Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Βρέχει καταρρακτωδώς στην Αθήνα - Πτώσεις δέντρων σε Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Ομόνοια και Πειραιά

Κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στους οδικούς άξονες της Αττικής καθώς βρέχει καταρρακτωδώς. 


Πολλοί δρόμοι έχουν γεμίσει νερά ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό στο ρεύμα της καθόδου. Συγκεκριμένα, μια νταλίκα εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος -λόγω της βροχής- ξέφυγε από την πορεία της και ανετράπη δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο για δύο ώρες. Ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίστηκε, ενώ από τύχη η νταλίκα δεν έπεσε πάνω σε άλλο διερχόμενο όχημα.

Μετά από πολλές προσπάθειες ειδικοί γερανοί απεγκλώβισαν και απομάκρυναν την νταλίκα από το σημείο του τροχαίου, ενώ δόθηκαν πλέον στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας. Μηχανήματα του δήμου συνεχίζουν να καθαρίζουν το οδόστρωμα.



Εν τω μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν σημειωθεί από χθες το βράδυ 12 πτώσεις δέντρων στους Αμπελόκηπους, στο Παγκράτι, στο Πολύγωνο, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένα δέντρο που έπεσε στις 4 τα ξημερώματα λόγω της καταιγίδας στην Οδό Σατωβριάνδου 7 στην Ομόνοια. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένας πολίτης δεν έχει κινδυνεύσει μέχρι στιγμής.

Ταλαπωρία περιμένει και το επιβατικό κοινό και εξαιτίας των απεργιών σήμερα. Το μετρό στο Σύνταγμα έχει κλείσει από τις 09:30 ενώ ακινητοποιούνται ΟΣΕ και προαστιακός. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Κανονικά θα κινηθούν ηλεκτρικός, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο).

Τα καιρικά φαινόμενα πάντως από το απόγευμα και μετά θα παρουσιάσουν σταδιακή ύφεση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά περιόδους ενδέχεται να είναι ισχυρές, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς μέτριους και στα ανοιχτά ισχυρούς.




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...