Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

H πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς έγινε η εισβολή στην ΕΡΤ

«Έβαλαν απέναντι στην ενημέρωση τα ΜΑΤ» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου η οποία βρίσκεται από τις 4:30 στην ΕΡΤ και περιγράφει όλο το δραματικό σκηνικό της επιχείρησης εκκένωσης του κτιρίου. 

Οπως διηγήθηκε στο paraskinio.gr η κ. Αντωνιάδου, ανέβηκε στην Αγία Παρασκευή ειδοποιημένη από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο ραδιομέγαρο (δεν ήταν περισσότεροι από 10 την ώρα που έγινε η επέμβαση των ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα χαράματα).
Τρείς-τέσσερις διμοιρίες κύκλωσαν την περιοχή και συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΥΜΑΤ, ξεκίνησαν το σχέδιο εκκένωσης της ΕΡΤ. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση και έσπευσε να μιλήσει με τον Εισαγγελέα, με εντολή του οποίου έγινε η επέμβαση.
«Δεν μπορώ να σας αφήσω να μπείτε, είναι αστυνομική διαδικασία, δεν μπορώ να κάνω κάτι» της απάντησε εκείνος.

Τα ΜΑΤ άρχισαν να απωθούν τους εργαζόμενους και να εκκενώνουν το κτίριο της Αγίας Παρασκευής κάνοντας χρήση και χημικών. Η κ. Αντωνιάδου επιχείρησε να μπει στη μέση, ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες εντάσεις, με αποτέλεσμα να υποστεί και η ίδια τις επιπτώσεις από την χρήση χημικών και να αντιμετωπίσει προσωρινά αναπνευστικά προβλήματα.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συνέστησε στους εργαζόμενους, που ήταν στο κτίριο, να υπογράψουν ένα χαρτί ότι παραδίδουν «καθαρό» το κτίριο, ώστε να μην κατηγορηθούν για απώλειες υλικών.
Παράλληλα, είναι σε διαρκή επαφή με την Διεθνή ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η ΕΣΗΕΑ κινητοποιεί κόσμο να πάει στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται οι 4 προσαχθέντες συνδικαλιστές ΕΡΤ και ΕΡΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...