Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ: Η δολοφονία "εκτέλεσε" τη "Χρυσή Αυγή" - Πρώτος οριακά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αλλαγή στάσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση στην οποία τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος καταγράφουν σταδιακή πτώση.


Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», που ξεκίνησε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ολοκληρώθηκε μετά το τραγικό περιστατικό, δίνει οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πτώση στα ποσοστά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου σε σχέση με τον Αύγουστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

VIDEO - Σοβαρό κενό ασφαλείας στο νέο iOS 7 για τα iPhone και iPad

H φωνητική ενεργοποίηση επιτρέπει στο καθένα να παρακάμψει το κλείδωμα της συσκευής και να πραγματοποιήσει μια σειρά από λειτουργίες


Μόλις μερικά 24ώρα μετά τη διάθεσή του, η οποία τις πρώτες ώρες προκάλεσε το σύνηθες μποτιλιάρισμα στους servers της Apple, αλλά και τα μετέπειτα παράπονα πολλών κατόχων iPhone 4, οι οποίοι είδαν τις συσκευές του να κατεβάζουν ταχύτητα μόλις εγκαταστάθηκε το ριζικά ανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα, ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS 7.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές της εταιρείας Cenzic δημοσιοποίησαν ότι εντόπισαν ένα κενό ασφαλείας που σχετίζεται με τη φωνητική ενεργοποίηση της Siri, της γνωστής φωνητικής πύλης μετάδοσης πληροφοριών και εκτέλεσης βασικών εντολών, το οποίο επιτρέπει στο καθένα να παρακάμψει το κλείδωμα της συσκευής και να πραγματοποιήσει μια σειρά από λειτουργίες.

Σύμφωνα με τους δυο ερευνητές που εντόπισαν την ευπάθεια, στις λειτουργίες που μπορούν ενεργοποιηθούν μέσω της Siri και ενώ θεωρητικά η συσκευή είναι κλειδωμένη και προστατευμένη από τoν κωδικό –ή στην περίπτωση του νέου iPhone 5S από το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, είναι: Η κλήση οποιουδήποτε αριθμού, η αποστολή μηνυμάτων με τη χρήση της ταυτότητας του κατόχου της συσκευής, η αποστολή email, η επανάκληση πρόσφατων αριθμών, η προβολή περιορισμένων επαφών, η αναζήτηση προσωπικών πληροφοριών σε επαφές με κοινά (εύκολα να τα μαντέψει κανείς) ονόματα, η δημοσίευση στο Twitter και το facebook και η απόκτηση διευθύνσεων που έχουν αποθηκευτεί στην εφαρμογή χαρτών της Apple.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες βρέθηκαν επίσης να είναι με το ίδιο τρόπο προσβάσιμες υπό ορισμένες συνθήκες και σε παλαιότερα iPhones, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρέχουν το iOS 6.

«Σε λάθος χέρια, το iPhone σας θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη στοιχείων της ταυτότητάς σας, ακόμα και όταν είναι κλειδωμένο και προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης», έγραψε σε blog o Tyler Rorabaugh, επικεφαλής μηχανικός της Cenzic. Πάντως, η εταιρεία σχολίασε στο SecurityWeek.com ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια έχει ήδη αναφερθεί στην Apple και λογικά θα πρέπει να αναμένεται σύντομα κάποιο διορθωτικό update.

Μάλιστα, οι ερευνητές ανέβασαν και στο YouTube ένα σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται να παραβιάζουν το κλείδωμα της συσκευής με την ενεργοποίηση της Siri, δημοσιεύοντας ανανεώσεις στο facebook!
Enhanced by Zemanta

«Παίζανε μπάλα με το κεφάλι Πακιστανού», αποκαλύπτει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής

«Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι», λέει χαρακτηριστικά


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των χρυσαυγιτών έδωσε ένα πρώην μέλος της οργάνωσης, το οποίο αποκάλυψε σκληρά περιστατικά βίας κατά αλλοδαπών, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται τη μαρτυρία του πρώην μέλους της ΧΑ τα νεοφώτιστα μέλη όταν δρούσαν με επιτυχία, επιβραβεύονται και ο «ηρωισμός» τους καταγραφόταν σε ειδικό τετράδιο. «Χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση», υποστηρίζει το πρώην μέλος.

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές όμως δεν έχουν τέλος: «Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι». Προσθέτει πως «για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς».

Όπως αναφέρει τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής.

Όπως λεει η εφημερίδα, "ως δια μαγείας κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την αστυνομία ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής.

Επιπλέον δίνει ακριβείς περιγραφές και για τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται Innova από την μάρκα των μηχανών που χρησιμοποιούν.

Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα της ΕΛΑΣ που επεμβαίνει αν υπάρχει θέμα.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός που καταγγέλλει για την ομάδα Κένταυρος. Πρόκειται για τους ανήλικους της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου και την εκπαίδευση που γοητεύει τους νέους.

Για τον 45χρονο δράστη που τον γνώρισε μπήκε στην ομάδα το πρώην μέλος της Χρύσης Αύγηςαπορεί πως έφτασε να κάνει δολοφονία και συμπληρώνει πως η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει είναι οτι πήρε εντολή για να παει να σκοτώσει. "Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι", λεει χαρακτηριστικά.

Το πρώην μέλος τονίζει ακόμα ότι υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι τη Νίκαια φωνάζουν για να "καθαρίσει".

Λέει ακόμα ότι τα ίδια άτομα που συμμετείχαν στο φονικό, συμμετείχαν και στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και σημειώνει ότι πολλά άτομα αποχώρησαν από τη ΧΑ, για τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς. «Εθνικιστής δεν σημαίνει σκοτώνω τον άλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι υποστήριξε στην απολογία ο χρυσαυγίτης δολοφόνος

Δηλώσε ότι η σχέση του με τη ΧΑ είναι «χαλαρή», επισημαίνοντας ότι δεν είχε καμία έμμισθη σχέση με την οργάνωση - Επέμεινε πως ήταν σε αυτοάμυνα όταν έγινε το φονικό στο Κερατσίνι


Στην τρίωρη απολογία του ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μεταξύ άλλων υποστήριξε απαντώντας σε ερωτήσεις της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά ότι δέχτηκε από οκτώ δέκα άτομα και πήρε το μαχαίρι ασυναίσθητα. «Έκλεισα δυο σπίτια» ,είπε. «Το δικό μου και του παιδιού».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του δήλωσε ότι ήταν οργανωμένος πρώην κομμουνιστής, ενώ όσον αφορά στη σχέση του με την Χρυσή Αυγή είπε ότι: «Εχω μια χαλαρή σχέση» και συνέχισε λέγοντας ότι πήγαινε σε ομιλίες και συγκεντρώσεις του κόμματος,ενώ βοηθούσε και στη διανομή τροφίμων.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν είχε καμία έμμισθη σχέση με την οργάνωση.

«Έπινα τον καφέ μου σε κάποια καφετέρια και στη συνέχεια σηκώθηκα να φύγω. Είδα μια ομάδα συγκεντρωμένη και στο απέναντι πεζοδρόμιο άλλη παρέα. Εκανα αναστροφή με το αυτοκίνητο γιατί δεν έβρισκα να παρκάρει . Δέχθηκα επίθεση από οκτώ με δέκα άτομα την ώρα που πήγαινα να μπω στο αυτοκίνητό μου και πήρα το μαχαίρι για να αμυνθώ, γιατί με χτύπησαν», συνεχίζει ο δράστης κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστηρίζει πως ήταν μόνος και πως δεν υπήρχαν δίπλα του του ομοϊδεάτες του, ενώ το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητο του και το είχε αγοράσει από έναν Πακιστανό.

Όσον αφορά τα επίμαχα τηλεφωνήματα που έλαβε πριν από τη δολοφονία είπε ότι
δέχτηκε ένα τηλέφωνο από ένα φίλο του, αλλά άσχετο με την επίθεση. 

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη

Σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, ως αντίδραση στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας


Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Η απεργία κηρύσσεται και με αφορμή την παρουσία της τρόικας στη χώρα. Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται γενική απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Επίσης, την ίδια ημέρα που η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ) στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος, στις 6.00 μμ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:

1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

2. Καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη και τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των ομοσπονδιών μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Ρουπακιάς


Ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι η απολογία του 45χρονου δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν τις 9 το πρωί, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στην περιοχή γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν αναπτυχθεί πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μικροσκόπιο το κινητό του δράστη

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του δράστη, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον 45χρονο. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το κινητό τηλέφωνο του δράστη «έχει ήδη μιλήσει». Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά - είτε τηλεφωνικά είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS - το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου και ήταν πάνω από τέσσερις.

«Αυτό που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι επικοινώνησαν με τον δράστη, ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί και σε ένα τηλεφώνημα, το οποίο φαίνεται να έγινε από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων απο το κινητό.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

Εν τω μεταξύ, με κεντρικό σύνθημα «μπλόκο στους φασίστες», εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη σωματείων ναυτεργατών, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία από την πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια προς το Περιβολάκι, όπου πριν μερικές ημέρες μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν επιχειρήσει να μοιράσουν τρόφιμα.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση - εκδήλωση, που σχετίζεται με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε εξαγγείλει συγκέντρωση και διανομή τροφίμων στη Νίκαια, ανέβαλε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο.

Δεν συνεχίζουν την 5νθήμερη απεργία οι καθηγητές

Αποφαση για 48ωρη απεργία την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου


Δεν συνεχίζουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ την 5νθημερη απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα,καθώς δεν ψηφίστηκε τελικά η σχετική πρόταση κατά την πολύωρη επεισοδιακή συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.

Η συνέλευση ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Παρασκευής και τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου...

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν ψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση για 5νθημερη απεργία, ενώ στην συνέχεια υποβλήθηκε νέα πρόταση για τριήμερη απεργία η οποία επίσης δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ τελικά κατέληξαν σε αποφαση για 48ωρη απεργία την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 του μήνα.

Παπαματθαίου Μάρνυ / tovima.gr

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τα μυστικά του τριαδικού τηλεφωνήματος τη νύχτα του φόνου


Στις κλήσεις στο κινητό του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά που δολοφόνησε με δύο μαχαιριές στην καρδιά τον άτυχο Παύλο Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τρίτης εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δολοφόνου θα αποκαλυφθεί και ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Οπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής και με βάση τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στην εφημερίδα «Το Εθνος» πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας για το πώς οργανώνονται οι επιθέσεις του κόμματος του Νίκου Μιχαλολίακου, για την ενεργοποίηση της ομάδας που επιτέθηκε στην παρέα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της Τρίτης ακολουθήθηκε, λογικά, η εξής διαδικασία: Ενας από τους τρεις Χρυσαυγίτες που παρακολουθούσαν τον αγώνα το βράδυ της Τρίτης στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα ειδοποίησε τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Ακολούθως, ο Πατέλης ενημέρωσε τον βουλευτή στον οποίο «αναφέρεται» και εν τέλει δόθηκε η εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον πρώην Χρυσαυγίτη τα «τάγματα εφόδου» ακολουθούν πάντα εντολές εντολές ανωτέρων και δεν δρουν ποτέ από μόνοι τους.

Σε ερώτηση για το ποιον θα έπαιρναν βάση της ιεραρχίας οι χρυσαυγίτες που ήταν στο ίδιο μαγαζί με τον Φύσσα, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής κατονόμασε τον Γιώργο Πατέλη.

«Τον Πατέλη. Εχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην ΤΟ Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί», αποκάλυψε.

Και πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ήταν ακριβώς η ιεραρχία: «Ο,τι και αν γινόταν, πρώτα ενημέρωνες τον Πατέλη. Ποτέ δεν έπαιρνες απευθείας τον Λαγό. Ο Λαγός ενημερώνει τον Μιχαλολιάκο. Για τη Νίκαια ενημερώνεται ο Λαγός». Σημείωσε πάντως ότι δεν γνωρίζει αν ενημερώνονται και οι άλλοι βουλευτές, αλλά πιστεύει ότι γίνεται. «Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι τους ενημερώνει. Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός. Μόνο αν πει ΟΚ ο αρχηγός πηγαίνετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση, πάντως, για το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να δώσει το ΟΚ ο αρχηγός απαντά: «Πιστεύω πως ναι, θα μπορούσε να μην είχε δώσει το ΟΚ ο αρχηγός. Αλλά ο Λαγός όχι. Ο Λαγός είναι οι πλάτες της Νίκαιας. Γνωρίζει τα πάντα. Από τις κλεψιές, τους τραμπουκισμούς, τα μπραβιλίκια στην πλατεία Μέμου και Ελευθερίας, που σφάζονται ακόμα».

Μάλιστα, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς ανήκει στον κλειστό πυρήνα της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας και είχε όπως και οι υπόλοιποι ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφονταν οι επιδόσεις του στα περιστατικά βίας και στην ενεργό συμμετοχή του στην οργάνωση.

«Εκτός από το ότι είναι στον Πυρήνα, τον είχε βάλει ο Γιώργος (σ.σ Πατέλης) χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα, στο πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. Και ο Γιώργος στο πενταμελές βάζει μόνο δικά του άτομα», σημείωσε.

Μέσω τριαδικής ενημέρωσης η κινητοποίηση των «ταγμάτων εφόδου»

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί την «τριαδική ενημέρωση» προκειμένου να κινητοποιεί τα «τάγματα εφόδου».

Η ενημέρωση γίνεται ως εξής: Το μέλος ή τα μέλη τα οποία βρίσκονται σε κάποια «εμπλοκή» συνήθως με μετανάστες ή αριστεριστές, ειδοποιούν τηλεφωνικά από δύο μέλη ο καθένας της «ομάδας κρούσης».

Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί, ενημερώνουν επίσης από δύο μέλη ο κάθε ένας, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά να έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη δύναμη ακροδεξιών έτοιμοι για σύγκρουση.

Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως οι ακροδεξιοί οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να κινητοποιήσουν περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ και ο δολοφόνος του 34χρονου ράπερ Γιώργος Ρουπακιάς, παραδέχθηκε στην Αστυνομία πως βρισκόταν σπίτι του, όταν ειδοποιήθηκε από άλλους ακροδεξιούς πως υπήρχε «εμπλοκή στην Αμφιάλη».

Είχαν στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα

Οπως προκύπτει από τον πρώην Χρυσαυγίτη η επίθεση στον Παύλο Φύσσα μόνο τυχαία δεν ήταν. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα «Το Εθνος» οι Χρυσαυγίτες είχαν βάλει στο μάτι το θύμα καθώς η έντονη αντιφασιστική του δράση τους ενοχλούσε.

«Ξέρω ότι τον είχαν στην μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».


Φωτογραφία + βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που αστυνομικός σημαδεύει με όπλο διαδηλωτές στη Δάφνη

Φωτογραφία δείχνει αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να σημαδεύει διαδηλωτές κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στη Δάφνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της διαδήλωσης ο άνδρας πλησίασε τους διαδηλωτές και μετά από λογομαχία που είχαν, αυτοί άρχισαν να τον κυνηγούν. Εκείνος βρήκε καταφύγιο σε κατάστημα της περιοχής,  απ' όπου απείλησε τους διαδηλωτές με όπλο. Κατά άλλες πληροφορίες, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο αστυνομικός «απεγκλωβίστηκε» με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο και σύμφωνα με  τις τελευταίες πληροφορίες, στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό για να αποτρέψει την άμεση σε βάρος του απειλή αφού είχε καταφύγει στο κατάστημα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων που αποσπάστηκε από τη συγκέντρωση στην πλατεία, επιτέθηκε στον ειδικό φρουρό ενώ εκείνος περνούσε με τη μοτοσικλέτα του. Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν τη μοτοσικλέτα και καταδίωξαν τον ειδικό φρουρό.

Ο αστυνομικός φέρεται να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ διετάχθη και ένορκη διοικητική εξέταση.

316 άτομα «γλιτώνουν» την διαθεσιμότητα–Μήπως είσαι ένα από αυτά;

«Κλείδωσε» το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, υπό τον Α.Σαμαρά στο οποίο συζητήθηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην κινητικότητα.


Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η μείωση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Έτσι σε αντίθεση με την αρχική λίστα του υπουργείου Παιδείας που ήθελε 1665 διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, τελικά 316 άτομα "τη γλιτώνουν" στο παρά πέντε! Έτσι από 1665 θα τεθούν τελικά σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι!΄

 Από τα ΤΕΙ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα τεθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ΤΕΙ έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.Ολες οι κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ καθώς και οι μόνιμοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μετακίνηση θα γίνει εντός της Περιφέρειας και ενδοπανεπιστημιακά.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, οι επίσημες λίστες θα ανακοινωθούν αύριο Σάββατο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι διοικήσεις αρκετών πανεπιστημίων και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων  αποφάσισαν να ξεκινήσουν 5ημερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα ως αντίδραση για το μέτρο της διαθεσιμότητας .

Αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν καθυστέρηση του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον Φύσσα 


Στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη προχωρούν οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ», η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ακριβώς έγινε το «προσκλητήριο» των μελών της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη, που κατέληξε στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι «ότι λόγω συγγενικής σχέσης αλλά και της άμεσης συνεργασίας τους στην τοπική οργανωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο Γιώργος Πατέλης ήταν αυτός που ουσιαστικά κάλεσε τον δράστη του εγκλήματος όπως και άλλα πρόσωπα στο μοιραίο ραντεβού έξω από την καφετέρια "Κοράλι" στην Αμφιάλη».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν, με βάση δεδομένα της δικογραφίας, ότι πέρα από τις επιμέρους συνομιλίες του δράστη Γιώργου Ρουπακιά «ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ήταν το "κέντρο" των επικοινωνιών και ο συντονιστής για την παρουσία των οπαδών της Χρυσης Αυγής στην Αμφιάλη».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ζωτικής σημασίας την άρση απορρήτου του πρόεδρου της τοπικής οργάνωσης αρχικά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του.

Επιπλέον από την λίστα εξερχόμενων κλήσεων εκτιμάται ότι θα προκύψουν ποιοι άλλοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έσπευσαν επί τόπου. Αυτοί θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις σε σχέση και με άλλα δεδομένα της δικογραφίας.

Συνελήφθη για δωροδοκία πρώην αν. Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών

Από τις έρευνες που έγιναν σε λογαριασμό του συλληφθέντα σε ελβετική τράπεζα φέρεται να έλαβε 500.000 ευρώ από τη Siemens για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής».


Με την κατηγόρια της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος συνελήφθη την Παρασκευή ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας, κατόπιν σχετικού εντάλματος του ανακριτή Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα.

Από τις έρευνες που έγιναν σε λογαριασμό του συλληφθέντα σε ελβετική τράπεζα, ο κ. Κάντας φέρεται να έλαβε 500.000 ευρώ από τη Siemens για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής», που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών του Στράτου στις αρχές του 2000.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Θα παραμείνει κρατούμενος έως τότε.


Πηγή: http://www.skai.gr
Enhanced by Zemanta

Πρώην οδηγός Μιχαλολιάκου: Ελεύθερος με 2 χρόνια, 6 μήνες και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή


Σε 2 χρόνια, 6 μήνες και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή, καταδικάστηκε ο 26χρονος πρώην οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί χθες στο αυτόφωρο στα δικαστήρια Πειραιά, καθώς ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου "πεταλούδα" και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες).

Ο 26χρονος που αντιμετώπιζε ποινικό αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφτηκε χτες τον προφυλακισμένο βιομήχανο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος επισκέφτηκε χτες τον προφυλακισμένο βιομήχανο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ.κ Ιερώνυμο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν "να εκφράσει την αγάπη και συμπαράσταση του στον εν Χριστώ αδερφό Λαυρεντιάδη, ο οποίος ήταν πάντα κοντά στην εκκλησία της Κύπρου καθώς και στο σύνολο της Ορθόδοξης εκκλησίας, αρωγός και συμπαραστάτης στο θεάρεστο έργο της".

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος μάλιστα, ερωτώμενος σχετικά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του ελληνισμού είναι ακόμα ελεύθεροι, ενώ οι αληθινοί πατριώτες, με έργο αξιοθαύμαστο στην οικονομία, την κοινωνία και την εκκλησία, κατηγορούνται αδίκως και κρατούνται παρανόμως, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, ανθρωπιάς κ’ ατομικών δικαιωμάτων. Με τη βοήθεια του Θεού, η αλήθεια θα λάμψει».

greekalert.com

ΣΗΜ. Από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Αρχιμανδρίτη ΔΕΝ έγινε καμιά αναφορά στις ΑΠΑΤΕΣ για τις οποίες ο Λαυρεντιάδης κατηγορείται.

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις για το 2013 αφορούν εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στην Αμυντική Βιομηχανία και επίορκους

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τη διαθεσιμότητα μπορεί να προκύψουν απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου. Όχι άμεσα, αλλά δεν μπορεί να το αποκλείσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για το 2013 οι απολύσεις αφορούν σε εργαζόμενους στην ΕΡΤ, επίορκους και εργαζόμενους στην Αμυντική Βιομηχανία.

Από τη διαθεσιμότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά μέσα στο 2013 δεν θα προκύψουν απολύσεις καθώς πολύ απλά δεν θα έχει παρέλθει το οκτάμηνο που προβλέπεται.

Σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι βέβαιος ότι θα εκπληρώσουμε το στόχο μας ως χώρωα. Το Υπ. Παιδείας ζήτησε αξιολογήσεις από τα πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια έστειλαν στο Υπουργείο πληροφορίες, τις επεξεργάστηκε, κάνει κάποιες αντιπροτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα σε επίπεδο Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Είναι η τελευταία εκκρεμότητα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί.

Με εξαίρεση τις πρώτες οριζόντιες παρεμβάσεις που κάναμε τον Ιούνιο, γιατί βρεθήκαμε σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση, όλο το δεύτερο κύμα κινητικότητας προέκυψε μετά από εκθέσεις αξιολόγησης, που δείχνουν πού υπάρχουν πλεονάζουσες θέσεις. Άρα και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε τώρα θα είναι η ίδια. Ακόμα υπάρχουν δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Προσελήφθησαν 186.443 υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το 2004 έως το 2009!

Έτος… συμβασιούχων αποδεικνύεται το 2008 καθώς σύμφωνα με στοιχεία από το ΑΣΕΠ τα οποία διαβιβάστηκαν στην Βουλή τη συγκεκριμένη χρονιά έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2004 έως το 2009 ο αριθμός των επιλεγέντων βάσει συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανήλθε σε 186.443 υπαλλήλους, με το 2008 να είναι η χρονιά με τους περισσότερους συμβασιούχους (35.759 προσλήψεις).

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι επιλεγέντες βάσει διαγωνισμών και διαδικασιών επιλογής τακτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού που διεξήχθησαν από το ΑΣΕΠ, έφθασε τους 51.339 συνολικά. Στην κατηγορία αυτήν, το 2007 είναι η χρονιά με τους περισσότερους επιλεγέντες, οι οποίοι έφθασαν τους 17.896 υπαλλήλους.

Όσον αφορά επιλέγεντες από διαγωνισμούς που έκαναν οι φορείς και ελέγχθηκαν από το ΑΣΕΠ για το χρονικό διάστημα 2004-2009, οι προσλήψεις ανήλθαν σε 28.193 υπαλλήλους. Η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις αυτής της κατηγορίας είναι το 2006, με 6.343 επιλεγέντες.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για προσλήψεις που έγιναν με πλαστά δικαιολογητικά επειδή το ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στους ελέγχους.

Στην αντιτρομοκρατική η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στην αρμοδιότητα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περνά η διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
 

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια να ενταχθούν στον αντιτρομοκρατικό νόμο όλα τα ποινικά περιστατικά στα οποία έχει ανάμιξη η Χρυσή Αυγή.

VIDEO - Δύσκολες στιγμές για τον Λάμπη Λιβιεράτο που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή του!

H αυτοκτονία του αδερφού του την 1η Ιουλίου 2012, ο χωρισμός του από την Εύη Αδάμ πριν από τρία χρόνια αλλά και το οικονομικό στραπάτσο από την επιχείρηση που διατηρούσε στην Αγία Παρασκευή λύγισαν τον Λάμπη Λιβιεράτο.


Ο γνωστός τραγουδιστής, που τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρή μάχη με την κατάθλιψη, αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του και μαζί με αυτή και στις σκέψεις που τον ταλαιπωρούν όλον αυτό τον καιρό. 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Μητέρα του Παύλου Φύσσα «Η δολοφονία του παιδιού μου υπάρχει σε βίντεο!»

- Θα σε καθαρίσω πούστη, είπε ο Ρουπακιάς πριν σκοτώσει- Οργή της μάνας κατά των Μέσων Ενημέρωσης: «Μην βάζετε ταμπέλες στο παιδί μου, ήταν ελεύθερο πνεύμα, δεν είχε προηγούμενα μαζί τους, δεν ήξερε το δολοφόνο»- Αστυνομικοί στην κοπέλα του Φύσσα: Θα τα βάλουμε εμείς με αυτά τα γομάρια;- Στην Αστυνομία το βίντεο με το φόνο


Υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται ολόκληρο το περιστατικό με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μητέρα του άτυχου τραγουδιστή της hip hop. Σύμφωνα με την ίδια, το βίντεο έχει παραδοθεί στην αστυνομία και το κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. (Διαβάστε αναλυτικά μετά το βίντεο)


Η μητέρα του θύματος πρόσθεσε ότι ο γιος της δεν είχε «προηγούμενα» με τον δράστη και πως «ο Ρουπακιάς είναι ένας πληρωμένος φονιάς».

«Το παιδί μου δεν είχε προηγούμενα μαζί τους. Δεν τους ήξερε. Ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε μέσα από την καφετέρια. Τον ειδοποίησαν για να σκοτώσουν έναν. Έτυχε και ήταν το παιδί μου. Τον σκότωσαν γιατί προστάτευσε τους φίλους του. Αν είχε φύγει, θα ήταν κάποιος άλλο στη θέση του» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο γιος μου, επειδή ήταν πάντα μπροστά» είπε η μητέτα του Παύλου Φύσσα «είπε στους άλλους σκορπίστε στα στενά και αφήστε εμένα, θα τους πείσω να μην γίνει τίποτα».

Συνέχισε περιγράφοντας πώς χτυπήθηκε το παιδί της καθώς ο δολοφόνος του είπε πριν του καρφώσει το μαχαίρι στην καρδιά: «Θα σε καθαρίσω πούστη».

«Ηταν πληρωμένος φονιάς και τον στείλανε. Το παιδί μου δεν είχε ούτε μια άμυχη παρά μόνο τη μαχαιριά στην καρδιά» συνέχισε τη συγκλονιστική αφήγηση η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Σύμφωνα με τη μητέρα του άτυχου 34χρονου η κοπέλα του που ήταν μαζί του, όταν ο Παύλος της είπε να απομακρυνθεί. Η κοπέλα έτρεξε στους αστυνομικούς που ήταν κοντά - έξι μηχανές με δώδεκα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - και τους παρακάλεσε να τρέξουν γιατί θα γίνει κακό. Η απάντηση των αστυνομικών, όπως αφηγήθηκε η μητέρα του 34χρονου, ήταν: «Θα πάμε να τα βάλουμε με αυτά τα γομάρια;».

Και η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης την ρώτησε αν ο γιος της ήταν στοχοποιημένος: «Μην βάζετε ταμπέλες στο παιδί μου, ήταν ελεύθερο πνεύμα. Αν θέλετε να μάθετε τι παιδί ήταν, ακούστε τα τραγούδια του. Εσείς τους ανεβάσατε και τους κάνατε εξουσία. Εσείς τους φέρατε και έφαγαν το παιδί μου. Είστε υπεύθυνοι όλοι».

38 συλλήψεις στο... Παρίσι σε διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας συνελήφθησαν 38 αντιφασίστες που διαδήλωναν στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα 


Τριάντα οκτώ αντιφασίστες διαδηλωτές συνελήφθησαν βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι, στο περιθώριο της κινητοποίησης, που έγινε στη γαλλική πρωτεύουσα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη από μέλος ενός ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος, όπως δήλωσε πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς ετοιμάζονταν, μετά την κινητοποίηση, να πάνε σε ένα μπαρ όπου «συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη», ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, δήλωσε η πηγή αυτή της αστυνομίας.

«Πήγαιναν σε αυτό το κατάστημα προφανώς για να συγκρουστούν. Αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές», είπε μία πηγή της γαλλικής αστυνομίας.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η διαδήλωση στην μνήμη του 34χρονου Παύλου Φύσσα, τραγουδιστή της μουσικής χιπ-χοπ, αντιφασίστα ακτιβιστή και υποστηρικτή του μικρού αριστερού κινήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη, υποκύπτοντας στα τραύματα από μαχαίρι που υπέστη έξω από μια καφετέρια στο Κερατσίνι.

Ο ύποπτος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μέλος του νεοναζιστικού ελληνικού κόμματος Χρυσή Αυγή, συνελήφθη και ομολόγησε ότι διέπραξε την δολοφονία.

Στο Παρίσι το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα σε ομάδες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μετά τον θάνατο του Κλεμάν Μερίκ, ενός φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, την 5η Ιουνίου αφού υπέστη ξυλοδαρμό από σκίνχεντ στη συνοικία Σεν Λαζάρ.

Ο κύριος ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, τέθηκε υπό έρευνα και προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.

Ελεύθεροι οι 25 από τους 34 συλληφθέντες στα επεισόδια στο Κερατσίνι

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το απόγευμα οι 34 συλληφθέντες των επεισοδίων στο Κερατσίνι και τη Νίκαια. 


Ο ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Οι υπόλοιποι 33, εκ των οποίων οι 25 αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οκτώ από τους 33 θα οδηγηθούν και θα κρατηθούν εκ νέου στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Στα δικαστήρια υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ φίλοι και αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί φώναζαν συνθήματα υποστήριξής τους.

Παράταση της απεργίας σε Γυμνάσια και Λύκεια ψήφισαν οι ΕΛΜΕ

Με μικρότερα ποσοστά συμμετοχής, περνάει η πρόταση για παράταση της απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών, για δεύτερη εβδομάδα, στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας.


Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στην πλειονότητα τους ψήφισαν υπέρ της κινητοποίησης για δεύτερη συνεχή εβδομάδα αν και τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτήν «κατρακύλησαν» χθες και σήμερα περίπου στο 30%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστών. Υπήρξαν ωστόσο και αρκετές ΕΛΜΕ που αποφάσισαν να προτείνουν αναστολή της απεργίας.

Πάντως την Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Την Πέμπτη, σε κοινή εκδήλωση στο προαύλιο του Πολυτεχνείου πανεπιστημιακοί,  καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές μαζί με την ΟΛΜΕ και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οργάνωσαν συναυλία με βασικό σύνθημα την ανάγκη υποστήριξης της δημόσιας παιδείας. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, ενώ η εκδήλωση αφιερώθηκε στον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα.

Νεαρός Αλβανός, αιμόφυρτος, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Χρυσαυγίτη [βίντεο]

Θύμα ξυλοδαρμού από μέλος της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ότι έπεσε νεαρός Αλβανός στη Λαμία το βράδυ της Πέμπτης.


Σύμφωνα με το Lamiastar.gr το περιστατικό συνέβη περίπου στις εννιά το βράδυ στο κέντρο της πόλης απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής,  με τον νεαρό  να καταγγέλλει ότι ο Χρυσαυγίτης τον πλησιάσε τον ρώτησε αν είναι Αλβανός και στη συνέχεια, μετά την καταφατική του απάντηση, άρχισε να τον ξυλοκοπά.

Ο νεαρός, ό οποίος, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Λαμίας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όπως δήλωσε στους αστυνομικούς θα καταθέσει μήνυση για ξυλοδαρμό.

Μήνυση όμως όπως τουλάχιστον δήλωνε θα κάνει και ο κατηγορούμενος για την επίθεση κατηγορώντας τον νεαρό για εξύβριση.


Αλλοδαπός καταγγέλλει ξυλοδαρμό από Χρυσαυγίτη από LAMIASTARGR

Τι είπε το θύμα στον 45χρονο Χρυσαυγίτη όταν τον είδε να πλησιάζει

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός φίλου του δολοφονηθέντος, από τον χέρι Χρυσαυγίτη, Παύλου Φύσσα, ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. 


Ο Μιχάλης, όπως ονομάζεται ο φίλος του αδικοχαμένου 34χρονου, περιγράφει καρέ - καρέ το σκηνικό της δολοφονίας και αποκαλύπτει τις τελευταίες κουβέντες που ξεστόμισε το θύμα απευθυνόμενο στον δολοφόνο.

«Μας περικύκλωσαν 45 άτομα της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα στα χέρια» αναφέρει ο Μιχάλης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» και προσθέτει περιγράφοντας τα πως τους περικύκλωσαν: «Πάνω από την Τσαλδάρη κάποιοι χρυσαυγίτες είχαν κλείσει με τα αμάξια τους τη λεωφόρο, την οποία ανέβαιναν ανάποδα με τα αυτοκίνητά τους. Νιώσαμε ότι δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από αυτούς».

Οπως αποκαλύπτει ο φίλος του δολοφονηθέντος 34χρονου ο Παύλος Φύσσας φώναξε στην παρέα του να τρέξει, ενώ ο ίδιος σταμάτησε προκειμένου να τους καθυστερήσει και να προστατεύσει κατά αυτόν τον τρόπο την παρέα του.

«Αρχίσανε να παλεύουν. Πήγε να φύγει, εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ένας χρυσαυγίτης από ένα αμάξι που ήταν παρκαρισμένο δίπλα», προσθέτει και αποκαλύπτει τι είπε ο 34χρονος στον άνθρωπο που λίγο αργότερα του στέρησε τη ζωή: «Ο Παύλος του φώναξε ''τι θα γίνει, θα μας σκοτώσετε τώρα;''».

«Κι εκείνος τον μαχαίρωσε. Του κάρφωσε το στιλέτο στην καρδιά. Μετά αρχίσανε οι χρυσαυγίτες να τρέχουνε. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα Δίας. Ο Παύλος είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς, ενώ ήταν μαχαιρωμένος και τους φώναξε: «Αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον», καταλήγει ο φίλος του Παύλου Φύσσα.


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Βροχερό το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή - Που θα σημειωθούν καταιγίδες

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα βόρεια, στα δυτικά, τα αναλυτικά αλλά και το Αιγαίο. 


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ ση Θεσσαλονίκη ανάμενεται να πέσει ακόμη και στους 25 βαθμούς.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στις Σποράδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά των νοτίων περιοχών.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια το πρωί.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 ως 26 βαθμούς Κελσίου.


Αναβρασμός στα Εξάρχεια – Μολότοφ και πύρινα οδοφράγματα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα αγνώστων δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην περιοχή των Εξαρχείων, πλησίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα, άγνωστοι εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ προς τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Αμέσως, η αστυνομία αντέδρασε επιχειρώντας να συλλάβει τους δράστες, οι οποίοι ωστόσο, διασκορπίστηκαν στους παρακείμενους δρόμους.

Βέβαια, τα επεισόδια δεν έληξαν, καθώς ομάδες νεαρών στήνουν πύρινα οδοφράγματα στους δρόμους των Εξαρχείων, εμποδίζοντας την αστυνομία να εισέλθει στην πλατεία των Εξαρχείων. 

Ανασφάλιστοι πάνω από 6.000.000 Έλληνες

Περίπου 6.000.000 είναι οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες που τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 


Αυτό αποκάλυψε ο ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου “Healthworld”.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, ενώ άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι, μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους, οι οποίες υφίσταται τις συνέπειες της ανεργίας.

Πρόσφατα μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους φαρμακοποιούς προκειμένου να μην χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ με σχετική επιστολή ο κ. Κοντός καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, ώστε το μέτρο να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους αντέδρασαν έντονα καλώντας το διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

ΣΟΚ! Χρυσαυγίτες ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ μαθητή επειδή σχολίασε την Χρυσή Αυγή!!! - VIDEO

Σοκ έχει προκαλέσει το απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου.


Όπως ανέφερε ο Παύλος Τσίμας στο δελτίο του Μega μαθήτρια σε Λύκειο του Παλαιού Φαλήρου έκανε σχέση με στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Συμμαθητές της αγανακτισμένοι τη ρώτησαν «Μα καλά, με Χρυσαυγίτη μωρέ, δε ντρέπεσαι»;

Όλα όσα ακολούθησαν ήταν φρικιαστικά αφού το επόμενο πρωί ομάδα Χρυσαυγιτών περίμενε έναν από τους συμμαθητές της έξω απ’ το σχολείο. Άρπαξαν στην τύχη έναν μαθητή και τον ρώτησαν «Εσύ είπες ρε για μας»;

Και πριν προλάβει να απαντήσει τον μαχαίρωσαν στο λαιμό!
Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση και τότε τους βρήκε και εκείνη μπροστά της. «Να την αποσύρεις, γιατί θα έχεις σοβαρό πρόβλημα», της είπαν. «Κανείς δεν τα βάζει με τη Χρυσή Αυγή»!


Όλα τα ποινικά περιστατικά της ΧΑ στον αντιτρομοκρατικό νόμο!

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη καταγράφει 13 περιστατικά


Την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν άφησε να προχωρήσει η έρευνα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, που μπορεί να φέρει στο φως και άλλα στοιχεία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής, επειδή φοβάται ότι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, για την ενέργεια του αυτή είναι σύμφωνος και ο πρωθυπουργός, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

BBC: «Μπορεί να εξηγήσει η Ελληνική κυβέρνηση γιατί αστυνομικοί και πολίτες πετούν μαζί πέτρες;»


Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στο οποίο εμφανίζονται άτομα με πολιτικά να πετούν πέτρες κατά διαδηλωτών, στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι, ενισχύοντας τις φωνές για "περίεργη ανοχή" ακροδεξιών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δημοσιογράφος του BBC μάλιστα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί τα ΜΑΤ επιτρέπουν στους ανθρώπους αυτούς να πετούν πέτρες ανενόχλητοι:

«Ίσως η ελληνική κυβέρνηση να μπορούσε να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται σε αυτό το video;», γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Και «ανεβάζει» μαζί με το tweet του το video από το info-war.gr από τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι, λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.




Ελεύθερη η σύζυγος του δολοφόνου στο Κερατσίνι - Απολογία του «τοπάρχη» Πειραιά της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν η σύζυγος του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Κερατσίνι, μια ακόμη γυναίκα (η οποία, κατά την απολογία της στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση και ότι απλά γνώριζε τη γυναίκα του δράστη) και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του δράστη στην κατάθεσή της, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μόνο μία φορά πήγε σε διανομή τροφίμων.

«Άλλαξα πολλές φορές την κατάθεσή μου γιατί πανικοβλήθηκα» φέρεται να κατέθεσε η σύζυγος του δράστη.

Στα δικαστήρια του Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν, σε λίγη ώρα, και οι 34 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει ζητήσει από τους καταστηματάρχες της περιοχής να κλείσουν νωρίτερα, για τον φόβο τυχόν επεισοδίων.

ΤΕΟ:Ποινική δίωξη για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στα διόδια

Από παράνομες υπερωρίες μέχρι ιδιοποίηση εξοπλισμού - Τον έλεγχο των διοδίων προτού αποδοθούν οι εθνικές οδοί στους ιδιώτες είχε το ΤΕΟ (ΑΠΕ)


Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ), από τον οποίο προέκυψαν οικονομικές παρατυπίες σχετικά με αμοιβές προσωπικού και  νομικού συμβούλου, καταβολή υπερωριών, διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών για δαπάνες ελεγχόμενων ως εικονικών μετακινήσεων προσωπικού εκτός έδρας, καταβολή χρηματικών ποσών δυνάμει Υπουργικών Αποφάσεων εκδοθεισών εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, παράνομη ιδιοποίηση ηλεκτρονικού ιδίως εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ταμείου, παράνομη κατάτμηση διαγωνισμών κ.λπ.

Η δίωξη που άσκησε ο κ. Χ. Λακαφώσης αφορά απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντικειμένου συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση επί σκοπώ προσπορισμού αθέμιτου οφέλους που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος εις βάρος των μελών του ΔΣ του Ταμείου, συνιστάμενη στην εκ μέρους τους ανοχή διαρκούς απουσίας υπαλλήλου από την άσκηση των καθηκόντων του.

Ρουπακιάς: Είμαι στη Χρυσή Αυγή για να παίρνω χαρτζιλίκι -Τι δουλειές έκανε στο κόμμα ο 45χρονος δράστης

Αποκαλυπτικά για τη σχέση που είχε ο 45χρονος δράστης με το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι τα όσα υποστηρίζουν οι φίλοι του. Χαρακτηριστικά λένε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς τους έλεγε ότι έπαιρνε μεροκάματα από την «Χρυσή Αυγή» τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της οικογένειας του.


Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο 45χρονος εργαζόταν στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος και η γυναίκα του και η κόρη δούλευαν σαν καθαρίστριες. Παράλληλα ο ίδιος συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της «Χρυσής Αυγής» αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Μάλιστα αναφέρεται πως παλιότερα υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα αλλά τελικά αποφάσισε να πάει στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι.

Οπως ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ένας πρώην συνάδελφός του «Ο Γιώργος ήταν πάντα φιλότιμος και συνεπής στην δουλειά του, άνθρωπος της παρέας και μακριά από διαπληκτισμούς. Μία φορά γινόταν καυγάς έξω από την εταιρεία πετρελαιοειδών και θυμάμαι ότι κρύφτηκε για να μην μπλέξει... Παλιά ήταν άλλου κόμματος αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια άρχισε να μπλέκει με την «Χρυσή Αυγή». Όταν τον ρωτήσαμε πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή του μας εξήγησε ότι το έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, γιατί δεν ήθελε να λείπει τίποτα από την οικογένειά του. Γι' αυτό και είχε βάλει και τους δικούς του να δουλεύουν περιστασιακά εκεί. Όπως μας δήλωνε το μόνο που τον ενδιέφερε πια ήταν μόνο η ...ΑΕΚ που δήλωνε φανατικός οπαδός της και τίποτα άλλο. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για πρόβλημα με την όραση που αντιμετώπιζε στενός συγγενής του. Όμως πραγματικά απορούμε πως αυτός ο φαινομενικά φιλήσυχος άνθρωπος είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητό του και σκότωσε με τέτοια ευκολία....».

Ενταση στην κηδεία του Φυσσά: Οι συγγενείς του έδιωξαν τους δημοσιογράφους

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και έντασης ξεκίνησε η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με τον οπαδό της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακια. 


Στο νεκροταφείο του Σχιστού βρέθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα -συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες- για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο νεαρό.

Ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία επικράτησε ένταση -χωρίς να πάρει διαστάσεις- καθώς οι συγγενείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα δεν ήθελαν η κηδεία να γίνει παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών. Οι δημοσιογράφοι σεβόμενοι την απόφαση της οικογένειας αποχώρησαν από το σημείο.


Ο δολοφόνος του Φύσσα αγκαλιά με τον Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής

Ο Γιώργος Ρουπακιάς με τον Κώστα Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής

Όσο και αν αρνείται η Χρυσή Αυγή ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν κανονικό μέλος της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχε και επαφές με τους βουλευτής της, τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι πολλά.


Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ρουπακιας εκτός από την συμμετοχή του στην «Εθνικιστική Κατασκήνωση» στη Νέδα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια αλλά και την «κουμπαριά» του με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ο Γιώργος Ρουπακιάς φαίνεται πως ήξερε τον Κώστα Μπαρμπαρούση, αφού απεικονίζεται σε φωτογραφία μαζί του μετά από συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος.

Παράλληλα, το facebook του Γιώργου Ρουπακιά έχει φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη για τον οποίο φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη «λατρεία» καθώς έχει σχολιάσει «αίμα και τιμή Ηλία».

Δείτε εδώ τις σχέσεις του Ρουπακιά με την Χρυσή Αυγή Νίκαιας, την συμμετοχή του στην Κατασκήνωση της Νέδας και τις δουλειές που έκανε για το ακροδεξιό κόμμα.






Μικροεπεισόδια διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από την ΓΑΔΑ

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 


Δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες των επεισοδίων στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, για τη δολοφονία του 34χρονου.

Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εκατοντάδες διαδηλωτές, και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε 130 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των προσαγωγών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή Κερατσινίου και Νίκαιας. Οι 34 από αυτούς συνελήφθησαν.

Οπλισμός σε σπίτι και ΙΧ μέλους της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Έρευνα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι 27χρονου μέλους της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο μεγάλες κροτίδες και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια που δεν σχετίζεται με τη δολοφονία στο Κερατσίνι χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται και σε τι αφορά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο 27χρονος είναι στέλεχος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Την Πέμπτη η κηδεία του Παύλου Φύσσα

To στερνό αντίο θα πουν το πρωί της Πέμπτης φίλοι και συγγενείς στον 34χρονο Παύλο Φύσσα.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 34χρονου στο νεκροταφείο Σχιστού.

Βρέθηκε βίντεο ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα [βίντεο]

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο- ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κερατσίνι.


Πρόκειται για το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακείμενου καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η ομάδα νεαρών που καταδίωκε τον άτυχο 34χρονο και την παρέα του, που τρέχει για να ξεφύγει έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Το ντοκουμέντο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από CDemo83

Το βίντεο που δείχνει τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα να οδηγείται στον εισαγγελέα

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά για να απολογηθεί ο 45χρονος Χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.


Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά  είχε μετατραπεί από νωρίς την Τετάρτη σε φρούριο, ενώ έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών και στους γύρω δρόμους, υπό το φόβο επεισοδίων σε βάρος του συλληφθέντος από φίλους του θύματος ή κατοίκους της περιοχής.

Μαζί με τον δολοφόνο προσήχθη η σύζυγος του και μία ακόμα γυναίκα για ψευδορκία, ενώ συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων και επίσης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ.


Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος από depy6

Συλλαλητήρια στο Κερατσίνι - Ενταση, συνθήματα, προπηλακισμοί

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο 34χρονος Παύλος Φύσσας.


«Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» είναι τα συνθήματα που ακούγονται στο συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά συνδικάτα, και απλοί πολίτες εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του άτυχου ράπερ.


Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων». «Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, και ενώ ήδη είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος διαδηλωτών στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος έπεσε θύμα ακραίων προπηλακισμών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο κ. Καμμένος δέχτηκε φραστική επίθεση και προπηλακίστηκε από νεαρούς συγκεντρωμένους στο Κερατσίνι και τελικά φυγαδεύτηκε με μοτοσυκλέτα συνεργάτη του. «Φασίστες, κουφάλες πολιτικοί, πουλημένα τομάρια, μαλ...ες» ακούστηκε από μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι στο συνοδευτικό αυτοκίνητο, ενώ ο Πάνος Καμμένος φυγαδεύτηκε με ματωμένη μύτη. Κατά άλλες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του ανοίξει η μύτη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου Tovima.gr διαδηλωτές, του αντεξουσιαστικού χώρου, απώθησαν φωτορεπόρτερ και κάμεραμεν στους οποίους, ζήτησαν να κλείσουν τις κάμερες.Μάλιστα, προπηλακίστηκε ιταλός φωτορεπόρτερ, από τον οποίον ζητήθηκε να κλείσει την κάμερά το υ αλλά και να σβήσει το περιστατικό με τον κ. Καμμένο, εάν το είχε καταγράψει

Enhanced by Zemanta

Γροθιές στον Πάνο Καμμένο - Τον έδιωξαν από την Αμφιάλη - Διεκομίσθη στο Ναυτικό Νοσοκομείο

Εκδιώχτηκε ο Π. Καμμένος από το Κερατσίνι. Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Καμμένο να εκδιώχθηκε από οργισμένους κατοίκους μετά από επίθεση που δέχθηκε

Θύμα επίθεσης έπεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οπως έγινε γνωστό, ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση και μετά προπηλακίστηκε από νεαρούς συγκεντρωμένους στο Κερατσίνι, για να φυγαδευθεί τελικά με μοτοσυκλέτα συνεργάτη του.

«Φασίστες, κουφάλες πολιτικοί, πουλημένα τομάρια, μαλ...ες», ακούστηκε από μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του ανοίξει η μύτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertopen η ομάδα των νεαρών επιτέθηκε στον κ. Καμμένο με γροθιές, αλλά και με καδρόνια.

Oι άνδρες της προσωπικής του φρουράς προσπάθησαν να τον προστατέψουν αλλά δέχθηκαν και αυτοί χτυπήματα από τους συγκεντρωμένους. Τότε εμφανίστηκε άλλο μέλος της προσωπικής του φρουράς με μηχανή, με την οποία και φυγαδεύτηκε τελικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λίγο αργότερα, οι άνδρες της προσωπικής φρουράς επέστρεψαν στο σημείο για να πάρουν το συνοδευτικό αυτοκίνητο, μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί, δέχθηκαν και πάλι επίθεση από διαδηλωτές που έσπασαν ένα τζάμι στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος μετέβη για προληπτικούς λόγους στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Νέα Δημοκρατία: Εκεί οδηγεί η ρητορική της βίας
Την επίθεση στον Πάνο Καμμένο καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για απαράδεκτο γεγονός.
«Δυστυχώς», σημειώνει, «εκεί οδηγεί η ρητορική της βίας και η στρατηγική της έντασης. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως και από όλους».

ΠΑΣΟΚ: «Ελπίζουμε να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του»

Την επίθεση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ καλώντας τον, όμως, με αφορμή τις πρόσφατες του δηλώσεις περί λιντσαρίσματος, να αντιληφθεί και την ευθύνη των λόγων του.

«Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, και τη βία από όπου και αν προέρχεται. Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του», αναφέρει με νόημα η Χαριλάου Τρικούπη.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η προβοκάτσια δεν θα περάσει

Για εγκάθετους προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τέτοιους είδους ενέργειες, έκαναν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Πήγαμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής στο νέο παιδί που δολοφόνησαν οι ναζιστές. Εγκάθετοι προβοκάτορες και μέλη εξτρεμιστικών, παρακρατικών οργανώσεων που τορπιλίζουν το μεγάλο δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο, μας επιτέθηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο Ελληνικός λαός ενωμένος μπροστά στο μαύρο μέτωπο των ναζιστών και των δανειστών θα αντισταθεί με πατριωτισμό και αυτοθυσία. Η προβοκάτσια δεν θα περάσει», διεμήνυσε το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επεσήμαιναν την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου «απέναντι στη μαύρη συμμαχία».

«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και "δημοσιογράφων", ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία ψάχνει ποιος τηλεφώνησε στον δράστη - Ζήτησε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου

Ερευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που τηλεφώνησαν στον 45χρονο δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά προκειμένου να ζητήσουν την.. .ενίσχυσή του μετά και τη μαρτυρία του 34χρονου θύματος διεξάξει η ΕΛ.ΑΣ..


Σύμφωνα με πληροφορίες η ασυνομία ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο Παύλο Φύσσα και του δράστη, πριν από το έγκλημα.

Ο φίλος του θύματος μιλώνττας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ  ανέφερε ότι στο μαγαζί που παρακολουθούσε με το θύμα τον ποδοσφαιρικό αγώνα υπήρχαν και Χρυσαυγίτες με τους οποίους υπήρχε μια μικροένταση. Οπως τόνισε ο φίλος του 34χρονου ενώ βρίσκονταν ακόμη στην καφετέρεια έστελναν διαρκώς μηνύματα ενώ αμέσως μετά έπαιρναν τηλέφωνα και έτσι μετά από λίγη ώρα μαζεύτηκαν στην περιοχή 30 μαυροφορεμένα άτομα τα οποία και τους επιτέθηκαν. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο δολοφόνος ρώτησε το θύμα με το που έφτασε αν βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη οδό που υποτίθεται ότι έψαχνε.


Πέθανε ο ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, γνωστός από ρόλους Τούρκων ή Κωνσταντινουπολιτών ηρώων και ιδιαίτερα συμπαθής στο ελληνικό κοινό, κυρίως μέσα από την παρουσία του σε ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.


Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον έχει επιλέξει σε όλες τις ταινίες του. Έπαιξε στην «Πολίτικη κουζίνα» τού Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και εν ολίγοις σε 27 ταινίες του εξωτερικού, σε συνολικά 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και κάπου 100 σειρές.

Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...