Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Ρουπακιάς


Ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι η απολογία του 45χρονου δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν τις 9 το πρωί, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στην περιοχή γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν αναπτυχθεί πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μικροσκόπιο το κινητό του δράστη

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του δράστη, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον 45χρονο. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το κινητό τηλέφωνο του δράστη «έχει ήδη μιλήσει». Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά - είτε τηλεφωνικά είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS - το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου και ήταν πάνω από τέσσερις.

«Αυτό που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι επικοινώνησαν με τον δράστη, ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί και σε ένα τηλεφώνημα, το οποίο φαίνεται να έγινε από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων απο το κινητό.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

Εν τω μεταξύ, με κεντρικό σύνθημα «μπλόκο στους φασίστες», εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη σωματείων ναυτεργατών, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία από την πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια προς το Περιβολάκι, όπου πριν μερικές ημέρες μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν επιχειρήσει να μοιράσουν τρόφιμα.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση - εκδήλωση, που σχετίζεται με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε εξαγγείλει συγκέντρωση και διανομή τροφίμων στη Νίκαια, ανέβαλε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...