Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Οι έλληνες αυτοκτονούν λόγω οικονομικής κρίσης αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα


Με την τραγική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ασχολείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία υποστηρίζει πως εκτός από την «έκρηξη» στις αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός θα αυξηθεί και άλλο.

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται ως πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, φιλοξενεί δηλώσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα» και του επικεφαλής ψυχολόγου του οργανισμού Αρη Βιολατζή. Η «Κλίμακα» επισημαίνει, πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα. Ο επικεφαλής της «Κλίμακας» μάλιστα, υποστηρίζει πως οι άνδρες αυτοκτονούν στον τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, με το 43% των συνολικών περιπτώσεων να αφορούν άνεργους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, οφείλονται σε απαγχονισμούς, αυτοπυροβολισμούς, άλματα στο κενό και δηλητηριασμούς.

Η «Κλίμακα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή αύξηση των αυτοκτονιών και ζητά την κυβερνητική αρωγή για να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο επισημαίνει η Washington Post, η οποία κλείνει το δημοσίευμα παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Βιολατζή: «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια «τράπεζα» ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Βιολατζής.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...