1,2 γραμμαρίου που σκόπευε να πουλήσει στους πέντε νεαρούς. Πριν συλληφθούν, οι δυο Αλβανοί πέταξαν στο προαύλιο και άλλη μια συσκευασία με 3,3 γραμμάρια κάνναβης.

Οι προμηθευτές και οι πέντε αγοραστές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που τους απήγγειλε κατά περίπτωση κατηγορίες για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Οι γονείς των δυο ανήλικων κοριτσιών κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αλμυρού που διενεργεί την προανάκριση για να ενημερωθούν και εξετάζεται αν θα κατηγορηθούν για πλημμελή εποπτεία.

Καταπέλτης η εισαγγελέας για Άκη - Μετακύλισε τις μίζες στις πλάτες του λαού

Καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, τον οποίο κατονόμασε ως αποδέκτη εκατομμυρίων ευρώ από μίζες στα εξοπλιστικά, είναι η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Γεωργίας Αδειλίνη η οποία αναφέρεται στα στοιχεία του κατηγορητηρίου και της ογκωδέστατης δικογραφίας που αριθμεί 31.000 σελίδες. 

Η εισαγγελέας ανέφερε οτι ο πρώην υπουργός μετακύλισε τις μίζες, στις πλάτες του κατάχρεου ελληνικού λαού, αδιαφορώντας για το κόστος και για το γεγονός οτι ο λαός τον εμπιστεύτηκε.

Η κ. Αδειλίνη χαρακτήρισε ντροπιαστικό για την χώρα μας την ύπαρξη εκτεταμένης διαφθοράς και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ παράλληλα στηλίτευσε την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον οποίο είπε οτι δημιουργεί δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων, μια για του πολιτικούς και μια για τους απλούς πολίτες.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα στη δίκη Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και την επόμενη εβδομάδα στο δικαστήριο θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, 53 συνολικά.

Η απόφαση αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου


Πηγή: skai.gr

Νεκρός 72χρονος γιατί το νοσοκομείο του Ρίου αρνήθηκε να τον εγχειρίσει, καταγγέλουν συγγενείς

Το νοσοκομείο δεν τον δεχόταν με το αιτιολογικό ότι δεν εφημέρευε μετά τις τρεις το μεσημέρι


Σάλος έχει προκληθεί από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν 72χρονος από τη Μανωλάδα εξέπνευσε, ενώ περίμενε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να διακομιστεί σε νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα για άμεση χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς αλλά και πληροφορηθήκαμε από ιατρικές πηγές, το νοσοκομείο του Ρίου δεν τον δεχόταν με το αιτιολογικό ότι δεν εφημέρευε μετά τις τρεις το μεσημέρι. Έξαλλοι οι συγγενείς του 72χρονου έχουν μεταβεί στην Πάτρα και αναζητούν τους υπευθύνους που αρνήθηκαν να δεχθούν το περιστατικό.

Ο 72χρονος Λ.Α. από τη Μανωλάδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Εκεί οι γιατροί έκριναν άμεση την μεταφορά του στην Αμαλιάδα. Εκεί έφτασε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης. Οι γιατροί διέγνωσαν πως ο 72χρονος είχε υποστεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση γιατί ο ασθενής έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση για να σωθεί η ζωή του. Έτσι γιατροί και διοίκηση του νοσοκομείου άρχισαν να αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να διακομιστεί άμεσα και να εγχειριστεί ο ασθενής.

Το πλησιέστερο αγγειοχειρουργικό τμήμα που υπήρχε στην περιοχή ήταν αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς να χαθεί χρόνος έγιναν επαφές μεταξύ των δύο νοσοκομείων όμως στην Αμαλιάδα συνάντησαν την άρνηση του Ρίου για τη διακομιδή και την επέμβαση λόγω του ότι η εφημερία του νοσοκομείου έληγε στις τρεις το μεσημέρι.

Επόμενη λύση ήταν το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ είχαν ενημερωθεί άμεσα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για το περιστατικό, χωρίς να δοθεί απάντηση ποτέ… Ενώ οι ώρες περνούσαν ο ασθενής έχανε πολύτιμο χρόνο και τελικά εξέπνευσε λίγο πριν από τη μια το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με τους γιατρούς και τη διοίκηση να προσπαθούν να δώσουν αυτοί λύση στο θέμα.

Μόλις ο 72χρονος εξέπνευσε η οργή των συγγενών του ξεχείλισε. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα πήραν το αυτοκίνητό τους και πήγαν στην Πάτρα να αναζητήσουν τους ανθρώπους που αρνήθηκαν τη μεταφορά και την επέμβαση στον ηλικιωμένο. Και σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr σημειώθηκε και έντονο επεισόδιο με γιατρούς, φτάνοντας η κατάσταση στα άκρα.

Πλέον αναζητούνται οι υπεύθυνοι για το τραγικό αυτό περιστατικό, που έφτασε έως το υπουργείο Υγείας και ήδη υπάρχει μεγάλη ένταση. Ένας άνθρωπος πέθανε επειδή στην κρίσιμη στιγμή το ΕΣΥ αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανέφεραν συγγενείς αλλά και γιατροί.

Πηγή: ilialive.gr

Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι το 2014

- Εξαιρούνται μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων - Απαλλάσεται μόνο η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία -Εισπρακτικός στόχος για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων τα 2,9 δισ. ευρώ - Στον «αέρα» τα φτωχά νοικοκυριά


Ελάχιστοι αναμένεται να είναι οι φορολογούμενοι που θα εξαιρεθούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014.

Σε μία προσπάθεια να επιβληθεί ο φόρος σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων, το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα αναφέρει πως από το φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Αυτό απλά σημαίνει ότι άνεργοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα καταβάλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για κάθε ένα από αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται ότι ο εισπρακτικός στόχος για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων είναι τα 2,9 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η τρόικα υπολογίζει ότι η εφορία θα πρέπει να βεβαιώσει το 2014 συνολικά έσοδα ύψους 4,1 δισ. ευρώ.

Αντιθέτως η ελληνική πλευρά τοποθετεί στα 3,6 δισ. ευρώ το μέγεθος αυτό, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ χαμηλότερα.

Εκτός από τους ανέργους, δεν έχει εξαιρεθεί καμία άλλη κατηγορία φορολογουμένων από το φόρο

Για να πετύχει τον στόχο αυτό το υπουργείο Οικονομικών, εκτός από τους ανέργους, δεν έχει εξαιρέσει καμία άλλη κατηγορία φορολογουμένων από το φόρο και δεν έχει υπολογίσει πιθανές εισοδηματικές απώλειες από ενδεχόμενη ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, το θέμα της απαλλαγής, μείωσης ή καταβολής σε περισσότερες δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από φορολογούμενους που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια θα κλειδώσει μετά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου και υπό την προϋπόθεση ότι η τρόικα θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις.

Έτσι, άγαμοι φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ ή έγγαμοι φορολογούμενοι με εισόδημα έως και 8.000 ευρώ που σήμερα τυγχάνουν διευκολύνσεων για την πληρωμή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) είναι πολύ πιθανόν να καταβάλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από το 2014, παρά την προφανή τους οικονομική αδυναμία.

Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Οι έλληνες αυτοκτονούν λόγω οικονομικής κρίσης αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα


Με την τραγική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ασχολείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία υποστηρίζει πως εκτός από την «έκρηξη» στις αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός θα αυξηθεί και άλλο.

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται ως πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, φιλοξενεί δηλώσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα» και του επικεφαλής ψυχολόγου του οργανισμού Αρη Βιολατζή. Η «Κλίμακα» επισημαίνει, πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα. Ο επικεφαλής της «Κλίμακας» μάλιστα, υποστηρίζει πως οι άνδρες αυτοκτονούν στον τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, με το 43% των συνολικών περιπτώσεων να αφορούν άνεργους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, οφείλονται σε απαγχονισμούς, αυτοπυροβολισμούς, άλματα στο κενό και δηλητηριασμούς.

Η «Κλίμακα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή αύξηση των αυτοκτονιών και ζητά την κυβερνητική αρωγή για να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο επισημαίνει η Washington Post, η οποία κλείνει το δημοσίευμα παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Βιολατζή: «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια «τράπεζα» ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Βιολατζής.

Enhanced by Zemanta

Απίστευτο! Έκλεισαν τα μάτια του Αριστοτέλη...Δείτε το βίντεο


Ένα μαύρο πανί στα μάτια του αγάλματος του Αριστοτέλη από υπαλλήλους του ΑΠΘ, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά άλλο ένα μέρος από τα «σημεία των καιρών».


Γιατί συνέβη αυτό; Για «να μην βλέπει τι συμβαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στον χώρο της Παιδείας και της γνώσης..», όπως λένε.

Μια νεαρή διαδηλώτρια ήταν εκείνη που ανέβηκε στον ανδριάντα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου και τοποθέτησε το μαύρο κομμάτι πανί.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των διοικητικών υπαλλήλων πραγματοποιούνται τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όσο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι «έκλεισαν» και τα «μάτια» του ανδριάντα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου ο οποίος το 1924 ως Πρωθυπουργός τότε αποφάσισε την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ θα πραγματοποιήσουν και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο των ιδρυμάτων τους.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη αστυνομικός που πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά

Με χειροπέδες κατέληξε ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, κατηγορούμενος ότι μαζί με άλλα τρία άτομα είχε στήσει κύκλωμα και πωλούσαν πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας. Για κάθε έγγραφο ζητούσαν από 300 έως 1200 ευρώ ενώ έκαναν και προσφορές όταν κάποιος ζητούσε παραπάνω από ένα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα ένας 35χρονος και άλλοι δύο 31χρονοι κάτοικοι Αχαρνών, οι οποίοι δήλωσαν άνεργοι στους αστυνομικούς.

Όσο για το πως αλίευαν πελάτες από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έψαχναν στην περιοχή των Αχαρνών κυρίως για ομογενείς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης εξουσίας και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα.

Ειδικά για τον αστυνομικό με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για την υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τους κατηγορουμένους είχε προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος αναζητείται ως το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη ομάδα κατηγορείται για ένοπλες ληστείες σε φορτηγά μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Newsroom Enet

Αύξηση-σοκ 43% στις αυτοκτονίες

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ / enet.gr

Τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων βάζουν στην κυριολεξία τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, καθώς όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας πνιγμένοι στα χρέη αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.


Η απόγνωση αυτή που επικρατεί, στα μαύρα χρόνια του Μνημονίου, έχει αυξήσει δραματικά τα ποσοστά αυτοκτονιών και οι ειδικοί με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έρχονται.

Οι ειδικοί της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψαν αύξηση-σοκ 43% από το 2007 έως το 2011 στις αυτοκτονίες.

Συγκεκριμένα, το 2007 σημειώθηκαν 328 αυτοκτονίες (268 άνδρες και 60 γυναίκες), το 2008 373 αυτοκτονίες (268 άντρες και 65 γυναίκες), το 2009 καταγράφηκαν 391 αυτοκτονίες (333 άντρες και 58 γυναίκες), το 2010 377 αυτοκτονίες (336 άντρες και 41 γυναίκες) και το 2011 καταγράφηκαν 477 αυτοκτονίες (393 άντρες και 84 γυναίκες).

Οικονομικές δυσκολίες

Η πλειονότητα των αυτοχείρων αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες, ενώ επισήμως με βάση τα στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές το 16,4% ανέφερε οικονομικά προβλήματα πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Αλματώδη στατιστικά αυτοκτονιών παρουσιάζει η Κρήτη, όπου το 2011 καταγράφηκαν 37 αυτοκτονίες, το 2012 49 αυτοκτονίες και έως τώρα το 2013 34 αυτοκτονίες. Ακολουθούν Πελοπόννησος, Αν. Μακεδονία - Θράκη και η Δυτική Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το προφίλ όσων βάζουν τέλος στη ζωή τους είναι:

Ανεργοι 20,9%.

Δημόσιοι υπάλληλοι 7,1%.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι 5,6%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες 6,5%.

Φοιτητές 5,5%.

Μαθητές 4,5%.

Αγνωστη επαγγελματική κατάσταση 39,2%.

Η δραματική αυτή εικόνα φαίνεται πως μπορεί να γίνει και χειρότερη, καθώς σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Κλίμακα», εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφονται.

Το Δίκτυο Καταγραφής του Κέντρου Πρόληψης της Αυτοκτονίας κατέγραψε ήδη 231 αυτοκτονίες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2013.

Και επειδή καθημερινά γύρω μας όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής Εμμανουήλ Πολυζόπουλος δίνει ορισμένες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε ένα «ύποπτο» περιστατικό: «Εάν το πρόσωπο λέει πράγματα όπως, "είμαι τόσο πιεσμένος/η, δεν μπορώ να συνεχίσω", να κάνετε άφοβα την ερώτηση: "έχεις σκέψεις αυτοκτονίας;". Θα καταλάβει έτσι ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά και ότι τον παίρνετε στα σοβαρά, ώστε πλέον να μοιραστεί τον πόνο του μαζί σας.

* Αποφύγετε να λέτε πράγματα όπως: "Εχεις τόσα πολλά για να ζήσεις ακόμα", "η αυτοκτονία σου θα βλάψει την οικογένειά σου", ή "κοίταξε τη φωτεινή πλευρά της ζωής". Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει νόημα για έναν αυτοκτονικό.

* Αποφύγετε να σοκαριστείτε, να κάνετε διάλεξη για την αξία της ζωής, ή να πείτε ότι η αυτοκτονία είναι λάθος.

* Αρνηθείτε να ορκιστείτε εχεμύθεια.

* Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια και αν ο γιατρός συνταγογραφήσει φάρμακα, βεβαιωθείτε ότι ο φίλος σας ή αγαπημένος σας ακολουθεί τις οδηγίες.

* Να είστε ενεργά κοντά του. Μη λέτε "τηλεφώνησέ μου αν χρειαστείς κάτι", είναι πολύ αόριστο. Μην περιμένετε το άτομο να σας τηλεφωνήσει ή και να ανταπαντήσει στις κλήσεις σας.

* Ενθαρρύνετε τις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του, όπως υγιεινή διατροφή, αφθονία ύπνου, βόλτες έξω στον ήλιο ή στη φύση για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Η άσκηση είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι απελευθερώνει ενδορφίνες, ανακουφίζει από το στρες και προωθεί τη συναισθηματική ευεξία».

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

http://s.enet.gr/resources/article-files/ele_1009_006_cmyk.pdf

http://s.enet.gr/resources/article-files/ele_1009_007_cmyk.pdf

Συνελήφθη γυναικολόγος με το φακελάκι στο χέρι

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300 ευρώ, σε φακελάκι, συνελήφθη το πρωί από τους αστυνομικούς, ένας γιατρός γυναικολόγος του νοσοκομείου Φιλιατών.


Ο 58χρονος γιατρός, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ο γιος μιας ηλικιωμένης ασθενούς, είχε ζητήσει το ποσό των 300 ευρώ πριν τη χειρουργήσει.

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος και παλαιότερα έχει απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...