Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γ. Βρούτσης: «Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις»

«Μιλάτε για καινούρια μέτρα, εγώ μιλάω για διαρθρωτικές αλλαγές. Ναι σε μέτρα χρήσιμα για τη χώρα. Το ασφαλιστικό είναι γεμάτο διαρθρωτικές αλλαγές. Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα» σημείωσε ο  υπουργός Εργασίας

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις» επανέλαβε μέσω συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά» τόνισε ο υπουργός.

«Μιλάτε για καινούρια μέτρα, εγώ μιλάω για διαρθρωτικές αλλαγές. Ναι σε μέτρα χρήσιμα για τη χώρα. Το ασφαλιστικό είναι γεμάτο διαρθρωτικές αλλαγές. Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών εντός του 2014 στα ευγενή ταμεία.  Όπως εξήγησε, από το νόμο Πετάλια προβλεπόταν η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. «Μειώνεται σε βάθος έως το 2020 το μη μισθολογικό κόστος, δεν λέγεται ο τρόπος που θα μειωθεί, είναι στη δική μας επιλογή. Ήδη το 2013 εχει μειωθεί λίγο» είπε.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».

«Η κυβέρνηση θα δυναμώσει με την πρόταση δυσπιστίας»

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας είπε: «Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας, θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λέω και για το ΣΥΡΙΖΑ»

«Το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι δε θα τελεσφορήσει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι αξιολογούνται τα θετικά και τα αρνητικά, αν ήταν λάθος ή όχι, αλλά αυτό, όπως ανέφερε, θα το κρίνει ο ιστορικός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε επίσης ότι «είναι μια ευκαιρία μέσα σε τρεις μέρες να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο», γιατί, όπως σημείωσε, πρέπει να κατατίθενται ουσιαστικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...