Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Reuters: Eπιστρέφουν τα σύννεφα στην Ελλάδα


Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εσωτερικές έριδες και δημόσιες διαμαρτυρίες την Τετάρτη, μετά την απόφαση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο υποβαθμίστηκε  στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, διαταράσσουν το θετικό κλίμα απέναντι στη χώρα, που είχε ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διακηρύξει το τέλος του "Grexit" και την έλευση του "Grecovery".

Η απόδοση του 10ετους ελληνικού τίτλου επέστρεψε πάνω από το 10%, ενώ το χρηματιστήριο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Εν τω μεταξύ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη, ενώ απεργία διαρκείας θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι.

Το Reuters επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πιο άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση από την υποβάθμιση του ΧΑ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, παρόλο που οι περισσότεροι Έλληνες δεν δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση για το κρατικό κανάλι, η ξαφνική αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε κύμα αγανάκτησης.

Την ίδια ώρα, η απόφαση για την ΕΡΤ προκάλεσε ρωγμές στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν ανοιχτά με την ΝΔ και να δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν στο σχέδιο.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...