Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αύριο κρίσιμη απόφαση του ΣτE για την ΕΡΤ

Μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αποφάσισε να εξετάσει αύριο το το κατά πόσον μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, να αποφασίσει το δικαστήριο ότι μέχρι να ληφθεί η απόφαση για τη νομιμότητα, η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και ενδεχομένως να δώσει στον κυβερνητικό σχηματισμό περισσότερο χρόνο για τον χειρισμό του θέματος.

Στην προσφυγή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...