Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Επεισόδια και χημικά στην ΕΡΤ, ένταση και στη ΒουλήΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλει προπηλακισμό και ζητά παρέμβαση εισαγγελέα - Για δολιοφθορές σε μηχανήματα μιλούν οι εργαζόμενοι - Υπαλληλοι της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο - Κλειστή η Μεσογείων

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή, ενώ έγινε και ρίψη χημικών. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσαγωγές, ενώ βουλευτές καταγγέλλουν τον προπηλακισμό τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.


Από νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την προστασία της δημόσιας περιουσίας του Ραδιομεγάρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία επιχειρεί να φέρει στο κτίριο εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης.Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι στο Info-war.gr, η αστυνομία έβαλε από πλάγιες εισόδους του κτιρίου τεχνικούς της ΔΤ για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο. Οι άνθρωποι της ΔΤ εντοπίστηκαν από εργαζομένους της ΕΡΤ που έχουν άδεια εισόδου για να διασφαλίσουν τη σωστή συντήρηση των μηχανημάτων που βρίσκονται στο κτίριο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ertopen.com : «με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο κτίριο εισήλθαν δύο εργαζόμενοι της «Δ.Τ.». Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως -καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της «Δ.Τ.» στο υπουργείο Οικονομικών-, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Στο master εισήλθαν παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα».


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επαναλαμβάνουν ότι έχουν διατηρήσει το κτίριο και τον εξοπλισμό ανέπαφο και εκφράζουν φόβους για ζημιές ή ακόμη και για κλοπές υλικού που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της ΔΤ.

«Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα σπάσουν τις κλειδωμένες πόρτες για να πάρουν φορητές κάμερες», είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος της ΕΡΤ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, έχει καταστήσει τους εργαζομένους υπεύθυνους για την προστασία του εξοπλισμού και έκτοτε δεν έχει υπογραφεί κάποιο έγγραφο παράδοσης- παραλαβής των εγκαταστάσεων και του υλικού που βρίσκεται εκεί.

Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να προκαλούν ζημιές στο κτίριο στην προσπάθειά τους να εισέλθουν σε χώρους για τους οποίους δεν είχαν κλειδιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, έσπασαν τα τζάμια στο φυλάκιο εισόδου.

Την άριστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το κτίριο είχε διαπιστώσει και υψηλόβαθμη επιτροπή από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (PSI), η οποία επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο δυο ημέρες πριν από την εισβολή της αστυνομίας και εξέφρασε την στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.Στο σημείο βρίσκεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και η Ραχήλ Μακρή και ζητούν παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την παράνομη είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο.

Μάλιστα, η ένταση συζητήθηκε και στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί βουλευτές ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση και απαίτησαν να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΕΡΤ. Ακόμη, κατήγγειλαν ότι βουλευτές δέχτηκαν στοχευμένη επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας τόνισε ότι δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός και υποστήριξε πως βουλευτές προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στον χώρο του Ραδιομεγάρου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...