Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κουίκ: Αληθεύει η πληροφορία περί φορολόγησης των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ;

Την έντονη ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των  πολυτέκνων, με το άκουσμα ότι θα φορολογηθούν και τα πολυτεκνικά  επιδόματα, με απώλειες για χιλιάδες δικαιούχους του  ΟΓΑ, μεταφέρει  με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας Παναγιώτη Γκουντελάκη, η οποία και προωθήθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ, «η φορολόγηση των επιδομάτων που μέχρι πρότινος ήταν απαλλασσόμενα από το φόρο, θα οδηγήσει στην απώλεια όχι μόνο του οικογενειακού εισοδήματος, αλλά και του ίδιου του βοηθήματος».

«Άλλο να φορολογείς τα REPOS, τα μερίσματα από τις ΑΕ, ΕΠΕ και άλλο να φορολογείς τα επιδόματα των πολυτέκνων (δημογραφικού ενδιαφέροντος) καθώς και τα επιδόματα ανεργίας», υπογραμμίζει ο κ. Γκουντελάκης και αποκαλύπτει πώς «πρόκειται να αυξηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης».

«Αληθεύει η  πληροφορία περί φορολόγησης των  πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ; Εάν  ναι, σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εξαιρεθεί  η συγκεκριμένη κατηγορία επιδομάτων από την κλίμακα υπολογισμού  φόρου εισοδήματος; Δεσμεύεστε να επαναφέρετε το αφορολόγητο της συγκεκριμένης κατηγορίας εσόδων;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα, θα ακυρωθεί η ίδια η έννοια του Κράτους Πρόνοιας και θα δοθεί και η χαριστική βολή στις χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων που αδυνατούν να φοροδοτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...