Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συλλήψεις για εμπλοκή στην υπόθεση εντοπισμού δύο πτωμάτων στην Εγνατία

Ενας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν από την διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εμπλοκή τους στην υπόθεση των δύο πτωμάτων, που βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από διερχόμενο οδηγό, σε αγροτική περιοχή των Διαβατών.


Ο οδηγός εντόπισε τα δύο πτώματα (άνδρες ομογενείς 41 42 ετών) σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων, και αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση στις σορούς δεν προέκυψαν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Από τις έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα δύο θύματα ανασύρθηκαν νεκρά από τάφρο δίπλα στα Υψώματα Δερβενίου, όπου πραγματοποιούσαν ανασκαφή. Εκεί ο 36χρονος συλληφθέντας επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο, και μετά την ανάσυρση των δύο πτωμάτων - με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που αναζητούνται - μεταφέρθηκαν με το αυτοκίνητο του 60χρονου συλληφθέντα στο σημείο, όπου τους εντόπισε ο διερχόμενος οδηγός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο θύματα και οι δύο συλληφθέντες, κατά τον τελευταίο μήνα, μετέβαιναν στην συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου για λαθρανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού. Ωστόσο, ερευνάται ακόμη ο ακριβής τρόπος θανάτου των δύο θυμάτων.

Σε ύψη ρεκόρ ο τζίρος της παραοικονομίας στην Ελλάδα-Ξεπερνά τα 52 δισ ευρώ

Δραματικά είναι τα στοιχεία της Κομισιόν για την παραοικονομία στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ο τζίρος ξεπερνά τα 52δισ. ευρώ

Για την χρονιά που μας πέρασε ο τζίρος της παραοικονομίας της Ελλάδας γ είναι ο τέταρτος υψηλότερος μεταξύ των 17 κρατών - μελών της Ευρωζώνης και ο ένατος μεταξύ των 27 της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, κάτ που μαρτυρεί την πλήρη αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των μέτρων που ανακοινώνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας είσπραξης φόρων από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι ότι η Ελλάδα απουσιάζει από τον κατάλογο των 27 χωρών της ΕΕ στην κατηγορία κοστολόγησης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Metropolis: Λουκέτο μετά από 27 χρόνια παρουσίας στην αγορά

Μετά από 27 χρόνια παρουσίας στην αγορά κι αφού γνώρισε περιόδους μεγάλης ανάπτυξης και υψηλής κερδοφορίας, διακόπτει τη λειτουργία της η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Metropolis, που ήταν ο μεγαλύτερος διακινητής προϊόντων μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας. Τη Δευτέρα έκλεισε και το τελευταίο από τα 12 καταστήματα της, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Τα τελευταίο χρόνια ο τζίρος της συρρικνωνόταν συνεχώς και από 34 εκ. ευρώ το 2006, έπεσε περυσι στα 10,5 εκ. ευρώ. Τελευταία χρονιά κερδοφορίας ήταν το 2008, όταν εμφάνισε καθαρό θετικό αποτέλεσμα 1,6 εκ. ευρώ.

Τότε εξαγοράστηκε από τους μεγαλομετόχους του καναλιού Alter Ανδρέα Κουρή και Κ. Γιαννίκο, οι οποίοι όμως δεν κατόρθωσαν να αντιστρέψουν τη φθίνουσα πορεία της.

Βασική αιτία η αλλαγή των συνθηκών στην αγορά προϊόντων μουσικής βιομηχανίας, με τη δωρεάν διακίνηση τους μέσω ίντερνετ.

Η εταιρεία επιδιώκει να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ περιορισμένες.
πηγή

Δημοσκόπηση: Το 57% «ναι» στην συγκυβέρνηση -48% υπέρ καταγγελίας του μνημονίου

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής από τους πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης, μετά τις εκλογές.

Την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην η εφημερίδα «Επενδυτής», πραγματοποίησε η εταιρεία METRON ANALYSIS το διήμερο 3-4 Ιουλίου με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής, που φτάνει στο 57% των πολιτών, οι οποίοι έχουν θετική γνώμη για τον σχηματισμό της.

Θετική εκτίμηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζει το 55% των πολιτών, ενώ σε άνοδο βρίσκεται και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού. Πρώτος στη λίστα δημοτικότητας, ο Φώτης Κουβέλης

Σε ότι αφορά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, το 48% των ερωτηθέντων, τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου και το ίδιο ακριβώς ποσοστό τάσσεται υπέρ της τήρησης και μελλοντικής βελτίωσής του.

Τα τρία crash test του Γιάννη Στουρνάρα το επόμενο 48ωρο

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο «τσάρος» της Ελληνικής Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας καλείται να αντιμετωπίσει τρία μέτωπα. Τα «βέλη» της αξιωματικής αντιπολίτευση στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, τους δανειστές στο ραντεβού της Κυριακής και τους Ευρωπαίους Υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι όχι μόνο να παρουσιάσει αλλά και να πείσει στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ,πως θα εξοικονομηθούν χρήματα για να μην κληθούν και πάλι να πληρώσουν τη νύφη μισθωτοί και συνταξιούχοι

Σε όλα τα μέτωπα Γιάννης Στουρνάρας θα απαντήσει με την ίδια συνταγή. Μια συνταγή που περιλαμβάνει πέντε βασικές θέσεις.

Πρώτα απ όλα θα τονίσει ότι από Ελληνικής πλευράς ισχύει η δέσμευση προς τον Ελληνικό λαό για επαναδιαπραγμάτευση . Αυτό ενδεχόμενος να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και εφόσον πρώτα η χώρα καταφέρει να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της, δείχνοντας τουλάχιστον προσπάθεια να προσεγγίσει τους στόχους της.

Το επόμενο είναι να τεθεί άμεσα μια «ρήτρα ύφεσης» στο Μνημόνιο. Θα τονίσει δηλαδή πως η ύφεση ήταν διπλάσια από όσο προέβλεπε η Τρόικα, άρα ακόμα και αν η κυβέρνηση πιάσει τους στόχους για έσοδα και δαπάνες, το έλλειμμα θα είναι και πάλι μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Έτσι δεν θα πρέπει μετά να ληφθούν και πρόσθετα νέα μέτρα που θα βαθύνουν και άλλο την ύφεση.

Οι αποκρατικοποιήσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας. Θα είναι ευρείας κλίμακας σε κρατικές επιχειρήσεις και στο Real Estate με... «πιλότο» το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτά θα είναι κάποια από τα «ισοδύναμα μέτρα» για να μην κοπούν πλέον μισθοί και συντάξεις.

Επίσης θα αναφερθεί σε σαρωτική κατάργηση φορέων και υπηρεσιών μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και σε νέα ρύθμιση για επαναπατρισμό καταθέσεων που έχουν βγει στο εξωτερικό.

Θα είναι μικρής διάρκειας και ελέγχεται αν τα έσοδα που «φυγαδεύτηκαν» είχαν δηλωθεί στην εφορία ή όχι. Αν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις εισοδήματος περασμένων ετών, τότε θα επιστρέφουν χωρίς καμία επίπτωση στη χώρα μας.

Αν όχι, ο πολίτης θα πληρώνει ένα πρόστιμο (ίσως 3%-6% του κεφαλαίου) και θα εισάγει νόμιμα τα χρήματα στη χώρα μας, «εξαγοράζοντας» έτσι την φορολογική του ασυλία. Στην κυβέρνηση θεωρούν άδικο μεν ένα τέτοιο σύστημα, αλλά οι έκτακτες συνθήκες υπαγορεύουν να ληφθεί το μέτρο -που εφάρμοσε παλαιότερα για μικρό χρονικό διάστημα και η Ιταλία.

Αστυνομικοί έβλεπαν πορνό εν ώρα υπηρεσίας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, από την τοπική εφημερίδα της Πάφου, «O Ταχυδρόμος». 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, εν ώρα υπηρεσίας, παρακολουθούσαν πορνό.
 
Αφορμή για την αποκάλυψη αυτή, ήταν η βλάβη που υπέστη ένας Η/Υ. Κατά την προσπάθεια επιδιόρθωσης της βλάβης στον σέρβερ, από τεχνικούς στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν δεκάδες βίντεο πορνό που φαίνεται να παρακολουθούσαν αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας.

«Για την συγκεκριμένη περίπτωση, ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας. Πάντως, εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσε το νέο σκάνδαλο στην Αστυνομία… άρχισε και το ψάξιμο για το ποιοί «κατέβαζαν» τα βίντεο με τα πορνό… εν ώρα, μάλιστα υπηρεσίας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Έστηναν καρτέρι σε ανυποψίαστους οδηγούς και τους «έγδυναν»

Δυο νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 23 και 20 ετών, είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε Αγία Παρασκευή και Πικέρμι.


Εντόπιζαν σε ερημικές τοποθεσίες σταθμευμένα αυτοκίνητα, ακινητοποιούσαν τους επιβαίνοντες με την απειλή όπλου, τους έπαιρναν χρήματα, κινητά και φυσικά τα αυτοκίνητα.

Τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταβούν σε σπίτια, όπου εισέβαλλαν και με την απειλή όπλου ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες και έπαιρναν χρήματα, κοσμήματα και τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους.

Το βράδυ της Παρασκευής, όμως, το πάρτι τελείωσε, αφού οι δυο μακρυχέρηδες συνελήφθησαν στο Μαρούσι. Τον τελευταίο μήνα είχαν ληστέψει δυο οδηγούς αυτοκινήτων στην Αγία Παρασκευή και ένα σπίτι στο Πικέρμι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· Ένα φυσίγγιο.
· 290 ευρώ.
· Δύο κινητά τηλέφωνα
·
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.

Άρτα: Παρέσυρε με το αυτοκίνητο δύο ποδηλάτες - Ένας νεκρός

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 35χρονος ποδηλάτης.


Όπως αναφέρει το pamepreveza.gr το θανατηφόρο τροχαίο έγινε χθες το βράδυ στην εθνική οδό Άρτας- Ιωαννίνων στο ύψος των Χαλκιάδων.

Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος παρέσυρε δύο ποδήλατα που οδηγούσαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 25 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 25χρονου.

Προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Ελληνοτουρκική συνεργασία για... κλοπές και ένοπλες ληστείες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα και ενός 46χρονου Τούρκου ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους. Έκαναν ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες κλοπών ΑΤΜ, επτά κλοπές τροχοφόρων και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.Τα μέλη της εγκληματικής ομάδα, εμπλέκονται σύμφωνα με την Αστυνομία σε ληστείες, κλοπές και απόπειρες κλοπών, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, καθώς και πλαστογραφίες, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και την περιοχή της Φθιώτιδας τα τελευταία δύο χρόνια.

Έκαναν "δουλειές" καλά μελετημένες


Ο Έλληνας και ο Τούρκος, μαζί με τους συνεργούς τους, σχεδίαζαν και οργάνωναν τις εγκληματικές τους ενέργειες, επιλέγοντας τον στόχο, τα δρομολόγια και τον χρόνο διαφυγής τους, μελετώντας παράλληλα τις οδούς προσέγγισης και τον χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία έπαιρναν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τους έβαζαν πινακίδες που οι ίδιοι παραποιούσαν.
Τα έκρυβαν σε αγροτικές περιοχές καλύπτοντάς τα με δίκτυ παραλλαγής στρατιωτικού τύπου για να τα χρησιμοποιήσουν στις εγκληματικές ενέργειες.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν αντικείμενα μεταμφίεσης (περούκες – αποκριάτικες μάσκες - κουκούλες) για την κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου τους ενώ για να αποφεύγουν την καταγραφή των κινήσεών τους και να μην ειδοποιούνται οι αστυνομικές αρχές, φρόντιζαν για την εξουδετέρωση των συστημάτων ασφαλείας (κάμερες CCTV - συστήματα συναγερμού), με τη χρήση διαφόρων εργαλείων – αντικειμένων και σε κάποιες περιπτώσεις με πυροβολισμούς.

Άλλαζαν ακόμα και τις πινακίδες στους δρόμους για να ξεφύγουν


Για να μπορέσουν να ξεφύγουν μετά τις εγκληματικές ενέργειες, άλλαζαν τις ρυθμιστικές πινακίδες σήμανσης των οδών και τοποθετούσαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η καταδίωξή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, ως οδοφράγματα τοποθετούσαν διάφορα αυτοκίνητα, των οποίων η απομάκρυνση ήταν αδύνατη χωρίς τη χρήση κατάλληλου γερανοφόρου οχήματος, αφού έκαναν παρεμβάσεις ( με λουκέτα - αλυσίδες – συρματόσκοινα) και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Ακόμα, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους προφανώς θα χρησιμοποιούσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διαφυγή τους από τους τόπους των αδικημάτων.

Σε έρευνες των αστυνομικών, σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, αλλά και στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πτυσσόμενα στιλέτα , μαχαίρια, περούκες και καπέλα, κουκούλες, μάσκες, πυξίδες, μασούρι δυναμίτιδας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάρος περιπολικού αυτοκινήτου, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, ιδιόχειρα σημειώματα με αριθμούς αυτοκινήτων, ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα – χάρτες με οδούς διαφυγής, κιάλια, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων, κροτίδες, πιστόλι φωτοβολίδων, πλήθος φυσιγγίων και εξαρτημάτων κυνηγετικών όπλων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, αντικείμενα αλλοίωσης εμφάνισης πινακίδων, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων, καρτών Sim και συναφών ειδών, όπως κάρτες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων, τηλεκάρτες κ.α).

Ο 53χρονος συνελήφθη στις 27/03/2012 στο Μοσχάτο για τα αδικήματα της αρπαγής, πλαστογραφίας, αντίστασης, απείθειας. Είναι ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Ο 46χρονος Τούρκος συνελήφθη την 13/11/2011 στα Τρίκαλα για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφίας, παράβαση Νόμου Περί Όπλων και Νόμου Περί Αλλοδαπών.

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, στο οποίο οδηγήθηκε του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η εκτέλεση της οποίας ανεστάλη και διατάχθηκε απέλασή του κατ’ εφαρμογή προγενέστερης δικαστικής σε βάρος του απόφασης ισοβίου απελάσεως, έπειτα από καταδίκη του για εμπορία ναρκωτικών και απελάθηκε την 02-12-2011.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους...

Ηράκλειο: 19χρονος ήταν σε όλα του παράνομος!

Με κλεμμένη μηχανή και όπλο συνελήφθη ένας , χθες το πρωί, στο Ηράκλειο, ενώ ο συνεπιβάτης του κατάφερε να διαφύγει. 


Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε μοτοσυκλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ξέφυγε από το "μπλόκο".

Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο με το συνεπιβάτη, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με το cretalive.gr κατά τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, βρέθηκε μια νάιλον σακούλα που περιείχε διάφορα είδη ρουχισμού, καθώς και ένα πιστόλι κρότου – αερίου με μια γεμιστήρα, το οποίο κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε μια 36χρονη, η οποία την Τετάρτη είχε δηλώσει την κλοπή.

Ο 19χρονος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή, ενώ αναζητείται ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Φορολογικό σχέδιο «ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τη δημιουργία ενός νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο και αναμένεται να καταθέσει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι αλλαγές θα αφορούν στην εστίαση,με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου ορίου, έναν φόρο στα ακίνητα, κατάργηση φορολογικών προστίμων και ποινών, αλλά και καταργήσεις στις φοροαπαλλαγές και τα προτιμησιακά καθεστώτα.

Η κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών συστήνεται ειδική ομάδα δράσης που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Συναγερμός στις αρχές-Εντοπίστηκε κρούσμα με ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Το πρώτο κρούσμα της νόσου του δυτικού Νείλου, εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο καθως μια γυναίκα προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

 

Τον επικίνδυνο ιό μεταφέρουν μολυσμένα κουνούπια ή σκνίπες.

Ψήφο εμπιστοσύνης και από την Tρόικα αναζητά η κυβέρνηση

Με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε στη Βουλή η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην νεα κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός έδωσε τις κατευθυντήριες αρχές της κυβέρνησης του, εννέα βήματα για τη συγκράτηση και την αναστροφή της ύφεσης και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης .

Αυτό που αναζητά είναι να πειστούν οι δανειστές μας ότι η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και αποφασισμένη για τις αναγκαίες διαρθρωτικές κινήσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.

Από την άλλη πλευρά τα μηνύματα από την τρόικα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφέρουν ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί, όταν το Eurogroup αποφασίσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει επιστρέψει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης,

Σήμερα στην Βουλή στις 6 το απόγευμα ξεκινούν οι ομιλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πρώτος αρχίζει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση προκειμένου να αποδομήσει πλήρως τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και να αποδείξει ότι αποτελεί αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση .

Καταγράφουν , «τσεκάρουν» και αποχωρούν οι Τροικανοί- Θα ζητήσουν νέα μέτρα

Σε όλες τς επισκέψεις του κλιμακίου της Τρόικα στα υπουργεία παρατηρείται η ίδια εικόνα. Ακούνε προσεκτικά τα επιτελεία των υπουργείων , καταγράφουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και αποχωρούν χωρίς να βγάζουν λέξη.

Αυτό όμως που φαίνεται είναι τα στοιχεία που συλλέγουν δείχνουν εκτροχιασμό από τους στόχους του μνημονίου και πάνω σ αυτά τα στοιχεία θα σταθούν προκειμένου να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει στα έσοδα μια μαύρη τρύπα ύψους 2,6 δισ ευρώ και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ετοιμάζονται να ζητήσουν νέα επιπρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα

Η ύφεση η οποία ολοένα και μεγαλώνει και η οποία πλήττει όχι μόνο την χώρα μας αλλά ολόκληρη την Ευρώπη φαίνεται μπορεί να την αναγνωρίζει η Τρόικα αλλά θεωρεί πως δεν αποτελεί δικαιολογία για την μη επίτευξη των στόχων.

Σέρβιρε τον Ομπάμα και πέθανε από καρδιακή προσβολή

Μία θλιβερή αλλά και παράξενη συγκυρία έλαβε χώρα κατά την περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στο Έικρον του Οχάιο πέθανε την Παρασκευή, λίγες ώρες αφότου σέρβιρε πρωινό στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ann's Place», η 70χρονη Τζόζεφιν Αν Χάρις, δέχθηκε την επίσκεψη του Ομπάμα ο οποίος είχε μόλις ολοκληρώσει διήμερη προεκλογική εκστρατεία στην Πενσυλβάνια, έφαγε αυγά, μπέικον και τοστ στο εστιατόριο της Χάρις, η οποία μάλιστα τον φίλησε συγκινημένη.

Απ' οτι φαίνεται όμως η συγκίνηση ήταν μεγαλύτερη απ' όση μπορούσε να αντέξει, αφού λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου, παραπονέθηκε ότι ζαλιζόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, από καρδιακή προσβολή.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για το συμβάν και εξέφρασε τη λύπη του.

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε o πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο. Αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος την προσεχή Τρίτη (10/07).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνελήφθη στα Γιάννινα καθώς σε βάρος του εκκρεμεί Εισαγγελική παραγγελία, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού χρηματικού ποσού 187.120,36 €.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές δεν έχουν καμία σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και αφορούν την ΠΑΕ και συγκεκριμένα οφειλές προς την Εφορία Σταδίου, που προέρχονται από προηγούμενες διοικήσεις, ενώ δεν αναγνωρίζονται στο σύνολό τους, καθώς υπάρχει οικονομική συνδρομή σε εργασίες και όχι μόνο.

Ο ισχυρός άνδρας του "Αγιαξ" της Ηπείρου αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος την προσεχή Τρίτη (10/07).

Άλλες 11 συλλήψεις στη Χερσόνησο

Ούτε μια.. ούτε δύο αλλά 11 συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών για παραβίαση σφραγίδας, για άγρα πελατών, στέρηση άδειας λειτουργίας αλλά και για διατάραξη κοινής ησυχίας έγιναν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. 

Συγκεκριμένα σε συντονισμένους ελέγχους προχώρησαν όπως αναφέρει το flashnews.gr και χθες το απόγευμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου όπου συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 3 Έλληνες ηλικίας 46, 51 και 49 ετών για παραβίαση σφραγίδας αρμόδιας Αρχής, 4 επίσης Έλληνες για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, 2 αλλοδαποί υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 29 και 25 ετών
για άγρα πελατών, ένα 34χρονο ημεδαπό για διατάραξη κοινής ησυχίας και ένα 21χρονο ημεδαπό, για στέρηση βιβλιαρίου υγείας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Έπεσε από τον 5ο για να ξεφύγει από τη φωτιά και σώθηκε

Σαν από θαύμα, ένας άνδρας σώθηκε και από τις φλόγες και από την πτώση! Γλίτωσε με μερικά κατάγματα στα πλευρά. Άμα σε θέλει...

Μια πολυκατοικία στο Νιουκάστλ της ανατολικής Αυστραλίας τυλίχτηκε στις φλόγες.
Ένας από τους ενοίκους δε μπορούσε να βγει τα κλειδιά του για να βγει από την πόρτα. Και κινδύνευε να εγκλωβιστεί στη φωτιά.

Δεν είχε άλλο τρόπο να γλιτώσει από το να κάνει...βουτιά από τον 5ο όροφο. Δεν το πολυσκέφτηκε. Πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του και σώθηκε!

Για καλή του τύχη, προσγειώθηκε σε κάτι θάμνους δήλωσε στο ABC ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Τομ Μόρισον.

Η κόρη του Ερντογάν θα είναι η διάδοχος του; Δυναστεία των Ερντογάν;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ/ onalert.gr


Στην Τουρκία, αρχίζει να συζητείται το θέμα της διαδοχής του Ερντογάν και η μαντιλοφορούσα κόρη του τούρκου πρωθυπουργού Σουμεγιέ Ερντογάν, αρχίζει να εμφανίζεται πιο συχνά στην επικαιρότητα. Yπάρχουν κάποιες απόψεις πως η ίδια ίσως στο μέλλον είναι η διάδοχος του τούρκου πρωθυπουργού.
Ο Ερντογάν προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του, αλλά εκτός απ’ αυτό ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως θα μείνει πιστός στους κανόνες του κόμματος του και δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής για τέταρτη συνεχόμενη περίοδο.
Αρα το 2014, αν ο Ερντογάν θα είναι καλά στην υγεία του ή θα γίνει πρόεδρος Δημοκρατίας ή θα αποσυρθεί από την πολιτική δράση.
Πολλά είναι τα ονόματα που συζητούνται στην Τουρκία όμως η Σουμεγιέ, ίσως είναι το επόμενο βήμα του τούρκου πρωθυπουργού για να δημιουργήσει τη δική του οικογενειοκρατία στην Τουρκία όπως οι Κένεντι, οι Κλίντον στις ΗΠΑ, οι Μπούτο στο Πακιστάν και οι Γκάντι στην Ινδία.
Η Σουμεγιέ Ερντογάν, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί πιστά όλα τα βήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός την παίρνει μαζί του σε όλες τις περιοδείες του στο εξωτερικό. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στη Νότιο Κορέα, στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια. Εκεί ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα και σύστησε την κόρη του. Όπως και με τον Ντμίτρι Μενβέντεφ η Σουμεγιέ ήταν παρούσα. Στο ταξίδι στην Κίνα, μπορεί η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ να συμμετείχε στα προγράμματα για τις συζύγους των επισήμων, όμως η Σουμεγιέ ήταν παντού μαζί με τον πατέρα της σε όλες τις συναντήσεις με την ηγεσία της Κίνας. Όπως και στα ταξίδια στο Κατάρ και στο Ιράν.
Η Σουμεγιέ Ερνγτογάν, έχει ένα διαφορετικό προφίλ για τις γυναίκες με την μαντίλα, στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες η Σουμεγιέ ασκεί ρόλο συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ίδια λόγω της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, σπούδασε Ιστορία και Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης έχει μάστερ από το “London School of Economics” σχετικά με τις « μη κυβερνητικές οργανώσεις και η ανάπτυξη».
Ήδη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης , κυρίως μετά την ασθένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρχίζουν να διαρρέουν περισσότερες πληροφορίες για την ίδια. Πως ασχολείται με την τέχνη, κάνει μαθήματα βιολιού κτλ.
Πάει συχνά σε θεατρικές παραστάσεις. Είναι όμως σκληρή σαν το πατέρα της. Τον προηγούμενο χρόνο, παράτησε στη μέση μια παράσταση, επειδή ο καλλιτέχνης της έκανε παρατήρηση επειδή μασούσε τσίχλα. Η ίδια υποστηρίζει πως αυτό που είχε ενοχλήσει τον ηθοποιό, ήταν η μαντίλα της. Κάποιοι μόλις είδαν τη Σουμεγιέ να σηκώνεται να φεύγει θυμήθηκαν τον πατέρα της να παρατάει τη σύνοδο του Νταβός το 2009, μετά τη λογομαχία που είχε με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες.

“ H Σουμεγιέ Ερντογάν με την δραστήρια παρουσία της στην πολιτική κάνει θρύψαλα όλες τις προκαταλήψεις για την μαντίλα. Αλλάζει τις σταθερές στην πολιτική ελίτ της χώρας. Μέχρι σήμερα αυτή η ελίτ δεν ανέχονταν την παρουσία των γυναικών με μαντίλα ακόμη και σε δείπνο, είχαν κάνει κόλαση τη ζωή των γυναικών με μαντίλα. Η Σουμεγιέ, με την προσπάθεια της δίνει την καλύτερη απάντηση στη νοοτροπία αυτή» γράφει ο αρθρογράφος Τζουνέιτ Οζντεμίρ στην εφημερίδα Radikal.

Πάντως σύμφωνα με την αρθρογράφο Μουτλού Τονμπεκιτζί από την εφημερίδα Vatan “η δράση της Σουμεγιέ στην πραγματικότητα είναι μια απάντηση στους συντηρητικούς οι οποίοι προτιμούν τη γυναίκα στο σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο ένας ηγέτης σαν τον Ερντογάν που οι συντηρητικοί τον λατρεύουν σαν Θεό, κάνει την κόρη του επίσημα η ανεπίσημα σύμβουλο του στην εξωτερική πολιτική έχει μια μεγαλύτερη σημασία»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει 4 παιδιά, δυο κόρες και δυο γιους. Η Σουμεγιέ είναι η μικρότερη απ’ όλους. Πολλοί στην Τουρκία θα ανέμεναν πως ο τούρκος πρωθυπουργός θα προτιμούσε να έχει δίπλα του κάποιον από τους γιους του. Όμως ο Ερντογάν φαίνεται πως πιστεύει στις ικανότητες της Σουμεγιέ , γι’ αυτό και στην Τουρκία κανείς πια δεν μπορεί να αποκλείσει πως μελλοντικά μπορεί να υπάρξει μια δυναστεία της οικογένειας Ερντογάν και ίσως η Σουμεγιέ θα είναι η πρώτη υπουργός ή ακόμη και πρωθυπουργός με ισλαμική μαντίλα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο Τζουνέιτ Οζντεμίρ στη Radikal αναρωτιέται « η Τουρκία μπορεί να έχει μια πρωθυπουργό με μαντίλα»;

Ένας νεκρός από τον καύσωνα – Βρέθηκε λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο, εξέπνευσε στο νοσοκομείο

- Άνδρας 40 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία
- Τους 37 βαθμούς υπό σκιά θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία
- Ακόμη πιο καυτές οι επόμενες μέρες
- Αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχετε


Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες. Οι ειδικοί είχαν συστήσει στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω καύσωνα.

Όμως η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε. Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι, οι διερχόμενοι βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν λιπόθυμος.

Αμέσως, κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 40χρονος άνδρας, πολωνικής καταγωγής, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αττικόν. Δυστυχώς, όμως, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.
Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.

Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν.

Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Ρέθυμνο: Χασισοφυτεία δίπλα σε... παιδικές κατασκηνώσεις!

Ποιος θα φανταστεί πως δίπλα σε παιδικές κατασκηνώσεις υπάρχει χασισοφυτεία; Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν κάποιοι στο Ρέθυμνο!

Πήγαν λοιπόν και φύτεψαν δενδρύλλια κάνναβης κοντά σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Λατζιμά στο Ρέθυμνο, γράφει το cretalive.gr.

Και όχι μόνο έφτιαξαν τη χασισοφυτεία σα να μην τρέχει τίποτα, αλλά έβαλαν και λάστιχα για να ποτίζουν τα...φυτά τους από κοντινό ρυάκι!

Το απόγευμα της Παρασκευής, όμως, η αστυνομία εντόπισε τη χασισοφυτεία. Ξερίζωσε και κατάσχεσε 109 δενδρύλλια.

Λαμία: Αντί για φρένο είχε... δέντρο!

Μια νεραντζιά σταμάτησε την τρελή πορεία ένος αυτοκινήτου στη Λαμία.


Το περιστατικό συνέβη στις 2:00΄ περίπου τα ξημερώματα όταν οδηγός ο οποίος κατέβαινε από την πλατεία Διάκου στην πλατεία Πάρκου, πήγε ευθεία και σταμάτησε πάνω στο δέντρο....

Λίγο πριν είχε χτυπήσει ένα ταξί, ενώ παρά τρίχα γλίτωσαν δυο πεζοί, που επίσης κατέβαιναν την Καραγιαννοπούλου.


Αν δεν τον σταματούσε το δέντρο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του LamiaReport, θα είχε μπει μέσα στα εκδοτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ!

Ο οδηγός που δεν κατάλαβε και τι ακριβώς είχε γίνει, αφού ήταν "στο δικό του κόσμο", θέλησε να συνεχίσει, αλλά ευτυχώς τον σταμάτησε η αστυνομία, που ήταν εκείνη την ώρα λίγα μέτρα πιο πέρα...

Χανιά: Η πεζοπορία των αστυνομικών έβγαλε... λαβράκι!

φωτό από cretalive.gr

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Χανίων


Έναν 45χρονο άνδρα συνέλαβαν, χθες το απόγευμα, στα Χανιά, άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Χανίων, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί, όπως γράφει το cretalive.gr στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της χασισοκαλλιέργειας, και κατά τη διάρκεια εξερευνητικής πεζοπορίας εντόπισαν, στη θέση Νταμάρι στην Άνω Αγία Μαρίνα φυτεία με 120 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους ως 1.60 μ., τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος Έλληνας καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Ο άνδρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αγρίνιο: Βρήκαν το χέρι και έψαχναν το πτώμα...

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό, κοντά στην έξοδο προς Κουβαρά όταν αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό που καλούσε σε βοήθεια...

Σύμφωνα με το agriniopress, το αυτοκίνητο με Κερκυραϊκά στοιχεία, που οδηγούσε το θύμα υπέστη μηχανική βλάβη, και ο άτυχος οδηγός βγήκε στο δρόμο σε αναζήτηση βοήθειας, στην Ιόνια οδό, κοντά στην έξοδο προς Κουβαρά.

Διερχόμενο αυτοκίνητο με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός του οποίου δεν είδε τον άτυχο άνδρα, τον παρέσυρε εκσφενδονίζοντάς τον δεκάδες μέτρα μακριά...

Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που έκανε την παράσυρση ειδοποίησαν την τροχαία, που έσπευσε με άνδρες της στο σημείο του δυστυχήματος. Εκεί, ξεκίνησαν και οι δραματικές αναζητήσεις για την ανεύρεση του θύματος, αφού στο σημείο της πρόσκρουσης υπήρχε μόνο ένα μακάβριο εύρημα: το κομμένο χέρι του άτυχου άνδρα...

Αστυνομικοί προσπαθούσαν μάταια να βρουν την σορό του μέσα στη νύχτα και τελικά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ομάδα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Οι πυροσβέστες μετά από αναζητήσεις κατάφεραν το πρωί να βρουν το πτώμα του άτυχου οδηγού 50 μέτρα μακριά από το σημείο όπου παρασύρθηκε.

Η αστυνομία, γνωρίζει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου, που πρόκειται για άνδρα 57 ετών από την Κέρκυρα, αλλά θα πρέπει να γίνει ταυτοποίηση με το θύμα του τροχαίου, ώστε να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα.

Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός και οι επιβάτες του αυτοκινήτου που έκανε την παράσυρση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου.

Τραγωδία στη Ροδόπη - Αγοράκι 2,5 ετών κάηκε ζωντανό!

Ένα αγοράκι 2,5 έτων,  βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το σπίτι που διέμενε με την οικογένεια του στη Σάλπη Ροδόπης, τυλίχθηκε στις φλόγες για άγνωστη αιτία...

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενώ σύμφωνα με το xanthipress oι γονείς του παιδιού, εποχικοί εργάτες όπως και τα δυο ακόμη παιδιά της οικογένειας, απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έρχεται το νέο Kindle Fire

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή ένα νέο Kindle Fire από την Amazon, το οποίο θα πάρει... τη σκυτάλη στην επιτυχημένη πορεία του e-reader, αλλά δεν ξέραμε πότε αυτό θα βγει στην αγορά.

Μετά την παρουσίαση του Nexus 7 της Google, όμως, η Amazon φαίνεται πως βιάζεται να απαντήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κινέζικο τύπο η νέα ταμπλέτα της Amazon θα κάνει ντεμπούτο είτε μέσα στον Ιούλιο είτε τον Αύγουστο.

Όπως και το πρώτο Fire, έτσι και η νέα έκδοση θα κατασκευαστεί στη Quanta με μεταλλική βάση και οθόνη από LG και Panasonic. Ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος ή άλλα στοιχεία.
e-pcmag.gr

Κατερίνα Καραβάτου: 'Eίχα σοκαριστεί. Φοβόμουν για το παιδί μου'

Το όνομα που θα δώσει στην κορούλα της, αποκάλυψε για πρώτη φορά η Κατερίνα Καραβάτου.

Η παρουσιάστρια, που όλο αυτό το διάστημα το κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό, αποκάλυψε πως θα την βαφτίσουν «Αέλια».

Από πού βγαίνει τώρα αυτό; όπως μας είπε, «είναι αρχαίο ελληνικό, βγαίνει από τον αέλιο που είναι ο ήλιος στην ομηρική γλώσσα, το πνευματικό φως. Είναι η πηγή του φωτός!»

Στη συνέχεια, μίλησε για ακόμα μια φορά για την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε, όταν έμαθε πως «κόβεται» η εκπομπή της, μόλις μια εβδομάδα πριν γεννήσει:

«Εκείνη η περίοδος ήταν περίεργη. Προσπάθησα να προφυλάξω το μωρό κι εμένα. Οπότε όταν έγινε ο,τι έγινε, έκλεισα τα τηλέφωνα, και ήθελα να είμαι αποκλειστικά αφιερωμένη σ΄αυτό που επρόκειτο να συμβεί και ήταν η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μας».

Πρόσθεσε μάλιστα, πως «τότε, αυτό που είχε συμβεί είναι ότι είχα σοκαριστεί. Και φοβόμουν για το παιδί μου. Περνώντας οι μήνες, νομίζω ότι θα είναι άλλη μια ιστορία σαν αυτές που διηγούμαι, που μου έχουν συμβεί στο παρελθόν. Με άλλες μειδιώ, με άλλες χαμογελώ, και με άλλες γελώ δυνατά!»

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τα επαγγελματικά της;
Λέει πως
«τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. Σε δύσκολους καιρούς αυτούς, με έχουν τιμήσει άνθρωποι και με ιδέες και με συζητήσεις και με προτάσεις, αλλά το να πω ότι θα κάνω κάτι το οποίο δεν ξέρω αν θα γίνει ακόμα, δεν υπάρχει λόγος να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Πάντως όλα είναι σε μια κίνηση, πράγμα που βρίσκω πολύ αισιόδοξο!»

Γνωστός ηθοποιός: "Χαίρομαι με το γιαουρτωμένο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου"

Είναι αγαπημένος πρωταγωνιστής και έχει μια από τις πιο αισθησιακές φωνές στην Ελλάδα. Πρόσφατα μίλησε στην A.V για την πολιτική κατάσταση της χώρας και αποκάλυψε πως χαίρεται με το γιαουρτωμένο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου.

Ψηφίσατε στις εκλογές;
Ναι, μετά από 14 χρόνια

Για ποιον λόγο δεν ψηφίζατε όλα αυτά τα χρόνια;
Γιατί να ψηφίσω; Για το ληστρικό του θέματος; Το συν 50 έδρες ή το λευκό και άκυρο πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα; Εκλογονόμοι μαγειρεμένοι για να μπορούν να βγαίνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, μην κρυβόμαστε

Πώς κρίνετε την αυτή την άνοδο της άκρας δεξιάς και την είσοδο της Χ.Α στη Βουλή;
Αυτό έγινε διότι οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα συνειδητοποίησαν ότι η ΝΔ παραέχει γίνει μη λαϊκό κόμμα. Τα άκρα υπάρχουν και στα δεξιά και στα αριστερά και πάντα θα υπάρχουν. Σε μία περίοδο που φοβάσαι όταν έρχεται κάποιος και δείχνει τα μπράτσα λες σε αυτόν θα πάω δίπλα. Μπας και δείρει αυτόν που με φοβίζει.

Όπως έδερναν ή γιαούρτωναν και οι ίδιοι οι πολίτες όμως
Όχι, κάνετε λάθος. Διαφωνώ με το ματωμένο πρόσωπο του κ. Κωστή Χατζηδάκη, χαίρομαι όμως με το γιαουρτωμένο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου.

Δεν είναι και αυτό μία πράξη βίας;
Πράξη βίας είναι το να μην υπάρχει υπουργείο πολιτισμού. Ο Τσίπρας, δε θα πει κανείς ότι είναι μεγάλος πολιτικός, αλλά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είπε στοπ. Ο μόνος δε που τον φοβήθηκαν όλοι. Τι φοβούνται νομίζετε; Να βγει το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης από την ευρωζώνη; Ή μήπως αν βγει από την ευρωζώνη αυτό το 2% και συμπαρασύρει και ένα υπόλοιπο 30%;

Αν αναρωτιέστε ποιος τα είπε, πρόκειται για τον Αιμίλιο Χειλάκη.

H απολογία του Στέφανου για το διπλό φονικό

«Δεν πυροβόλησα τον πατέρα του Πρίαμου». Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα όλα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των λειτουργών της Θέμιδας ο νικητής του reality show «Mission». Ο Στέφανος Κοκολογιάννης στη μαραθώνια απολογία του προέβαλε μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που του έδειξαν τον δρόμο για τις φυλακές.

«Δεν έχω καμία σχέση με όσα μου καταλογίζονται. Δεν ήμουν καν στο χωριό όταν έγινε το φονικό στο κατάστημα του αδελφού μου στον Προφήτη Ηλία. Ούτε κυνήγησα ούτε πυροβόλησα εναντίον του πατέρα του θύματος» ήταν τα πρώτα λόγια του 35χρονου άντρα όταν κάθισε απέναντι από τους δικαστικούς λειτουργούς του Ηρακλείου.

Αμέσως μετά ο Στέφανος Κοκολογιάννης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ισχυρίστηκε στην απολογία του: «Εκείνο το μοιραίο βράδυ της Κυριακής 24ης Ιουνίου, οπότε και έγινε η συμπλοκή μέσα στο κατάστημα του 52χρονου αδελφού μου, του Γιώργου Κοκολογιάννη, εγώ δεν βρισκόμουν στο χωριό. Εμαθα εκ των υστέρων τι είχε συμβεί.

Οτι ο Πρίαμος Ξυδάκης και ο Μανώλης Σταυρουλάκης ήταν νεκροί, αλλά και ότι είχαν τραυματιστεί ο αδελφός μου Γιώργος και ο 17χρονος γιος του. Κατηγορούμαι ότι μαζί με τον άλλο μας αδελφό, τον 48χρονο, επιβιβαστήκαμε σε αυτοκίνητο και οπλισμένοι κυνηγήσαμε και πυροβολήσαμε εναντίον του πατέρα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη Ξυδάκη, με σκοπό να τον σκοτώσουμε. Από τη στιγμή που δεν βρισκόμουν καν στο χωριό, πώς θα μπορούσα να είμαι εγώ που πυροβόλησα εναντίον του; Είμαι αθώος» είπε ο 35χρονος Κρητικός και πρόσθεσε: «Είμαι πραγματικά στενοχωρημένος για ό,τι συνέβη, αλλά δεν είχα καμία απολύτως σχέση».

Τόσο ο ίδιος, μάλιστα, όσο και ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε μέσω των κεραιών να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι βρισκόταν σε άλλη περιοχή την ώρα που διπλού φονικού.

Οπως σημείωσε σε δηλώσεις του στην «Espresso» ο συνήγορός του Γιώργος Κοκοσάλης: «Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Ο Στέφανος είναι αθώος. Δεν βρισκόταν καν στο χωριό την ώρα του φονικού. Ωστόσο, η προφυλάκισή του πιστεύει τόσο ο ίδιος όσο και εγώ ότι έγινε για λόγους κοινωνικής προστασίας. Για να κοπάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο χωριό» τόνισε και πρόσθεσε: «Στο άκουσμα της απόφασης, όπως ήταν φυσικό, στενοχωρήθηκε καθώς τη θεωρεί άδικη και υπερβολική. Είχε προετοιμαστεί όμως ψυχολογικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κατανοεί τους λόγους που τον οδήγησαν στη φυλακή. Ο ίδιος κάνει λόγο για κλίμα δαιμονοποίησης της οικογένειάς του. Πληρώνει το τίμημα».

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ακόμη ότι: «Τα αδέλφια Κοκολογιάννη είναι συνολικά πέντε. Τρία από αυτά βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη και ο Στέφανος οδηγήθηκε στη φυλακή προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος. Αν είναι έτσι, ας ασκήσουν διώξεις και κατά των άλλων δύο αδελφών προκειμένου να υπάρξει ηρεμία. Δεν είναι άδικο να προφυλακίζεται κάποιος που δεν φταίει απλά για λόγους κοινωνικής προστασίας;» διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν χθες με περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, τόσο ο 17χρονος γιος του 52χρονου κρεοπώλη όσο και ο 48χρονος αδελφός του.

Οι όροι που επιβλήθηκαν και στους δύο είναι να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και απαγόρευση διαμονής στον Προφήτη Ηλία, όπως επίσης και απαγόρευση συγχρωτισμού με μέλη της οικογένειας του θύματος, του Πρίαμου Ξυδάκη δηλαδή. Επίσης, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ στον καθένα.

Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή
Σε θρίλερ εξελίσσεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματοβαμμένη υπόθεση του Προφήτη Ηλία σε σχέση με το κρίσιμο ερώτημα που αφορά τα τραύματα του 52χρονου κρεοπώλη, βασικού κατηγορουμένου για τις ανθρωποκτονίες του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.

Αυτοπυροβολήθηκε, όπως του καταλογίζει η πλευρά Ξυδάκη, ή τραυματίστηκε από τα πυρά του 34χρονου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος; Επίσης, αυτοτραυματίστηκε ο 17χρονος γιος του ή πυροβολήθηκε από τον άτυχο Πρίαμο Ξυδάκη;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», το πόρισμα που παραδόθηκε χθες από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ιατροδικαστής δεν παίρνει θέση και δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις, αφήνοντας έτσι στο σκοτάδι σημαντικά στοιχεία που θα έριχναν άπλετο φως στην αιματοβαμμένη υπόθεση. Ωστόσο, όπως σημείωσε χθες μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος των δύο ανδρών Αλέξης Κούγιας, στην υπόθεση έχουν προκύψει νέα, σημαντικά επιστημονικά στοιχεία από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. «Μιλάμε για ανατροπή των πάντων» υποστήριξε.

Μάλιστα, σε δελτίο Τύπου που εστάλη από το δικηγορικό γραφείο του αναφέρει: «Ο έλεγχος DNA του περιστρόφου επέδειξε ότι ο μόνος ο οποίος πυροβόλησε ήταν ο Πρίαμος Ξυδάκης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που το είχε πιάσει. Κατόπιν τούτου απεδείχθη πλήρως ότι το θύμα πυροβόλησε εναντίον του 52χρονου και του γιου του τουλάχιστον δέκα φορές πριν χάσει τη ζωή του από την καραμπίνα του 52χρονου». Επίσης, καταλήγει ότι αποδεικνύει πως ο 17χρονος δεν αυτοτραυματίστηκε, αλλά πυροβολήθηκε από τον 34χρονο.

Ξέσπασε ο πατέρας του θύματος
«Εδωσαν θεατρική παράσταση στο Αστυνομικό Μέγαρο. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πρόκειται για εγκληματίες». Με λόγια σκληρά μίλησε για τον Στέφανο Κοκολογιάννη, τον 48χρονο αδελφό του και τον 17χρονο ανιψιό του ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη μόλις ενημερώθηκε ότι μόνο ένας εκ των τριών προφυλακίστηκε.

Ο Γιάννης Ξυδάκης (φωτ. 2), που καθ’ όλη τη διάρκεια των απολογιών βρισκόταν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, φανερά δυσαρεστημένος από την απόφαση που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και από τα όσα ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, ξέσπασε: «Δυστυχώς, μετά την κατευθυνόμενη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η οποία δεν έχει ακόμη ανακληθεί, αν και διαψεύστηκε πλήρως από την τίμια έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ακολούθησε η θεατρική παράσταση της υπεράσπισης των εγκληματιών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου». Και κατέληξε: «Οι εγκληματίες συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τα θύματά τους. Κρίμα!»


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Γνωστός ηθοποιός: "Χαίρομαι με το γιαουρτωμένο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου"

Είναι αγαπημένος πρωταγωνιστής και έχει μια από τις πιο αισθησιακές φωνές στην Ελλάδα. Πρόσφατα μίλησε στην A.V για την πολιτική κατάσταση της χώρας και αποκάλυψε πως χαίρεται με το γιαουρτωμένο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου.

Ψηφίσατε στις εκλογές;
Ναι, μετά από 14 χρόνια

Για ποιον λόγο δεν ψηφίζατε όλα αυτά τα χρόνια;
Γιατί να ψηφίσω; Για το ληστρικό του θέματος; Το συν 50 έδρες ή το λευκό και άκυρο πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα; Εκλογονόμοι μαγειρεμένοι για να μπορούν να βγαίνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, μην κρυβόμαστε

Πώς κρίνετε την αυτή την άνοδο της άκρας δεξιάς και την είσοδο της Χ.Α στη Βουλή;
Αυτό έγινε διότι οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα συνειδητοποίησαν ότι η ΝΔ παραέχει γίνει μη λαϊκό κόμμα. Τα άκρα υπάρχουν και στα δεξιά και στα αριστερά και πάντα θα υπάρχουν. Σε μία περίοδο που φοβάσαι όταν έρχεται κάποιος και δείχνει τα μπράτσα λες σε αυτόν θα πάω δίπλα. Μπας και δείρει αυτόν που με φοβίζει.

Όπως έδερναν ή γιαούρτωναν και οι ίδιοι οι πολίτες όμως
Όχι, κάνετε λάθος. Διαφωνώ με το ματωμένο πρόσωπο του κ. Κωστή Χατζηδάκη, χαίρομαι όμως με το γιαουρτωμένο πρόσωπο του κ. Πάγκαλου.

Δεν είναι και αυτό μία πράξη βίας;
Πράξη βίας είναι το να μην υπάρχει υπουργείο πολιτισμού. Ο Τσίπρας, δε θα πει κανείς ότι είναι μεγάλος πολιτικός, αλλά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είπε στοπ. Ο μόνος δε που τον φοβήθηκαν όλοι. Τι φοβούνται νομίζετε; Να βγει το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης από την ευρωζώνη; Ή μήπως αν βγει από την ευρωζώνη αυτό το 2% και συμπαρασύρει και ένα υπόλοιπο 30%;

Αν αναρωτιέστε ποιος τα είπε, πρόκειται για τον Αιμίλιο Χειλάκη.

Χωρίς τρόφιμα το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ λόγω παύσης πιστώσεων

Μαζί με το… Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» αρχίζει να χάνεται και η ελπίδα για τη διάσωση της Υγείας.

Εν έτει 2012, τα ελληνικά νοσοκομεία στερεύουν όχι μόνο από υλικά, αλλά και από τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, στο «ΕΛΠΙΣ» δεν προσφέρεται στους νοσηλευόμενους ασθενείς από τον περασμένο Μάρτιο, και τώρα κινδυνεύουν να τελειώσουν άλλα βασικά τρόφιμα, όπως λάδι, ζυμαρικά και φρυγανιές.

Οι αρμόδιοι του Τμήματος Διατροφής με επείγον έγγραφό τους, στις 4 Ιουλίου, προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της προμηθεύτριας εταιρείας στο λάδι, στις κομπόστες, στα ντοματοειδή, στα ζυμαρικά και τα είδη παντοπωλείου (ρύζι, πουρέ, φρυγανιές, ζάχαρη, πορτοκαλάδες κλπ) κάνουν ξεκάθαρο ότι αν δεν εξοφληθούν τα τιμολόγιά τους για το 2011 δεν θα εκτελέσουν καμία παραγγελία.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι σε μία εβδομάδα δεν θα μπορούμε να παρασκευάσουμε φαγητά, ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών, ιδιαίτερα των χειρουργημένων και όσων βρίσκονται σε ειδική δίαιτα»
, αναφέρεται στο έγγραφο.

Σημειώνεται δε, ότι «από τις 11/03/12 δεν υπάρχουν γιαούρτια στο νοσοκομείο».

Τραγωδία στην Ευρυτανία : Ζευγάρι έπεσε σε γκρεμό

Τραγωδία στην Ευρυτανία με ζευγάρι ηλικιωμένων που έπεσε σε γκρεμό…

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η γυναίκα είναι νεκρή ενώ για τον εντοπισμό του άντρα γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες από τους άντρες της ΕΜΑΚ.

Το ζευγάρι φέρεται να είχε ξεκινήσει από το Αγρίνιο για την Ευρυτανία με σκοπό να μαζέψει τσάι.
Δυστυχώς όμως χάθηκαν στο βουνό Χελιδώνα και έπεσαν σε γκρεμό.

Πηγή: lamiastar.gr

VIDEO: Οι πιο αστείες στιγμές των κεντρικών δελτίων!

To απόγευμα της Παρασκευής και με αφορμή το φινάλε της εκπομπής "Φώτης & Μαρία live", παρακολουθήσαμε τις πιο αστείες στιγμές των παρουσιαστών των κεντρικών δελτίων!

Οι δυο παρουσιαστές έδωσαν τα 18 βραβεία... bataclan της τηλεοπτικής σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ένα από αυτά κέρδισαν και οι: Όλγα Τρέμη, Θοδωρής Δρακάκης, Ελεονώρα Μελέτη και άλλοι, οι οποίοι είπαν "ατάκες" κι έκαναν σαρδάμ που θα μας μείνουν αξέχαστα...

Δείτε το βίντεο:

H διατροφή της Δέσποινας Βανδή για κορμί λαμπάδα

Τι διατροφή ακολουθεί η ελληνίδα τραγουδίστρια και παραμένει κορμάρα;
Η αγαπημένη μας Δέσποινα Βανδή, μετά από δύο παιδιά και 20 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στα μουσικά πράγματα της χώρας μας, μπορούμε να πούμε ότι διανύει την πιο fit περίοδο της ζωής της. Η ελληνίδα star διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της showbiz και όπως η ίδια εξομολογείται χωρίς υπερβολές και εξαντλητικές δίαιτες. Εδώ σας έχουμε τη διατροφή της Δέσποινας για κορμί θανατηφόρο σύμφωνα με το περιοδικό Ciao:

Ημέρα 1:
Πρωινό: δημητριακά με γάλα 0-1,5% λιπαρά ή με ένα γιαούρτι 2%

Γεύμα: κοτόπουλο στήθος ή ψητό βραστό, ένα μεγάλο μπολ λαχανικά , τυρί χαμηλών λιπαρών , μαύρο ψωμί

Απογευματινό: μια μπάρα δημητριακών

Βραδινό: 1 ομελέτα στο τεφάλ χωρίς λάδι με 3 ασπράδια αυγών , ένα κρόκο, μια φέτα γαλοπούλα , τυρί χαμηλών λιπαρών (προαιρετικά κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια) και 1 φέτα μαύρο ψωμί.

Ημέρα 2:
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά, 2 φρυγανιές σικάλεως, 1 κουταλάκι γλυκού μέλι, 1 φρούτο

Γεύμα: μοσχάρι ψητό ή βραστό, 1 μεγάλο μπολ λαχανικά , τυρί χαμηλών λιπαρών μαύρο ψωμί

Απογευματινό: ένα τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και τυρί light

Βραδινό: παξιμάδι ντάκος, με τριμμένη ντομάτα , τυρί φέτα , μπαχαρικά και 1 κουτ .σούπας λάδι.

Ημέρα 3:
Πρωινό: 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού με 3 στυμμένα πορτοκάλια και 1 τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και μαύρο τυρί

Γεύμα: ψάρι ψητό ή βραστό με πατάτα ψητή ή βραστή , ένα μεγάλο μπολ βραστά λαχανικά

Απογευματινό: μια μπάρα δημητριακών

Βραδινό: 1 ομελέτα ομελέτα στο τεφάλ χωρίς λάδι με 3 ασπράδια αυγών , ένα κρόκο, μια φέτα γαλοπούλα, τυρί χαμηλών λιπαρών (προαιρετικά κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια) και 1 φέτα μαύρο ψωμί.

Ημέρα 4:
Πρωινό: ποτήρι χυμός πορτοκαλιού με 3 στυμμένα πορτοκάλια και 1 τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και μαύρο τυρί

Γεύμα: φιλέτο ή μπριζόλα ή μπιφτέκι (με κιμά, ασπράδι αυγού , 1 φρυγανιά σίκαλη και μπαχαρικά) , μια πράσινη σαλάτα και μια φέτα ψωμί μαύρο

Απογευματινό: ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης

Βραδινό: μια φρουτοσαλάτα με 5 φρούτα και ένα μπολ γιαούρτι 2%

Ημέρα 5:
Πρωινό: δημητριακά με γάλα 0-1,5% λιπαρά ή με ένα γιαούρτι 2%

Γεύμα: όσπρια (φακές ή φάβα ή ρεβίθια ή φασόλια ξερά ή μαυρομάτικα)με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας , μια κουταλιά της σούπας λάδι ανά μερίδα, τυρί χαμηλών λιπαρών, ένα μεγάλο μπολ λαχανικά , μαύρο ψωμί

Απογευματινό: μπάρα δημητριακών

Βραδινό: δημητριακά με γάλα 0-1,5% λιπαρά ή με ένα γιαούρτι 2%

Ημέρα 6:
Πρωινό: 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού με 3 στυμμένα πορτοκάλια και 1 τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και μαύρο τυρί

Γεύμα: ψάρι επιλογής με σαλάτα εποχής, 1 φέτα ψωμί σικάλεως

Απογευματινό: ένα γιαούρτι 2% με ένα φρούτο

Βραδινό: κοτόπουλο στήθος ή ψάρι ή μοσχάρι ή μπιφτέκι με ένα μπολ λαχανικά και 1 φέτα μαύρο ψωμί

Ημέρα 7:
Πρωινό: ένα ποτήρι γάλα 0%-1,5% , 2 φρυγανιές σικάλεως, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα φρούτο

Γεύμα: φασολάκια ή αρακάς ή μπάμιες ή αγκινάρες ή μελιτζάνες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας , μια κουταλιά της σούπας ανά μερίδα

Απογευματινό: ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης

Βραδινό: μεσαία μπαγκέτα μαύρο ψωμί, φιλέτο γαλοπούλας, τυρί χαμηλών λιπαρών , ντομάτα

Συνελήφθησαν 29 άτομα από το μεγάλο κύκλωμα Ρομά με το παρεμπόριο

Πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι είναι η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο από τη δράση οργανωμένου κυκλώματος Ρομά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και έδρα την Κάτω Αχαΐα, που είχε στήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση παρεμπορίου, εξαπατώντας για τουλάχιστον τρία χρόνια ξένους εμπορικούς οίκους, Τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες, προκειμένου να θησαυρίζει, διακινώντας στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, κυρίως από την Κίνα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από τριήμερη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αττική, Αχαΐα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 εισαγγελείς και 300 περίπου αστυνομικοί από την Οικονομική Αστυνομία, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Στην υπόθεση μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι εμπλέκονται 82 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 29, ηλικίας από 24 έως 68 ετών (20 γυναίκες και 9 άνδρες), μεταξύ των οποίων και αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος.

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών είναι και συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος γνώριζε καλά τις διαδικασίες και έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της οργάνωσης, για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν 10 τριαξονικά φορτηγά για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα που είχε το κύκλωμα σε οκτώ μεγάλες αποθήκες, ενώ κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος πολυτελών αυτοκινήτων (Πόρσε Καγιέν, Μερσεντές, κ.λπ.), με τα οποία κυκλοφορούσαν οι μεγιστάνες Ρομά, που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η Οικονομική Αστυνομία διερευνούσε πάνω από επτά μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση, που σχετίζεται με κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα τέλεση πράξεων κακουργηματικής μορφής απάτης, πλαστογραφίας, κλοπής, λαθρεμπορίας και σοβαρών φορολογικών αδικημάτων και παραβάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τη δράση της οργάνωσης εξαπατήθηκαν εμπορικοί οίκοι, που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία) και της Ασίας (Κίνα, Ινδία, Ταϊβάν, Πακιστάν, Ν. Κορέα), διάφορες Τράπεζες της χώρας μας, πολυεθνικές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας και εμπορευμάτων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα δρούσε τουλάχιστον από το 2009, αλλάζοντας συνεχώς μεθοδολογία και τεχνικές, για να ξεγλιστράει από τους ελέγχους των αρχών.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα εμφανιζόταν με τη μορφή εικονικών εταιρειών, με εκπροσώπους άτομα κυρίως του στενότερου ή συγγενικού τους περιβάλλοντος, οι οποίες λειτουργούσαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και κατάφερναν να έλθουν σε συμφωνίες με εμπορικούς οίκους του εξωτερικού.

Για να ενισχύουν την αξιοπιστία τους, απέστελλαν, με κάθε παραγγελία εμπορευμάτων, προκαταβολή μικρής αξίας, σε σχέση με την πραγματική αξία, μέσω της offshore εταιρείας «BELLAIR MANAGEMENT SA», που εδρεύει στα νησιά Μάρσαλ. Οι παραγγελίες των εμπορευμάτων αφορούσαν κυρίως ρούχα διαφόρων τύπων και ειδών, δερμάτινα ενδύματα, οικιακό εξοπλισμό, χαλιά, σεντόνια, κουβέρτες, υποδήματα, είδη οικιακής χρήσης και δεκάδες άλλα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά.

Για να επιτυγχάνουν την εισαγωγή των προϊόντων αυτών, στρατολογούσαν, έναντι αμοιβής, υπαλλήλους ταχυμεταφορικών εταιρειών και υπαλλήλους Τραπεζών, προκειμένου να αποσπούν διάφορα συνοδευτικά έγγραφα, που ήταν απαραίτητα για τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων.

Εξασφαλίζοντας τα συνοδευτικά έγγραφα, κατάφερναν να εκτελωνίζουν και να παραλαμβάνουν εμπορεύματα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο της αξίας τους στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, «φεσώνοντας» έτσι τους εμπορικούς οίκους του εξωτερικού, που δεν έπαιρναν ποτέ τα χρήματά τους, μέσω του διατραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, παρουσίαζαν πλαστά τιμολόγια, που είχαν κατά πολύ μικρότερη αξία από την πραγματική, εξασφαλίζοντας με την υποτιμολόγηση αυτή επιπρόσθετο όφελος από διαφυγόντες δασμούς, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν μέχρι στιγμής εξακριβωθεί 110 περιπτώσεις παράνομου εκτελωνισμού και ιδιοποίησης εμπορευμάτων, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αστυνομικής επιχείρησης, εκτός από τα εμπορεύματα που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν ακόμα: 302.195 ευρώ, 616 χρυσές λίρες Αγγλίας, τρία πιστόλια, τρία περίστροφα, εννέα κυνηγετικές καραμπίνες, 397 φυσίγγια και 17 πολυτελή αυτοκίνητα.

Εκτιμάται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν αποκομίσει από την παράνομη δράση, τεράστια χρηματικά ποσά, για τα οποία διενεργείται φορολογικός και οικονομικός έλεγχος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η Αστυνομία χαρακτηρίζει την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη 29 μελών της, καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα εισαγωγής ειδών παρεμπορίου.

Πάνω από 24 πυρκαγιές στον Υμηττό από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου

Περισσότερες από 24 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στον Υμηττό από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου προστασίας και ανάπτυξης Υμηττού.

«Δεν έχουν δοθεί τα χρήματα προκειμένου να καθαριστούν δασικοί δρόμοι και περιαστικά αλσύλια του Υμηττού κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του Συνδέσμου (Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και υπάρχει έγκριση (ΦΕΚ) εδώ και τρεισήμισι χρόνια για την δημιουργία δασαρχείου στον Υμηττό, έχει μείνει μόνο στα χαρτιά, ενώ οι εθελοντικές ομάδες και εθελοντές που συμμετέχουν στη δασοπροστασία είναι ανασφάλιστες.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Έκοψε τις φλέβες του και στην συνέχεια κρεμάστηκε από καλώδιο

Νεκρός βρέθηκε ένας 43χρονος άνδρας στην Σκιάθο ο οποίος αποφάσισε να βάλει ο ίδιος τέλος στην ζωή του.

Ο 43χρονος βρέθηκε, όπως δημοσιεύει το e-volos.gr, μέσα στην αγροτική του αποθήκη. Αρχικά προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι στην συνέχεια κρεμάστηκε από ένα καλώδιο.

Το πτώμα το βρήκε η αδερφή του, η οποία είναι επίσης κάτοικος και επιχειρηματίας της Σκιάθου. Μάλιστα αποφάσισε να τον επισκεφτεί καθώς δεν είχε νέα του επί δύο ημέρες.

Η γυναίκα ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ύμνοι για τον τυφλό μαθητή του Λυκείου Παμφίλων Μυτιλήνης με τα 20αρια!

Ύμνοι  για τον τυφλό μαθητή του Λυκείου Παμφίλων Μυτιλήνης από εφημερίδες και blogs για τα 20άρια που πήρε.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα - ύμνο στη θέληση:

Αρκετοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες ανά τη χώρα που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, αξίζει να γίνει σε έναν, τον Στρατή Εγγλέζο από τη Μυτιλήνη, τυφλό μαθητή του Λυκείου Παμφίλων, που έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα!

Ο Στρατής διεκδικεί – είναι σίγουρο ότι θα την έχει δηλαδή – στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει», αναφέρει ο ίδιος.

Ο Στρατής υποστηρίζει ότι δεν αντιμετώπισε δυσκολίες. Ήταν πάντα μαθητής του «άριστα», πετυχαίνοντας βαθμολογίες πάνω από το 19, και όλη τη χρονιά αφιέρωσε πολλές ώρες για μελέτη και προετοιμασία.

Μάλιστα, την Παρασκευή, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κορδώνη, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Στρατή Εγγλέζο, τον οποίο συνεχάρη θερμά για τη σπουδαία αριστεία του, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παμφίλων.

Τον άριστο μαθητή συνόδευαν οι γονείς του, Βασίλης και Ταξιαρχούλα, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος, στους οποίος ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11 Ιουλίου 2012, θα προτείνει τη βράβευση του Στρατή, καθώς επίσης και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, λόγω και της ιδιότητάς του ως ΑΜΕΑ.

Φωτογραφία: emprosnet.gr

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στην Αμφιλοχία

Κάτοικος Αμφιλοχίας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι, μετά από μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων έξω από το Κέντρο Υγείας της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος με κατεύθυνση το λιμάνι της Αμφιλοχίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες,  εκτράπηκε αριστερά και συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα.

Παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή, ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου βγήκε από το όχημα σε άσχημη κατάσταση και στην συνέχεια εξέπνευσε. Οι επιβαίνοντες στο δεύτερο όχημα δεν τραυματίστηκαν.

Η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθείς το Ρίο για νεκροψία- νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί η τροχαία.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Πενταετής κάθειρξη σε συνδικαλιστή του Αγρινίου για υπεξαίρεση

Σε γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της εκπαίδευσης και αυτοδιοικητικό στην περιοχή του Αγρινίου, επιβλήθηκε βαριά ποινή χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ο εκπαιδευτικός, που συνδικαλίζεται εδώ και χρόνια στον επαγγελματικό του χώρο, ενώ έχει πολιτευτεί αρκετές φορές στην Αυτοδιοίκηση και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου το 2002, σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώχτηκε για "υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, το αντικείμενο δε της πράξης, είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας"

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 26 και 27 Ιουνίου και συνεχίστηκε στις  5 Ιουλίου, μιας και υπήρχε  πολύ υλικό, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν  και πολλοί μάρτυρες. Την τελευταία  ημέρα απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, ενώ αγόρευσαν και οι δικηγόροι του. Ο συνδικαλιστής, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό του έσπευσαν μέλη του προεδρείου της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και κάποια άτομα από τοπικές κινήσεις πολιτών.

Πάντως τα όσα υποστήριξε όπως φαίνεται δεν έπεισαν και τόσο τους τρεις δικαστές, αφού καταδικάστηκε  με ομόφωνη απόφαση  σε πενταετή κάθειρξη . Η βαρύτατη αυτή ποινή, έχει ανασταλτική ισχύ, δηλαδή ο καταδικασθείς δεν θα φυλακιστεί, μέχρι την διεξαγωγή του πενταμελούς Εφετείου, όπου αναμένεται να προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Η  όλη υπόθεση, έχει ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον, μιας και αφορά σε δημόσιο πρόσωπο που είναι ενεργό στην τοπική κοινωνία και έχει αρκετές φορές ζητήσει την ψήφο των πολιτών, με πλέον πρόσφατη τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Επίσης, έχει πρωτοστατήσει σε κινήσεις πολιτών, με πρωτοβουλίες στο κίνημα «δεν πληρώνω» κλπ.

Συγκεκριμένα,  σχετίζεται με υπεξαιρέσεις  που διαπιστώθηκαν, την περίοδο 1998 έως 2002, όταν ο κατηγορούμενος ήταν διευθυντής, πρόεδρος και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής  σε δημόσιο σχολείο, στην περιοχή του σημερινού δήμου Αγρινίου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2002 , όταν ο καταδικασθείς εκπαιδευτικός, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου. Μάλιστα, είχε καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας που αποκάλυψε το θέμα (εφημερίδα «Εβδομάδα»), η οποία δικαιώθηκε εις διπλούν.

Ο  εκπαιδευτικός, τιμωρήθηκε πειθαρχικά, χωρίς όμως να του επιβληθεί οριστική παύση, αλλά πεντάμηνη παύση, που έχει επικυρωθεί, ενώ με αφορμή τις καταγγελίες, ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, που συνεχίστηκε  μέχρι τώρα, με την εκδίκαση της από το Εφετείο.

Η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να σταλεί στην προϊσταμένη υπηρεσία του εκπαιδευτικού, που καλείται να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση πειθαρχικά, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Στη φυλακή για 30 χρόνια πατέρας που βίαζε τη 12χρονη κόρη του

Ποινή κάθειρξης 30 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Κεφαλονιάς σε 35χρονο πατέρα που βίαζε την 12χρονη κόρη του.

Ο Βούλγαρος συνελήφθη το Μάιο στην Ανδραβίδα, μετά από καταγγελία της συζύγου και της κόρη του, και του αποδόθηκαν κατηγορίες για αποπλάνηση, βιασμό και αιμομιξία.

Η μαρτυρία της κόρης του ήταν πραγματικά συγκλονιστική, καθώς, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε, πως ο πατέρας – τέρας, τη βίαζε για περισσότερα από δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που ήταν 10 ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thebest.gr, ο 35χρονος, όταν η οικογένεια μετακόμισε στην Ανδραβίδα, πήρε το κοριτσάκι και το μετέφερε σε χώρο που διέμεναν ομοεθνείς του στην περιοχή του Τραγανού. Εκεί κράτησε την κοπέλα για δύο βράδια και σύμφωνα με την καταγγελία την βίασε πέντε με έξι φορές.

Οι 20 πιο χαρακτηριστικές στιγμές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν [βίντεο]

Ατυχήματα, ατάκες, παρατράγουδα και απρόοπτα, όλα τα είχε η τηλεοπτική σεζόν που μας αποχαιρετά. Ποιες ήταν όμως οι στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη των τηλεθεατών;

Τις 20 καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές της φετινής σεζόν συγκέντρωσε και παρουσίασε σήμερα, στην τελευταία της εκπομπή για φέτος, η ομάδα της «Μεσημεριανής Μελέτης».

Σαμαράς: Τα εννέα βήματα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση

Την εισήγησή του στην διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκινώντας τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μία μικρή αναφορά στο πρόβλημα στο μάτι του, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνάδελφοί του του συμπαραστάθηκαν.

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός λαός χρειάζεται τέσσερα πράγματα τα οποία είναι, αλήθεια, ελπίδα, προοπτική και κουράγιο, πράγματα τα οποία αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα δώσει στους Έλληνες.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει ξεφύγει από τους στόχους του, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο της ανάπτυξης προκειμένου η Ελλάδα να μην χρειάζεται άλλα Μνημόνια.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με συνανθρώπους μας να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια κάνοντας παράλληλα αναφορά στις πολλές αυτοκτονίες αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τους εννιά άξονες πολιτικής που θα εφαρμόσει άμεσα η κυβένηση προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση:
  • 1. Αποκρατικοποιήσεις
  • 2. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων που δεν αποτελούν μέρος των συμβατικών μας υποχρεώσεών
  • 3. Παραχώρηση συμβάσεων υποδομών με παρουσία Δημόσιας Αρχής ελέγχου
  • 4. Αξιοποίηση Δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος
  • 5. Ξεμπλοκάρισμα κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ – Παράκαμψη γραφειοκρατίας και άμεση εκταμίευση των χρημάτων
  • 6. Κλείσιμο ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου
  • 7. Μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας – Πρώτο βήμα η επιστροφή καταθέσεων - Δεύτερο η μάχη κατά της φοροδιαφυγής
  • 8. Καταπολέμηση της σπατάλης : Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Κατάργηση γραφειοκρατίας – Μόνιμος μηχανισμός συντονισμού των υπουργείων – Διυπουργική επιτροπή για το συντονισμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • 9. Επίσπευση συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...