Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Και ο Παύλος Φύσσας είναι παιδί μου» δήλωσε η μητέρα του 29χρονου τραυματία

Νεαροί αφήνουν λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία.
Σε μία ακόμη παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος για τέταρτη ημέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μετά τα πυρά που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής, μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει ο κύκλος του αίματος.

Μάλιστα μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9, η Ολγα Γέροντα δήλωσε: «Και ο Παύλος Φύσσας είναι παιδί μου»! Η μητέρα του 29χρονου σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε δολοφονίες». «Πάνω απ' όλα είμαι μάνα» τόνισε και απηύθυνε έκκληση για ένα ηχηρό «όχι βία στη βία» καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν άλλοι τρόποι να κερδίσουμε την Ελλάδα μας».

Στο μεταξύ, συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για την πορεία της υγείας του Αλέξανδρου Γέροντα.

Ο πολυτραυματίας συμπλήρωσε δύο 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ευρισκόμενος σε σταθερή κατάσταση, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής.

Η σφαίρα που είχε δεχτεί έπληξε ζωτικά όργανα, όπως ο πνεύμονας, το στομάχι και η σπλήνα. Οι θωρακοχειρουργοί και οι χειρουργοί του νοσοκομείου αποκατέστησαν τις σοβαρές βλάβες του 29χρονου, επισημαίνοντας από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, ότι στάθηκε «τυχερός» μέσα στην ατυχία του, καθώς η σφαίρα κατά τη διαδρομή της στο σώμα του, από την άνω κλείδα ως πύλη εισόδου, μέχρι την κοιλιακή χώρα, απ' όπου εξήλθε, δεν έπληξε την καρδιά του.

Ο Αλέξανδρος Γέροντας νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο, χωρίς επιμολύνσεις και άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές, στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» Εάν καταφέρει να αντέξει ακόμη ένα 48ωρο στην ίδια σταθερή κατάσταση, τότε οι γιατροί δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...