Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ρόδος: Μάνα πούλησε την ανήλικη κόρη της στον πατριό της

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Ρόδου τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού ανηλίκου, όπου μία μητέρα φέρεται να πούλησε την κόρη της στον εραστή της.

Ποινικές διώξεις για βιασμό κατ' εξακολούθηση, για αποπλάνηση παιδιού, που είχε συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας αλλά και όχι και τα 14, κατ' εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκου, που δεν είχε συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, σε ασέλγεια κατ'εξακολούθηση και από πρόσωπο που συνοικεί με το ανήλικο, άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος σε βάρος ενός 51χρονου Ροδίτη, φορτηγατζή, που καταγγέλθηκε από μια 18χρονη σήμερα μαθήτρια ΕΠΑΛ του νησιού.

Για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις διώκεται η σύντροφος του 51χρονου, μια 40χρονη, διαζευγμένη, κάτοικος Αρχαγγέλου, μητέρα της φερόμενης ως θύματος, που φέρεται να την παρότρυνε και να την πίεζε να έχει ερωτικές επαφές με τον πρώτο κατηγορούμενο αλλά και να συμμετείχε σε όργια μαζί του κατά την τέλεση των αδικημάτων.

Το θέμα, που απεκάλυψε χθες η "δημοκρατική", προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις. Η υπόθεση εξετάζεται με τη δέουσα προσοχή καθώς η καταγγέλλουσα διατείνεται ότι δέχεται απειλέςκατά της ζωής της από τον καταγγελλόμενο, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει πατέρας τριών παιδιών από άλλο του γάμο. Η συγκατηγορούμενή του, μητέρα της φερόμενης ως θύματος, είναι μητέρα ακόμη δύο παιδιών αγοριών, που διαμένουν εκτός Ρόδου με τον πατέρα τους. Ενα εκ των δύο βρίσκεται σύμφωνα με τις πληροφορίες στη Ρόδο. Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διαβίβασε τη δικογραφία στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου κ. Μαρίνα Κρανίτη και πρότεινε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του αυτουργού αλλά και της μητέρας της ανήλικης, που φέρεται, με τη συναίνεση, προτροπή και συμμετοχή της, να προκάλεσε ανήκουστο βλάβη στον ψυχικό κόσμο της κόρης της η οποία βιαζόταν διαρκώς από την ηλικία των 14 ετών έως και την 24η Οκτωβρίου 2013.

Συμπλήρωσε τα 18 έτη της ηλικίας της την 3η Οκτωβρίου 2013 και έκτοτε διέμενε με μια φίλη της. Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν περί ώραν 16.30, ενώ ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Τήνο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για τα περαιτέρω.

Όπως απεκάλυψε η "δημοκρατική", η 18χρονη μαθήτρια εμφανίστηκε σε επιτελή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου την Τετάρτη και του εκμυστηρεύτηκε, παρουσία συναδέλφου του, ότι από την ηλικία των 14 ετών βιάζεται από τον σύντροφο της μητέρας της, ισχυριζόμενη παραπέρα ότι η μητέρα της γνωρίζει τι συμβαίνει αλλά ανέχεται την κατάσταση!

Η 18χρονη υποστήριξε και ενώπιον Εισαγγελικού Λειτουργού προχθές ότι ο δράστης είναι άκρως επικίνδυνος, ότι διαμένει πλέον με μια φίλη της, που της συμπαραστέκεται και ότι αποφάσισε να καταγγείλει τον βιασμό της γιατί δεν αντέχει πλέον να υποβάλλεται στο συγκεκριμένο μαρτύριο.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανώτερο αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που έλαβε καταθέσεις από την φερόμενη ως θύμα, από επιτελή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τη φίλη της.

Εξεταζόμενη η 18χρονη κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι ο σύντροφος της μητέρας της μαζί με τη μητέρα της την εξανάγκαζαν να συμμετέχει σε σεξουαλικά όργια στο σπίτι τους και σε μια παραθαλάσια εξοχική κατοικία.

Σε ηλικία 14 ετών, όπως είπε, η μητέρα της την πλησίασε μια μέρα στην τουαλέτα του σπιτιού, όπου βρισκόταν, και της είπε ότι την επόμενη ημέρα θα πήγαινε στο δωμάτιο της ο σύντροφός της για να της κάνει έρωτα λέγοντάς της μάλιστα ότι δεν είναι κακό. Ο σύντροφος της μητέρας της, όπως περιέγραψε, πράγματι μετέβη στο δωμάτιο της, της ζήτησε να γδυθεί και όταν έμεινε με τα εσώρουχα ασέλγησε σε βάρος της χωρίς ωστόσο να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Η μητέρα της φέρεται να του είχε ζητήσει να περιμένει γιατί δεν ήταν έτοιμη και λίγες μέρες μετά, αφού ενημέρωσε την κόρη της ότι θα πήγαινε και πάλι στο δωμάτιο της ο σύντροφός της, εκείνος ήλθε σε πλήρη επαφή μαζί της. Η ίδια, όπως είπε, ήταν σαστισμένη και δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί ακριβώς.

Οι λεπτομέρειες που περιγράφει η 18χρονη είναι σοκαριστικές. Με τρέμουλο στην περιγραφή των μαρτυρίων, που υπέστη, όπως κατέθεσε εξάλλου και ανώτερος αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, περιγράφει ότι η μητέρα της συμμετείχε σε όργια με τον "πατριό" της και ότι όταν σε μεγαλύτερη ηλικία άρχισε να αντιδρά τότε για αντίποινα δεν της μαγείρευε, δεν την πρόσεχε, δεν της έδινε χαρτζιλίκι και γενικώς την τιμωρούσε!!

Περιγράφει επίσης, πως ο 51χρονος επεδίωκε παρουσία της μητέρας της να την εξαναγκάσει σε παρά φύση έρωτα και πως την απειλούσε ότι αν ενημέρωνε την αστυνομία, επειδή έχει φίλους στο σώμα της ΕΛΑΣ, θα την σκότωνε. Τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα της φέρονται παραπέρα να απαγόρευαν στο παιδί να έχει σχέσεις με άλλα αγόρια.

Εξαιτίας της σοβαρότητας των καταγγελιών εξετάζεται αρμοδίως να τεθεί η κοπέλα υπό αστυνομική προστασία, ενώ άμεσα θα παραγγελθεί και η ψυχολογική συνδρομή της.  Η ανήλικη, όπως έγραψε η "δημοκρατική", διαμένει στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών της Ρόδου.  Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι δεν  έχουν ακόμη εξεταστεί και κανείς δεν γνωρίζει τι απαντούν στις τρομακτικές καταγγελίες που έγιναν σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...