Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΜΟΣ μεσοπέλαγα για 174 επιβάτες του «Νήσος Μύκονος»

Συνεχίζεται η περιπέτεια εν πλω για τους 174 επιβάτες του «Νήσος Μύκονος» με προορισμό τη Σάμο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του επιβατηγού Νήσος Μύκονος της εταιρείας Hellenic Seaways το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι 248 επιβάτες μετεπιβιβάζονται στο πλοίο «Παναγία Θεοτόκος» με προορισμό τη Σάμο, προκειμένου να αποφύγουν την πολύωρη ταλαιπωρία, καθώς το Νήσος Μύκονος πλέει με χαμηλή ταχύτητα και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι μετά τα μεσάνυχτα.

Το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην τσιμινιέρα.

Από τις αναθυμιάσεις πέντε από τους 174 ταξιδιώτες που παραμένουν στο πλοίο, αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από δύο γιατρούς που, επίσης, επέβαιναν στο πλοίο.

Στο σημείο εκτός από τρία φορτηγά-πλοία, ένα επιβατικό και ένα πλωτό του λιμενικού. σπεύδει και ρυμουλκό προκειμένου, αν χρειαστεί, να ρυμουλκήσει το πλοίο στη Σάμο καθώς γίνονται προσπάθειες να προσεγγίσει το λιμάνι με ίδιες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος.

Όλοι οι επιβάτες φορούν το σωσίβιό τους για προληπτικούς λόγους.

Το πλοίο της  εταιρείας Hellenic Seaways απέπλευσε στις 12 από το λιμάνι του Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο της Ικαρίας και Σάμο με 248 επιβάτες.

Σήμερα ήταν το πρώτο δρομολόγιο του φέρι μπόουτ για τη νέα περίοδο.

Πριν καταπλεύσει στη Σάμο, το «νήσος Μύκονος» είχε πιάσει στη Σύρο, στην Μύκονο και στον Εύδηλο της Ικαρίας.

Το πλοίο αναμενόταν στη Σάμο στις 17:30.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...