Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της #ERT εδώ.- Eκπέμπουν δελτίο ειδήσεων οι εργαζόμενοι

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών, έχουν πλημμυρίσει από το πρωί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ εδώ.


Οι διαδηλωτές, που παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου, αλλά και επί της λεωφόρου Μεσογείων, κρατούν σημαίες, πανό και πλακάτ στα χέρια τους και ανά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συμπαράστασης στους 2.656 εργαζόμενους, που δοκιμάζονται τα τελευταία 24ωρα.

Ρίγη συγκίνησης μεταξύ των συγκεντρωθέντων προκάλεσε η αναμετάδοση από τα μεγάφωνα του ιστορικού μηνύματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κατά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941. Συγκινητική ήταν και η στιγμή που το παιδί ενός εργαζομένου διάβασε μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για τους ανθρώπους που απολύονται.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης κλειστά ήταν και τα δύο ρεύματα της λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Παρών και ο γ.γ. της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το Ραδιομέγαρο.

Συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιησεκαι η εξωκοινοβουλευτική αριστέρα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Εξω από το κτίριο της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού συγκεντρώθηκαν απεργοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα οι υπό απόλυση δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις εκπομπές, οι οποίες αναμεταδίδονται μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γιουροβίζιον.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ διαβεβαιώνουν «ότι η ροή του προγράμματος στην τηλεόραση καθώς και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα παραμένουν ανοιχτά και έχουν διασφαλίσει την προστασία των πομπών ώστε η ΕΡΤ, παρά τις κυβερνητικές επιθυμίες, να παραμείνει ανοιχτή» ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης θα άρχιζε και η ραδιοφωνική μετάδοση του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...