Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δολοφόνησαν την εξαφανισμένη μητέρα από τις Σέρρες

Τέλος στο μυστήριο της εξαφάνισης 52χρονης γυναίκας από τις Σέρρες που τα ίχνη της είχαν χαθεί απο τον περασμένο Μάιο.  


Τη δολοφονία της 52χρονης Ελένης Μπόνια από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, φέρεται να ομολόγησε συγχωριανός της στις αστυνομικές Αρχές, βάζοντας τέλος στο μυστήριο που κάλυπτε την εξαφάνιση της από τον περασμένο Μάιο.  

Το κουβάρι της υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται στο ακριτικό χωριό, μετά την έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Μάρτυρες που είδαν την άτυχη γυναίκα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του φερόμενου δράστη, έλυσαν τη σιωπή τους και κατέθεσαν στην αστυνομία.

ΒΙΝΤΕΟ - Επεισόδια και χημικά στην ΕΡΤ, ένταση και στη Βουλή



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλει προπηλακισμό και ζητά παρέμβαση εισαγγελέα - Για δολιοφθορές σε μηχανήματα μιλούν οι εργαζόμενοι - Υπαλληλοι της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο - Κλειστή η Μεσογείων

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή, ενώ έγινε και ρίψη χημικών. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσαγωγές, ενώ βουλευτές καταγγέλλουν τον προπηλακισμό τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σοκ στα Πατήσια - Μετανάστης έκανε βουτιά στο κενό - Βίντεο ντοκουμέντο


- Ο μετανάστης απειλούσε για ώρα να πηδήξει από μπαλκόνι στα Πατήσια
- Τελικά έκανε βουτιά στο κενό
- Κυκλοφοριακό χάος στην Πατησίων


Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε πριν από λίγη ώρα στα Πατήσια. Ένας μετανάστης απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό από τον α' όροφο πολυκατοικίας. Στο σημείο έφτασε αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρο αλλά και γερανός.

ΤΩΡΑ -Οξύνεται το κλίμα έξω από την ΕΡΤ - Έκκληση των εργαζομένων

Με τον τίτλο "Οξύνεται το κλίμα έξω από την ΕΡΤ - Όλοι στο Ραδιομέγαρο Τώρα!", το site ertopen, των εργαζομένων της ΕΡΤ, γράφει:

Στη Βουλή η πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Στη Βουλή έφθασε η πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και αναμένεται να καταλήξει στα γραφεία της Ελντοράντο, στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος της Επιτροπής αγώνα Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη: Ηρθε η ώρα να καθίσουν και οι υπουργοί στο εδώλιο

Την ανάγκη για άμεση αναθεώρηση του συντάγματος επισημαίνει ο επίτιμος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με στόχο να μπορεί η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε μια σειρά από απολύτως αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις.

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Ανοδος θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Την ευκαιρία για σύντομη απόδραση για όσους το επιθυμούν δίνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο σε όλη τη χώρα και την καλοκαιρία να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές.


Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μυστήριο με το πλοίο - φάντασμα που έκανε βόλτα στο Αιγαίο φορτωμένο με 20.000 καλασνικοφ

Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές της χώρας έπειτα από τον εντοπισμό φορτηγού πλοίο που μετέφερε τεράστιο φορτίο όπλων και πυρομαχικών, με πιθανότερο προορισμό τη Συρία.


Ο συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης όταν η Ταξιαρχία της Κω ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλύμνου πως το φορτηγό πλοίο «Nour M» με σημαία Σιέρα Λεόνε έκανε ανορθόδοξες αλλαγές πορείας κοντά στα Ιμια. Αμέσως έφτασε στο σημείο σκάφος του Λιμενικού, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών αναγνώρισε πως επρόκειτο για πλοίο συριακής εταιρείας και έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών και έχει αλλάξει πολλές φορές επωνυμία.

H απίστευτη κομπίνα υδραυλικών – ηλεκτρολόγων για να μην κόβουν αποδείξεις

Με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής σε κλάδους όπως οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έστειλε νέες οδηγίες στις εφορίες, επισημαίνοντας ότι από το 2007 ο ΦΠΑ που πρέπει να εφαρμόζεται στις επισκευές κατοικιών, είναι ο χαμηλός άρα εν προκειμένω ο συντελεστής 13% και όχι 23%. 

Τι ήταν αυτό που υποχρέωσε, όμως, τον γ.γ. να εκδώσει εγκύκλιο για κάτι που ισχύει εδώ και 5 χρόνια;

Τι γίνεται με τη μικρή Μαρία;

Πού βρίσκεται σήμερα η μικρή που ξεσήκωσε το πανελλήνιο; Τι μέλλει γενέσθαι με την επιμέλειά της; Θα πάει στη Βουλγαρία ή θα μείνει στην Ελλάδα;

Κινηματογραφική καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. στη Βαρυμπόμπη

Σκηνές φαρ- ουέστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης γύρω στις 4: 30 στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.


Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι δράστες έπειτα από σήμα της Αστυνομίας για έλεγχο, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζή στη γύρω περιοχή.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ανακρίνεται ο αλλοδαπός που μαχαίρωσε γραμματέα του Πρωτοδικείου Αθηνών

Στη ΓΑΔΑ κρατείται και ανακρίνεται, ο αλλοδαπός -κατά δήλωσή του Ιρανός- ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι το πρωί τη γραμματέα της 28ης ανακρίτριας στο κτίριο 10 της Ευελπίδων.

Μέχρι στιγμής, από την αστυνομία δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα δικαστήρια, ο αλλοδαπός ήταν κατηγορούμενος για ναρκωτικά και μετά την απολογία είχε μεταβεί στο κτίριο για να παραλάβει της διάταξη για περιοριστικούς όρους.

Εκεί, άγνωστο για ποιο λόγο, επιτέθεκε στη γραμματέα και τη μαχαίρωσε. Το θύμα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ενώ ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Ασφάλεια 

Συναγερμός στο Λιμενικό: Εντοπίστηκε πλοίο γεμάτο... όπλα και σφαίρες στην Ρόδο!

Ένα πλοίο γεμάτο βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ρόδου.


Το πλοίο κατευθυνόταν νοτιοδυτικά της Σύμης, όταν ενημερώθηκε η αρμόδια στρατιωτική αρχή, ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Πλωτά περιπολικά του Λιμενικού το ακινητοποίησαν και σε έρευνα που έγινε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, βρέθηκαν μέσα 20 κοντέϊνερς με καλάσνικοφ, σφαίρες κλπ.

Το πλοίο, το οποίο εκτιμάται ότι προερχόταν από την Τουρκία με κατεύθυνση την Συρία, οδηγήθηκε με συνοδεία πλωτών περιπολικών στην Ρόδο για περαιτέρω διενέργεια.

Στη φυλακή οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα που έστησαν την κομπίνα του 1 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου

Ποινή κάθειρξης 18 και 6 έτων αλλά και καταβολή αποζημίωσης ύψους ενός εκατ. ευρώ, περίπου, προς το ελληνικό Δημόσιο επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ιερείς από την περιοχή των Φαρσάλων για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου μέσα από τα ποσά που δικαιούνταν για τη μισθοδοσία τους.

Σύμφωνα με τα όσα δέχτηκε το δικαστήριο, οι δυο ιερείς, γνωρίζοντας, λόγω των θέσεων που είχαν, ότι οι πληρωμές των μισθών των ιερέων είναι εκτός προϋπολογισμού, υπέβαλαν στην ΔΟΥ πλαστά έγγραφα (διορθωμένα) και εισέπραξαν διάφορα ποσά από την τράπεζα. Στους ιερείς έδιναν αυτά που προβλέπεται από τη μισθοδοσία τους και κρατούσαν για τον εαυτό τους τα υπόλοιπο ποσά καταφέρνοντας μέσα σε ένα εξάμηνο να ιδιοποιηθούν ποσό που πλησιάζει στο ένα εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο ιερέα που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου Φαρσάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία. Στον δεύτερο εκ των κατηγορουμένων που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή – είσπραξη από την εφορία Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο που παρέστη ως ενάγων από τον πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο που είναι τα ποσά τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους (25 Ιουνίου) οπότε και συνελήφθησαν.

Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα προς το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη από τις πράξεις του.


Tι απαντούν οι Καπερνάρος και Νικολάου για τη φοροδιαφυγή 5,5 και 2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα

Από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ προέκυψαν αδήλωτα εισοδήματα, μεταξύ άλλων, του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου και του γιατρού Παντελή Νικολάου. Τι απαντούν.

Για τον κ. Καπερνάρο, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 10 Οκτωβρίου, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ για τον καταλογισμό των προστίμων. Ο κ. Καπερνάρος θα κληθεί είτε να συμβιβαστεί είτε να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο εφάπαξ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Τον φάκελο του κ. Καπερνάρου, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ τον μεταβίβασε και στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος τον έχει διαβιβάσει στη Βουλή.

Για ελλιπή έλεγχο, κάνει λόγο ο Βασ. Καπερνάρος, καθώς όπως υποστηρίζει ελέγχθηκαν μεν οι τραπεζικές του καταθέσεις αλλά όπως τονίζει ελέχθησαν μόνο τα έσοδα δεν ελέγχθηκαν τα χρήματα που βγήκαν από τους λογαριασμούς.

«Δεν είναι εισόδημα αυτό, είναι όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο δικηγορικό γραφείο από τότε, μέσα σε αυτά είναι ακόμη και τα τμήματα πώλησης δυο σπιτιών μου, είναι που έστελνε ο γείτονας της μακαρίτισσας της μάνας μου τις συντάξεις και έμπαιναν στο λογαριασμό αυτό. Είναι όταν ξεκαθαρίζαμε τροχαία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, έμπαιναν τα χρήματα στους λογαριασμούς αυτούς και μετά τα έστελνα στους πελάτες οπουδήποτε στην Ελλάδα» αναφέρει σε δήλωσή του.

Αδήλωτα εισοδήματα ανέδειξαν οι έλεγχοι και για τον παλιό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και γιατρό Παντελή Νικολάου, τα οποία ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ. Ένσταση υπάρχει και από τον κ. Νικολάου, ο οποίος σε δήλωσή του υποστηρίζει:

«Τα δημοσιεύματα είναι παντελώς ανακριβή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχω ελεγχθεί ενδελεχώς από το ΣΔΟΕ. Ελέγχθηκε η ΑΕ η οποία προσφέρω τις υπηρεσίες μου και φορολογήθηκε κανονικά, με βάση το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου. Εν συνεχεία ελέγχθηκαν τα ατομικά μου εισοδήματα και οι λογαριασμοί μου που εντάσσονται όμως στα έσοδα της ήδη φορολογηθείσας ΑΕ. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, προσέφυγα στα αρμόδια όργανα και έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθώ, δεδομένου ότι δεν έχει λογική η διπλή φορολόγηση».

Όμως οι έλεγχοι γίνονται και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο έλεγχος γίνεται σε πολλούς γνωστούς τραγουδιστές, με αφορμή τα περιστατικά του τελευταίου καλοκαιριού όπου ανέδειξαν εστίες φοροδιαφυγής, αδήλωτα εισοδήματα και διπλά συμβόλαια. Το ΣΔΟΕ επισημαίνει ότι ο έλεγχος δεν σημαίνει ότι ο ελεγχόμενος είναι και παραβάτης.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Ποιός είναι ο γιατρός Λάκης Νικολάου που κατηγορείται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή 2 εκατ. ευρώ

Ο Λάκης Νικολάου -Παντελής Νικολάου- είναι πρώην ποδοσφαιριστής και ορθοπεδικός, χειρουργός και καθηγητής ιατρικής.
Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1949 στην Ίο των Κυκλάδων και έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Έγινε ποδοσφαιρικά γνωστός με την ομάδα της ΑΕΚ καθώς αγωνίστηκε από το 1971 έως το 1982 στην ένδοξη εποχή του Λουκά Μπάρλου όταν παράλληλα σπούδαζε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδοςαπό τις 8 Σεπτεμβρίου 1973 σε 15 αγώνες και μέλος της αποστολής στο Ευρωπαίκό πρωτάθλημα του 1980.

Επίσης, αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1971.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας εργάστηκε ως επίσημος γιατρός της ΑΕΚ αλλά και του Ολυμπιακού.


Στις 13 Οκτωβρίου 1997 ανέλαβε πρόεδρος στην ΑΕΚ για ένα χρόνο. Μετάνιωσε που ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου, θεωρώντας ότι πληγώθηκε πολύ, ενώ μεγάλου του λάθος θεωρεί και την ενασχόλησή του με την ΕΠΟ ως επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής.

Αποτέλεσε «μήλον της έριδος» μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, για το ποια ομάδα θα τον έχει στις τάξεις της ως επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου.


Πηγή: | iefimerida.gr 

Financial Times: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να πιάσει τους φοροφυγάδες -Η λίστα Λαγκάρντ είναι το σύμβολο

Στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου και την πιθανή δίωξη για φοροδιαφυγή αναφέρονται οι Financial Times, οι οποίοι σχολιάζουν αρνητικά και τις μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη το 200 αντιμετωπίζει πιθανές κατηγορίες φοροδιαφυγής», σημειώνουν οι FT σε δημοσίευμα τους και συνεχίζοντας αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ και την μέχρι τώρα κωλυσιεργία της κυβέρνησης:

«Η λίστα Λαγκάρντ η οποία περιλαμβάνει πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να έχουν μετακινήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω λογαριασμών τους στην HSBC, έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας των ελληνικών κυβερνήσεων να παράξουν την φοροδιαφυγή της πλούσιας ελίτ της χώρας, παρά την πίεση των δανειστών και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, οι Financial Times αναφέρονται και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνοντας πως «οι επικριτές της κυβέρνησης, λένε πως η απόφαση να δημιουργηθούν ελληνικές εφορίες όπου καταχωρούνται οι κάτοχοι λογαριασμών για τους οποίους θα γίνει διερεύνηση, αντί να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα, δείχνει πως ελάχιστοι φοροφυγάδες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις».



Enhanced by Zemanta

Καπερνάρος : Τι απαντά για τη φοροδιαφυγή των 5,5 εκατομμυρίων που του καταλογίζει το ΣΔΟΕ

Την περίπτωση του βουλευτή και γνωστού δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου, μελετά το ΣΔΟΕ για μη δήλωση εισοδημάτων ύψους 5,5  εκατομμυρίων ευρώ.
Τι απαντά ο ίδιος για τη φοροδιαφυγή που του καταλογίζει το ΣΔΟΕ;
«Είναι αναληθές. Είναι ψευδές. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε από την ημέρα που κατάλαβαν ότι εγώ δε συμμορφώνομαι επειδή υπήρξα μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής.  Δεν περίμενα ότι κάποιοι θα φτάσουν τόσο χαμηλά. Μια ζωή ως ελεύθερος επαγγελματίας, δικηγόρος, δεν ξέρω τι σημαίνει νταραβέρια με δημόσιο και τράπεζες. Μόνο μαχόμενη δικηγορία» υποστηρίζει ο δικηγόρος.
Στον ίδιο τόνο προσθέτει πως «άνοιξαν αμέσως τους λογαριασμούς μου. Όχι όπως έλεγαν οι ίδιοι. Πήραν τις δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι και το 2008. Είδαν την απόκλιση και κάποιοι λένε 5, κάποιοι άλλοι 5,5 εκατομμύρια ευρώ».
Από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα; «Δεν είναι εισόδημα αυτό. Είναι όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο δικηγορικό γραφείο από τότε. Μέσα σε αυτά είναι ακόμα και τα τιμήματα πώλησης δυο σπιτιών μου,  οι συντάξεις της μακαρίτισσας της μάνας μου».. δηλώνει ο κ.Καπερνάρος.
Καταλήγει πως «δεν έχω πάρει το πόρισμα. Δεν έχει αρχίσει η διασταύρωση ακόμα».
Πηγή: Πρωινό ΑΝΤ1

Γ. Βρούτσης: «Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις»

«Μιλάτε για καινούρια μέτρα, εγώ μιλάω για διαρθρωτικές αλλαγές. Ναι σε μέτρα χρήσιμα για τη χώρα. Το ασφαλιστικό είναι γεμάτο διαρθρωτικές αλλαγές. Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα» σημείωσε ο  υπουργός Εργασίας

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις» επανέλαβε μέσω συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά» τόνισε ο υπουργός.

«Μιλάτε για καινούρια μέτρα, εγώ μιλάω για διαρθρωτικές αλλαγές. Ναι σε μέτρα χρήσιμα για τη χώρα. Το ασφαλιστικό είναι γεμάτο διαρθρωτικές αλλαγές. Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών εντός του 2014 στα ευγενή ταμεία.  Όπως εξήγησε, από το νόμο Πετάλια προβλεπόταν η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. «Μειώνεται σε βάθος έως το 2020 το μη μισθολογικό κόστος, δεν λέγεται ο τρόπος που θα μειωθεί, είναι στη δική μας επιλογή. Ήδη το 2013 εχει μειωθεί λίγο» είπε.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».

«Η κυβέρνηση θα δυναμώσει με την πρόταση δυσπιστίας»

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας είπε: «Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας, θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λέω και για το ΣΥΡΙΖΑ»

«Το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι δε θα τελεσφορήσει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι αξιολογούνται τα θετικά και τα αρνητικά, αν ήταν λάθος ή όχι, αλλά αυτό, όπως ανέφερε, θα το κρίνει ο ιστορικός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε επίσης ότι «είναι μια ευκαιρία μέσα σε τρεις μέρες να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο», γιατί, όπως σημείωσε, πρέπει να κατατίθενται ουσιαστικές προτάσεις.

Πλειστηριασμοί: Ποιοι μπαίνουν στη λίστα των υποψήφιων να χάσουν τα σπίτια τους

Τον Δεκέμβριο αναμένονται ανακοινώσεις - Αμεσος κίνδυνος για 15.000 ιδιοκτήτες με αποδεδειγμένη οικονομική δυνατότητα


Οι "μπαταχτσήδες εκ συστήματος" μπαίνουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας μετά τις χθεσινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο περιθώριο της συζήτησης δανειστών και υπουργού Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να οριστικοποιείται η φόρμουλα κατασχέσεων ακινήτων και η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας για την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών που αυθαίρετα εκμεταλλεύεται έναν νόμο που στόχο έχει την προστασία όσων δεν έχουν πραγματικά τη δυνατότητα πληρωμής των δόσεων για τα στεγαστικά τους δάνεια. Για τις υπόλοιπες ομάδες όπως άνεργοι, ευπαθείς ομάδες, ανάπηροι, πολύτεκνοι και άλλους, θα υπάρχει σαφής εξαίρεση ενώ στις τελικές ρυθμίσεις είναι και η επιβολή εισοδηματικού κριτηρίου με πρόσθετα όμως χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές ανακοινώσεις η τρόικα τις αφήνει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, και θα γίνουν στις αρχές του επόμενου μήνα. Ήδη όμως το σχετικό σχέδιο έχει εγκριθεί από όλες τις πλευρές γι' αυτό και δεν υπήρξαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις εχθές. 

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στη φυλακή οι 3 πρωταγωνιστές της απάτης στον Οίκο Ναύτου - Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της μεγάλης απάτης στον Οίκο του Ναύτου. Απολογούμενοι έριξαν ο ένας την ευθύνη στον άλλον, ενώ η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας κατηγόρησε τον κλινικάρχη που τους κατήγγειλε και έφερε στο φως την υπόθεση, για «προβοκατόρικη δράση».

Στο απολογητικό της υπόμνημα, η κατηγορούμενη που φέρεται να είχε καθοδηγητικό ρόλο στο κύκλωμα, το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος της ήταν καθαρά διαμεσολαβητικός, καθώς έφερε απλά σε επαφή τον ιδιοκτήτη της κλινικής με τον συγκατηγορούμενό της που υπηρετούσε στο λογιστήριο του Ταμείου.

Ευθύνες στον συγκατηγορούμενό της, οικονομικό διευθυντή του Οίκου του Ναύτου, επέρριψε και η δεύτερη κατηγορουμένη η οποία στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε «κυρίαρχο ρόλο και γνώση».

Από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής στο υπόμνημά του προς τον αρμόδιο για διαφθορά κρατικών υπαλλήλων ανακριτή, υποστηρίζει ότι ο καταγγέλλων κλινικάρχης μαζί με το ΣΔΟΕ ενέπλεξαν τους υπαλλήλους σε μία υπόθεση που αυτοί δημιούργησαν.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση  «ξεπεράστηκαν τα όρια της αστυνομικής παγίδευσης», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως για να επιτύχουν «σύλληψη με τη βαλίτσα στο χέρι» επέτρεψαν να εκταμιευθούν χρήματα του ταμείου.

Ο κατηγορούμενος στρέφει τα βέλη του στην συνάδελφο του στο Ταμείο και συγκατηγορουμένη του, για την οποία υποστηρίζει ότι ως αρμόδια υπάλληλος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των κλινικών ήταν «ενήμερη και γνώριζε τη μεθόδευση».

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του, που τη χαρακτηρίζει ήσσονος σημασίας, σε συναισθηματική και ψυχική του φόρτιση λόγω οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων και δηλώνει μετανιωμένος. Όπως αναφέρει: «Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο και για 2,2 εκατ. τον γνωστό γιατρό Λάκη Νικολάου


Λαβράκια βαρεών βαρών τσίμπησε το ΣΔΟΕ σε εκτενείς ελέγχους που πραγματοποίησε κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους και γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ!!!

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.


Το δεύτερο λαβράκι είναι ο γνωστος γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάκης Νικολάου, ο οποίος κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 2 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής αφορά σε ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς όμως να δηλώνει το εισόδημα και είναι ενδεικτικό ότι σε μόλις έναν χρόνο το αποκρυβέν εισόδημα έφτασε στις 400 χιλιάδες ευρώ!

Όσον αφορά, δε, στην υπόθεση του ζεύγους Παπαντωνίου, το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, επισημαίνει ότι η φοροδιαφυγή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τα ευρήματα της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα στοιχεία.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δελτίο ειδήσεων έξω από το Ραδιομέγαρο έβγαλαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και με «ζωντανό» κοινό βγήκε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο έξω από το Ραδιομέγαρο, η Αγλαΐα Κυρίτση παρουσίασε στις 9 μ.μ. το δελτίο ειδήσεων, υπό το χειροκρότημα του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Μάλιστα το δελτίο που έγινε με... φόντο τα ΜΑΤ, παρακολουθούσαν κάποια στιγμή ένα εκατομμύριο άτομα μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

EKTAKTO: Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης!

Πρόταση μομφής ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι καταθέτει στη Βουλή  κατά της κυβέρνησης ο αρχηγός του  ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας!    

Με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή».  

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η πρόταση μομφής -  ή δυσπιστίας όπως επισήμως λέγεται -  πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

H συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει μετά από  δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία όμως δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151, ανεξαρτήτως του αριθμού των ψηφισάντων.

Νέα πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας.

Kατ' εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).  

Η ώρας της δικαιοσύνης για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Στο τέλος του μήνα θα απολογηθούν για την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τους αποδίδεται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας των οποίων ήρθη χθες η βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ΣΚΑΪ οι απολογίες των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών στον ανακριτή έχουν προσδιοριστεί για το τέλος του μήνα.

Εντωμεταξύ, η διερεύνηση της υπόθεσης για εμπλοκή της Χρυσής Αυγής σε εγκληματικές πράξεις προχωρά κανονικά, με τις δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες να εξετάζουν συνεχώς μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται στους ήδη προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό αλλά και στους υπολοίπους τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι (Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος) να αποδοθούν συμπληρωματικές κατηγορίες



Πηγή:  | iefimerida.gr

Συγκέντρωση στην ΕΡΤ τώρα: «Θα μείνουμε εδώ ώσπου να ξαναμπούμε»

Προγραμματίζουν δελτίο ειδήσεων το βράδυ από αυτοσχέδιο στούντιο στον προαύλιο χώρο


Συγκέντρωση μπροστά στο Ραδιομέγαρο από τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συμπαραστάτες που διαφωνούν με την εισβολή των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου τα ξημερώμτα της Πέμπτης. «Εμείς θα μείνουμε εδώ ώσπου να ξαναμπούμε μέσα» είναι το μότο των συγκεντρωμένων.

Λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα άρχισε να προσέρχεται κόσμος και μετά τις 4.30 ο αριθμός τους πύκνωνε. Η λεωφ. Μεσογείων είναι κλειστή από το ύψος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, ενώ μπροστά στο Ραδιομέγαρο υπάρχουν αστυνομικοί αλλά όχι κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Στον προαύλιο χώρο λειτουργεί από το πρωί αυτοσχέδιο στούντιο από όπου γίνεται εκπομπή ψηφιακού σήματος. Από εκεί ετοιμάζονται να εκπέμψουν δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Παρασκευής. Ήδη απολυμένοι της ΕΡΤ παίρνουν συνεντεύξεις από τους συγκεντρωμένους.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και πολλοί βουλευτές και συνδικαλιστές.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ρένα Δούρου δήλωσε: «Μην περιμένετε από τον κ. Σαμαρά, κοιτάξτε να πάρετε στα χέρια σας τη δουλειά σας και το μέλλον σας».

tovima.gr

Καλοκαιρία την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και μόνο το πρωί στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: ασθενείς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις το πρωί στη βόρεια Κρήτη και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 11 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Σάββατο 09-11-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές
Ώρες στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά
Από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 10-11-2013
Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις οι
Οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν
Βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και
Βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα
Ανατολικά ασθενείς στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 3
Με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 11-11-2013
Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές
Κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και κατά τόπους στα
Πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη 12-11-2013 και Τετάρτη 13-11-2013
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά
Και νότια.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7
Μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Αποκάλυψη: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο πατέρας του νεκρού 22χρονου Μανώλη Καπελώνη

Από μια παραδοσιακή ΠΑΣΟΚική οικογένεια προέρχεται ο 22χρονος χρυσαυγίτης Μανώλης Καπελώνης που έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο πατέρας του 22χρονου Μανώλη Καπελώνη υπήρξε πρόεδρος των εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί υπουργείας Κώστα Λαλιώτη .

Σήμερα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑΝΟΜ (της δημόσιας επιχείρησης ανέγερσης νοσοκομειακών μονάδων που ανήκει στο υπουργείο Υγείας) , θέση στην οποία τοποθετήθηκε με πρόταση της τότε υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακούλου και διατηρήθηκε στη θέση του με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Η είδηση της δολοφονίας του γιού του συγκλόνισε το ΠΑΣΟΚ αφού θεωρείται ένα από τα σοβαρά στελέχη του κόμματος και πολλά κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί έσπευσαν να του στείλουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το άδικο τέλος του γιού του Μανώλη.



Πηγή:  iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Η φωτογραφία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου έξω από την ΕΡΤ κάνει το γύρο του διαδικτύου

Από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν στην ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο ήταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και εξέφρασε την οργή του για την επέμβαση των ΜΑΤ.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα υπέροχο πρωινό, φθινοπωρινό. Εγώ πολύ το χάρηκα διότι επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν πάρα πολύ μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία», είπε χαρακτηριστικά στο πρωινό του Ant1!


Πρωτοφανής ρυθμός κεραυνών στην Ελλάδα- Επεσαν 6.000 την Τετάρτη

Ανοιξαν οι ουρανοί την Τετάρτη στην Ελλάδα με την ποσότητα της βροχής που έπεσε να ισοδυναμεί, μόνο στην Αττική, με την αντίστοιχη ποσότητα 20 ημερών. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο ήταν οι κεραυνοί που «χτυπούσαν» με πρωτοφανή ρυθμό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας έπεσαν συνολικά 6.000 κεραυνοί, με τους 4.000 να χτυπούν το Αιγαίο και τους 2.000 την Δυτική Ελλάδα, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ η ταχύτητα του ανέμου σε Κρήτη και Εύβοια ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.


Δημοσιογράφος της ΕΡΤ καταγγέλλει ότι την κλώτσησε αστυνομικός

Η δημοσιογράφος Βάγια Παλαδάκη, κατήγγειλε προπηλακισμό από άνδρα των ΜΑΤ, τη στιγμή της έντασης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στον αέρα του Real fm.

«Ξαφνικά τους είδαμε να φοράνε τα κράνη και μας έβαλαν όλους σε έναν κύκλο. Άρχισαν να σπρώχνουν. Δεν τους προκαλέσαμε, δεν προβάλαμε καμία αντίσταση», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Με έχει βουτήξει ένας από τα μαλλιά, μου πέταξε χημικά και μου έριξε μια κλωτσιά στη γάμπα. Θα του κάνω μήνυση η φωτογράφος της ΕΡΤ τον έχει τραβήξει».

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται 18.900 «επιταγές εισόδου» για δουλειά


Προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher - «επιταγές εισόδου» στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου.

Τις επιταγές, σύμφωνα με την «Ημερησία», δικαιούνται οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000).

Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών - απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Τα ΜΑΤ "έκαναν σάντουιτς" τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση


Σπρωξίματα, φωνές, διαφωνίες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν  να μπουν στο Ραδιομέγαρο. Ανάμεσά τους ο Νίκος Βούτσης ο οποίος όταν απωθήθηκε είπε «Σε αυτό τον δρόμο περπάτησε ελεύθερος ο Λαμπράκης, Δεν θα με διώξετε εμένα». 

Επί τόπου έφτασε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε  να δει τον εισαγγελέα άμεσα, καθώς και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός 12χρονος από καραμπίνα στη Λάρισα!

Το παιχνίδι των δύο αγαπημένων αδελφών κατέληξε σε τραγωδία...


Τραγωδία με θύμα 12χρονο μαθητή σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νίκαια.

Ο 12χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, καθώς περιεργαζόταν μαζί με τον 14χρονο αδελφό του, την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thessalianews.gr, τα δύο αδέλφια τη μοιραία ώρα, γύρω στις 11 το βράδυ, παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα σε δωμάτιο του σπιτιού τους, που βρίσκεται πίσω από το σχολείο σε λόφο της Νίκαιας στο δρόμο προς τη Χάλκη. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα τα σκάγια να χτυπήσουν θανάσιμα το παιδί, που μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξε.

Έντρομοι, ακούγοντας την εκπυρσοκρότηση του όπλου, οι γονείς των παιδιών που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, έτρεξαν στο δωμάτιο και αντίκρισαν το θλιβερό θέαμα. Αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, άνδρες του οποίου με ασθενοφόρο έσπευσαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες ιατρικές βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ήταν ήδη αργά.

Λίγο αργότερα στο σπίτι της οικογένειας κατέφθασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας προκειμένου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να ερευνήσουν κάτω από ποιες συνθήκες το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού κόπηκε τόσο νωρίς και το παιχνίδι των δύο αγαπημένων αδελφών κατέληξε σε τραγωδία.

Αργότερα το βράδυ στο σπίτι έσπευσε και ειδικός γιατρός - ψυχολόγος προκειμένου να παράσχει ψυχολογική υποστήριξης στην οικογένεια και κυρίως στα αδέλφια του αδικοχαμένου παιδιού.

Σχετική προανάκριση για το θλιβερό συμβάν διεξάγει η Α.Δ. Λάρισας.

Εισαγγελέας: Καμία ζημιά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ

Ο Εισαγγελέας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ζημιά.


«Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στην ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πάντα σε κάμερα. Δεν υπάρχουν ζημιές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σίμος Κεδίκογλου: «Επρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν  υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού  Δημοσίου και η επέμβαση έγινε  παρουσία Εισαγγελέα».

Τα ΜΑΤ κλείδωσαν με… χειροπέδες την είσοδο της ΕΡΤ

Την ώρα που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε τους άνδρες των ΜΑΤ ότι παρανομούσαν, με το να μην επιτρέπουν στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο, τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε επέμβαση και εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, κλείδωσαν με… χειροπέδες και αλυσίδα την είσοδο.

Η σχετική εικόνα προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ μέσω των social media κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο Εισαγγελέας, δεν εντοπίστηκαν δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου.
Enhanced by Zemanta

Στρατούλης: Μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα

«Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ

Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση.

Καμμένος: Δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο

Ο Πάνος Καμμένος έκανε το δικό του σχόλιο στο Twitter για την κατάληψη του Ραδιομεγάρου.


«Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται απο εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ».

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση έκανε πραξικόπημα… κατά του εαυτού της

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρίσκεται από νωρίς το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μαζί με άλλους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εκτροπή και διολίσθηση, ενώ σημείωσε με νόημα ότι “η κυβέρνηση έκανε πραξικόπημα κατά του εαυτού της”.

Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια Δημοκρατία δεν επεμβαίνουν τα ΜΑΤ τα ξημερώματα, ενώ σχολίασε ότι είναι παράνομη η παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στο Ραδιομέγαρο.
Enhanced by Zemanta

H πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς έγινε η εισβολή στην ΕΡΤ

«Έβαλαν απέναντι στην ενημέρωση τα ΜΑΤ» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου η οποία βρίσκεται από τις 4:30 στην ΕΡΤ και περιγράφει όλο το δραματικό σκηνικό της επιχείρησης εκκένωσης του κτιρίου. 

Οπως διηγήθηκε στο paraskinio.gr η κ. Αντωνιάδου, ανέβηκε στην Αγία Παρασκευή ειδοποιημένη από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο ραδιομέγαρο (δεν ήταν περισσότεροι από 10 την ώρα που έγινε η επέμβαση των ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα χαράματα).
Τρείς-τέσσερις διμοιρίες κύκλωσαν την περιοχή και συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΥΜΑΤ, ξεκίνησαν το σχέδιο εκκένωσης της ΕΡΤ. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση και έσπευσε να μιλήσει με τον Εισαγγελέα, με εντολή του οποίου έγινε η επέμβαση.
«Δεν μπορώ να σας αφήσω να μπείτε, είναι αστυνομική διαδικασία, δεν μπορώ να κάνω κάτι» της απάντησε εκείνος.

Τα ΜΑΤ άρχισαν να απωθούν τους εργαζόμενους και να εκκενώνουν το κτίριο της Αγίας Παρασκευής κάνοντας χρήση και χημικών. Η κ. Αντωνιάδου επιχείρησε να μπει στη μέση, ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες εντάσεις, με αποτέλεσμα να υποστεί και η ίδια τις επιπτώσεις από την χρήση χημικών και να αντιμετωπίσει προσωρινά αναπνευστικά προβλήματα.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συνέστησε στους εργαζόμενους, που ήταν στο κτίριο, να υπογράψουν ένα χαρτί ότι παραδίδουν «καθαρό» το κτίριο, ώστε να μην κατηγορηθούν για απώλειες υλικών.
Παράλληλα, είναι σε διαρκή επαφή με την Διεθνή ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η ΕΣΗΕΑ κινητοποιεί κόσμο να πάει στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται οι 4 προσαχθέντες συνδικαλιστές ΕΡΤ και ΕΡΑ.


H ΔΤ σχολιάζει την είδηση της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ [βίντεο]

«Η είδηση του πρωινού είναι η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται από τις 04:20, παρουσία εισαγγελέα, στην Αγία Παρασκευή για να εκκενωθεί το κτίριο», σχολίασαν οι παρουσιαστές της Δημόσιας Τηλεόρασης, Γιάννης Σκάλκος και Μάριον Μιχελιδάκη για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

«Δεν έχουνε συνηθίσει να ζούμε τέτοιες εικόνες, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, η εικόνα των συναδέλφων, έξω με τα ΜΑΤ δεν είναι, όχι ευχάριστη, αλλά είναι πολύ δύσκολη να αντιμετωπιστεί από όλους εμάς, που μπορεί αυτή τη στιγμή να βρισκόμαστε εδώ, αλλά παρόλα αυτά είμαστε συνάδελφοι επί τόσα χρόνια», ανέφερε η Μάριον Μιχελιδάκη.


Γ. Σαββίδης: Εισβολή στον ναό της Δημοκρατίας και της Ενημέρωσης

Φασιστική και αντιδημοκρατική ενέργεια, χαρακτήρισε την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Ραδιομέγαρο. 

Δέκα μέρες πριν από την 17η Νοεμβρίου η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία παρόμοια εισβολή στο ναό της Δημοκρατίας και της Ενημέρωσης.

Αυτή είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων σημείωσε ο Γιώργος Σαββίδης καταγγέλοντας ότι εισβολές αστυνομικών δυνάμεων σε χώρους δημοσιογραφικούς, δεν γίνονται παρά μόνο σε περίοδους εκτροπής, ή ανωμαλίας.  

Πώς απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ


Από τα ξημερώματα της Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απομακρύνθηκαν από το ραδιομέγαρο της Μεσογείων μετά την έφοδο των δυνάμεων των ΜΑΤ και της αστυνομίας.

Ελευθέρα αφέθηκαν πριν από λίγο, τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν από την ΕΡΤ, στη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της επέμβασης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...