Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στη φυλακή οι 3 πρωταγωνιστές της απάτης στον Οίκο Ναύτου - Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της μεγάλης απάτης στον Οίκο του Ναύτου. Απολογούμενοι έριξαν ο ένας την ευθύνη στον άλλον, ενώ η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας κατηγόρησε τον κλινικάρχη που τους κατήγγειλε και έφερε στο φως την υπόθεση, για «προβοκατόρικη δράση».

Στο απολογητικό της υπόμνημα, η κατηγορούμενη που φέρεται να είχε καθοδηγητικό ρόλο στο κύκλωμα, το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος της ήταν καθαρά διαμεσολαβητικός, καθώς έφερε απλά σε επαφή τον ιδιοκτήτη της κλινικής με τον συγκατηγορούμενό της που υπηρετούσε στο λογιστήριο του Ταμείου.

Ευθύνες στον συγκατηγορούμενό της, οικονομικό διευθυντή του Οίκου του Ναύτου, επέρριψε και η δεύτερη κατηγορουμένη η οποία στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε «κυρίαρχο ρόλο και γνώση».

Από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής στο υπόμνημά του προς τον αρμόδιο για διαφθορά κρατικών υπαλλήλων ανακριτή, υποστηρίζει ότι ο καταγγέλλων κλινικάρχης μαζί με το ΣΔΟΕ ενέπλεξαν τους υπαλλήλους σε μία υπόθεση που αυτοί δημιούργησαν.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση  «ξεπεράστηκαν τα όρια της αστυνομικής παγίδευσης», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως για να επιτύχουν «σύλληψη με τη βαλίτσα στο χέρι» επέτρεψαν να εκταμιευθούν χρήματα του ταμείου.

Ο κατηγορούμενος στρέφει τα βέλη του στην συνάδελφο του στο Ταμείο και συγκατηγορουμένη του, για την οποία υποστηρίζει ότι ως αρμόδια υπάλληλος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των κλινικών ήταν «ενήμερη και γνώριζε τη μεθόδευση».

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του, που τη χαρακτηρίζει ήσσονος σημασίας, σε συναισθηματική και ψυχική του φόρτιση λόγω οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων και δηλώνει μετανιωμένος. Όπως αναφέρει: «Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...