Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες διώξεις σε Γιάννη Καρούζο

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν φορολογικές παραβάσεις, ασκήθηκε σε βάρος στελεχών του κατασκευαστικού ομίλου Καρούζου και στελεχών τεσσάρων τραπεζών που του έδιναν δάνεια με σκοπό την αγοραπωλησία ακινήτων.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, αλλά και η σύζυγός του η οποία συνελήφθη σήμερα, βάσει εντάλματος του ανακριτή.

Τα αδικήματα αφορούν, φοροδιαφυγή στο εισόδημα και άμεση συνέργεια σε αυτή, απιστία κακουργηματική τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το ποσό της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που φέρεται να δανείστηκε ο επιχειρηματίας από τις τράπεζες ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Στη διαδικασία των αγοραπωλησιών ακινήτων εμπλέκονται offshore εταιρίες, ο ρόλος των οποίων ερευνάται, ενώ εκκρεμούν και αιτήματα δικαστικών συνδρομών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η εταιρία Phantom, η οποία χρησιμοποιήθηκε στις αγοραπωλησίες και προσεχώς οι υπεύθυνοί της θα κληθούν σε απολογία.

Σημειώνεται τέλος ότι ήδη έχει δεσμευτεί μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Καρούζου αλλά και της Phantom.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...