Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Τουρκία πιέζουν για παραίτηση τον Ερντογάν που αποκλείει πρόωρες εκλογές

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες μαζεύτηκαν και το βράδυ του Σαββάτου στις μεγάλες τουρκικές πόλεις για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση Εντογάν και να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τη 12η ημέρα διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, με τους πολίτες να αγνοούν το αίτημα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι διαδηλώσεις, ρίχνοντας από την πλευρά του, τους τόνους και τις προκλητικές δηλώσεις.

Η νέα εντυπωσιακή συγκέντρωση στη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έφερε ξανά πληθώρα αποφασισμένων πολιτών που αντιτίθενται όχι μόνο στα σχέδια για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους με τους ακτιβιστές που έχουν «κατασκηνώσει» στην πλατεία και κοιμούνται σε αντίσκηνα και κατεστραμμένα λεωφορεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου διαδήλωσαν από κοινού οι οπαδοί των τριών μεγαλυτέρων ποδοσφαιρικών ομάδων της Τουρκίας: της Φενέρμπαχτσε, της Γαλατασαράι και της Μπεσίκτας. Κυρίαρχα συνθήματα: «Ταγίπ, παραιτήσου;» και «Χέρι με χέρι κατά του φασισμού».

Οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ την Κυριακή, στις τρεις το μεσημέρι.

Δακρυγόνα στην Αγκυρα

Η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αγκυρας. Εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Απέρριψαν τις πρόωρες εκλογές

Από την Παρασκευή, δημοσιεύονται δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να αποφασίσει την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται κανονικά να πραγματοποιηθούν το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάρτιο του 2014, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο, επισήμως, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) του Τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε το Σάββατο πως δεν υπάρχει περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, έπειτα από μία εβδομάδα κατά την οποία σημειώθηκαν οι σφοδρότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 και οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2015 και μία αλλαγή του προγράμματος αποκλείεται, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ.

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών ζήτησε νωρίτερα ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας ότι «απαιτείται ανανέωση της εξουσίας».

Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται ανυποχώρητος απέναντι στις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Ρουπακιώτης: «Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι θέλουν να με διώξουν»

Επιθετικός κατά των επικριτών του εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας για κάποιους που επιχειρούν να τον διώξουν από την κυβέρνηση, καταστρέφοντας την εικόνα του.

«Αν κάποιοι επιδιώκουν να με αποδομήσουν, όπως διαδίδουν, γι' αυτό και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κάνοντας τη νύχτα μέρα, μια και έχουν τις σχετικές δυνατότητες, αναλαμβάνουν και την ευθύνη των ενεργειών τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, σημειώνοντας πως οι διαφωνίες στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν θα προκαλέσουν κυβερνητική κρίση. Εξάλλου, ο υπουργός διεμήνυσε ότι επικοινωνεί και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με συναδέλφους του υπουργούς, εκτός από την συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη αλλά και τις επικοινωνίες που έχει με τα στελέχη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το σύνθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ταξίμ που... ενέπνευσε τον Αλέξη Τσίπρα [εικόνα]

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή η φωτογραφία βρίσκεται στο εξωτερικό και έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Πρόκειται για τη φωτογραφία που τράβηξε ο Ελληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης από την Κωνσταντινούπολη και ανάρτησε στο twitter. Σε αυτήν, φαίνεται γραμμένο το σύνθημα «SYRIZA PADU!» σε έναν τοίχο κοντά στην πλατεία Ταξίμ, το οποίο παραπέμπει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Μάλιστα, αυτό το σύνθημα έδωσε το ερέθισμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πει πως το κόμμα του κινείται πέρα από τα ελληνικά σύνορα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης: «Οι εξεγερμένοι στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, έγραφαν συνθήματα με τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε το ίδιο συνέβαινε και πέρσι στην Ισπανία, στους Αγανακτισμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, μία έννοια αντίστασης, ανατροπής, λαϊκής συσπείρωσης, την οποία κρατούμε βαθιά ριζωμένη μέσα στη σκέψη μας».



Πηγή: | iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Οι ναζί εφοριακοί γνώριζαν για το Ολοκαύτωμα και «ξάφριζαν» τις περιουσίες των Εβραίων

Αλλο ένα μεγάλο θέμα ανοίγει νέο βιβλίο που καταγράφει τη δράση των εφοριακών στην περίοδο του Γ ' Ράιχ και αναφέρει ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των φορολογικών υπηρεσιών γνώριζαν τι συνέβαινε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και «έβαζαν χέρι» στις περιουσίες των Εβραίων που είχαν συλληφθεί.

Ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών στη στήριξη του ναζιστικού καθεστώτος θεωρείτο δεδομένος, όμως ουδέποτε είχε εξεταστεί λεπτομερώς μέχρι που το ίδιο το υπουργείο ζήτησε από την ιστορικό Κριστίνε Κούλερ να μελετήσει το θέμα.

Στο έργο της που τιτλοφορείται «Γραφειοκρατία και Εγκλημα» η ιστορικός παρουσιάζει τον ενεργό ρόλο που έπαιξαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου στη λεηλασία της περιουσίας των Γερμανοεβραίων κατά την περίοδο 1933-45.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι γνώριζαν για το Ολοκαύτωμα και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συμμετείχαν στο σχεδιασμό του» είπε η Κούλερ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πριν από την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.

«Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με τη μεγάλη μάζα των απλών εφοριακών. Υπάρχουν παραδείγματα επιθεωρητών της εφορίας που προσπάθησαν να εντοπίσουν εκτοπισμένους Εβραίους για να τους ρωτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν αφήσει πίσω τους. Σίγουρα οι ανώτεροί τους θα πρέπει να γνώριζαν ότι είχαν ήδη δολοφονηθεί», σημείωσε.

Το υπουργείο Οικονομικών, που σήμερα στεγάζεται στο συγκρότημα κτιρίων που είχε χτιστεί για τη Λουφτβάφε στο κεντρικό Βερολίνο, είναι το τελευταίο από τα υπουργεία που εξετάζει το ρόλο του κατά τη ναζιστική περίοδο.

Οι φορολογικές αρχές του ναζιστικού καθεστώτος άρπαξαν τις περιουσίες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις μετοχές, τα έπιπλα, τα έργα τέχνης των Εβραίων. Η Κούλερ σημείωσε ότι το Τρίτο Ράιχ συγκέντρωσε «σημαντικά ποσά, ακόμη και δισεκατομμύρια» για τα κρατικά ταμεία.

Με βάση τους υπολογισμούς της το 1933 οι περιουσίες των Εβραίων συνολικά έφταναν τα 16 δισεκατομμύρια ράιχσμαρκ, του νομίσματος της εποχής. Οι Εβραίοι που έφυγαν από τη Γερμανία κατάφεραν να βγάλουν από τη χώρα 4 δισεκατομμύρια ενώ τα υπόλοιπα 12 κατέληξαν στα ταμεία του Χίτλερ.

«Το υπουργείο Οικονομικών ασφαλώς δεν ήταν ένας απολιτικός, ουδέτερος θεσμός, ιδίως αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύτηκε οικονομικά τους Εβραίους», σημείωσε η ιστορικός του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου η οποία ήταν επικεφαλής της επιτροπής που ερεύνησε το ναζιστικό παρελθόν του υπουργείου.





Πηγή:  | iefimerida.gr

Σκύλος σώζει νεογέννητο μωρό που πέταξαν άγνωστοι στα σκουπίδια

Ενας σκύλος έσωσε από σίγουρο θάνατο ένα νεογέννητο μωράκι, το οποίο άγνωστοι είχαν τυλίξει σε πλαστική σακούλα και το είχαν αφήσει να πεθάνει, πετώντας το στα σκουπίδια. Ο σκύλος – που ονομάζεται Πιούι – ανακάλυψε το παιδί και στη συνέχεια δάγκωσε προσεκτικά τη σακούλα και τη μετέφερε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του, γαβγίζοντας δυνατά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή. Η 12χρονη ανιψιά τού ιδιοκτήτη του, άνοιξε την πλαστική σακούλα, είδε το μωρό και έσπευσε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οι γιατροί που εξέτασαν το μωρό, είπαν πως γεννήθηκε πρόωρα και πως ζύγιζε λίγα κιλά, όμως κατά τα άλλα ήταν καλά στην υγεία του.

Σε κάθε περίπτωση, το μωρό ήταν τυχερό που το ανακάλυψε η Πιούι, η οποία θεωρείται ως ο φύλακας της γειτονιάς.

Ο πιο τσαντισμένος οδηγός – Τρακάρει με το αμάξι και στη συνέχεια το διαλύει μόνος του [βίντεο] |

Δεν του έφτανε το γεγονός ότι στουκάρισε το αμάξι στα κάγκελα, ο οδηγός βγήκε εκτός εαυτούς και αποφάσισε να αποτελειώσει μόνος του το όχημά του.

Επειτα από τη μάταια προσπάθειά του να φύγει από το σημείο όπου τράκαρε ο θερμόαιμος οδηγός αρχίζει και διαλύει τα πάντα, φανάρια, παρμπρίζ, πίσω τζάμια, σε μια προσπάθειά του να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Οι περαστικοί προσπαθούν να τον ηρεμήσουν, αλλά δεν... ρισκάρουν κιόλας, καθώς ο άνθρωπος είναι πραγματικά εκτός εαυτού.

Πηγή: iefimerida.gr 

Γνωστή τραγουδίστρια εξομολογείται: «Επαιρνα ηρεμιστικά για να ξεπεράσω το θάνατο του Γιγουρτάκη»

Για τον άδικο χαμό του Νίκου Γιγουρτάκη και το πόσο δύσκολο την ήταν να τον ξεπεράσει μίλησε γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, η οποία αποκάλυψε ότι έπαιρνε και ηρεμιστικά για να συνέλθει.

Η πρώην σύντροφος του αδικοχαμένου επιχειρηματία, Χριστίνα Κολέτσα, μιλώντας στην εκπομπή «Κορίτσια για Σπίτι» δήλωσε «Ηταν ένας άνθρωπος που αγαπούσα πάρα πάρα πολύ. Του είχα αδυναμία, αν και είχαμε χωρίσει αρκετά πριν φύγει από τη ζωή».

«Για αρκετό καιρό είχα αναγκαστεί να πάρω ηρεμιστικά χάπια για να το ξεπεράσω. Το μόνο γιατρικό είναι ο χρόνος τελικά. Τίποτα άλλο δεν απαλύνει τον πόνο. Οι γονείς του Νίκου ήταν κοντά μου εκείνη την περίοδο» αποκάλυψε η τραγουδίστρια.



Επιστολή Ρωμανού από τις φυλακές: Τι λέει για τη ληστεία στο Βελβεντό, την αναρχία και τη βία

Με επιστολή παρέμβασή του από τις φυλακές Αυλώνα τοποθετείται ο συλληφθείς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, αναλύοντας τις σκέψεις του για την αναρχία, τη βία, το αντάρτικο πόλης.

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Ρωμανού:

«Αντίστροφη Μέτρηση

Το κείμενο αυτό δεν περιέχει ολοκληρωμένες τοποθετήσεις γύρω από τα θέματα που καταπιάνεται. Εναποθέτει δημόσια, σκέψεις, συμπεράσματα και διαπιστώσεις. Στοχεύει να δώσει τροφή για σκέψη και επιθυμία για δράση. Μέχρι την επόμενη φορά.

Προς τους νέους συντρόφους...

Αν κάτι μας αγχώνει και μας προβληματίζει, εκτός από τη στέρηση της ελευθερίας μας, είναι η ανησυχία για το αν η ζωή που δώσαμε και δίνουμε στον αγώνα, θα αγγίξει στον βαθμό που επιθυμούμε κάποιους.

Αυτούς που θα αποφασίσουν πως η αναρχία δεν είναι μία παγωμένη έννοια, δεν είναι ένα ιδεολόγημα, δεν είναι προσκολλημένη με το μικρόβιο της διπλωματίας. Η δική μας αναρχία είναι εκφράσεις μιας αυθεντικής και αδούλωτης ζωής. Θα την δει κανείς στα φλεγόμενα μπουκάλια εναντίον ματατζήδων στις πορείες και στα βραδινά πεσίματα, θα την δει στους καπνούς από τις εμπρηστικές επιθέσεις, στα πεσίματα σε φασίστες και κάθε εχθρό της ελευθερίας.

Για όσους την δείτε λοιπόν μην κάνετε τον κόπο να της μιλήσετε για ιδεολογίες, δεν θα σας απαντήσει και απεχθάνεται τον ξύλινο λόγο.

Η γλώσσα που μιλάει, απαιτεί πάθος, τρέλα, λύσσα, φαντασία και καταστροφική διάθεση. Θα την νιώσετε να σας πλημμυρίζει όταν εξεγείρεστε βίαια. Ερωτευθείτε την και κάντε τη δικιά σας. Λιώστε τον πάγο του εγκλεισμού και ζεστάνετε τις καρδιές μας με φωτιά...

...Και τώρα θα μιλήσουν οι λέξεις. Λέξεις που δεν φτάνουν να περιγράψουν τις οπλισμένες αποφάσεις και αντιφάσεις μας. Όμως ακόμα και έτσι υπόσχονται, αναπολούν, προλογίζουν. Λέξεις που εκδικούνται τις οργανωμένες σιωπές του σύγχρονου κόσμου όταν συνοδεύονται από τους ήχους εκρήξεων των αντάρτικων επιθέσεων, δημιουργώντας έτσι απελευθερωμένους χωροχρόνους μέσα στη γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει το σύστημα. Σε αυτές τις στιγμές λοιπόν δεν χωράνε ούτε μελανιές και μώλωπες για τα δελτία των 8, ούτε γρατσουνιές για υποκριτικές υπεκφυγές. Έτσι και αλλιώς τα σώματα των ανυπότακτων πάντα άντεχαν, το ξύλο, τις βρισιές, τον εγκλεισμό και τις χειροπέδες. Και αν καμιά φορά κοντοστέκονται δεν είναι από τις σφαλιάρες και τις κλωτσιές των γουρουνιών, αλλά από τα υποταγμένα βλέμματα που παραδέχονται σιωπηλά την συνενοχή τους.

Το κρίμα δεν έχει θέση, ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν θα έχει. Αρέσκεται όμως στο να ποζάρει μπροστά στον τηλεοπτικό φακό προκαλώντας αναπάντητα ερωτήματα στις στρατιές των τηλεηλιθίων που ποτέ δεν αναρωτήθηκαν τι πραγματικά διαδραματίζεται στα σκοτάδια της αφάνειας με άγνωστους καθημερινούς πρωταγωνιστές τους απόκληρους του κοινωνικού περιθωρίου. Όσο για τους ανθρώπους της δικής μας πάστας, το στοίχημα της καταστροφής του υπάρχοντος και της υπαρξιακής ανταρσίας παραμένει ανοιχτό, για όποιον, για όσους η φλόγα της αντίστασης καίει την ματωμένη τους καρδιά.

" Η επιλογή της ληστείας τράπεζας και οι προεκτάσεις της "

Σειρά έχουν οι επιλογές. Να αναλυθούν, να γίνουν σαφείς και κατανοητές, να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας μέσω της διαλεκτικής προσέγγισης και της επαναστατικής κριτικής. Ο στόχος; Να οικειοποιηθούν από όλο και περισσότερους συντρόφους που τις κρίνουν ως γόνιμες και αποτελεσματικές πρακτικές του αναρχικού αγώνα.

Για μένα οι ληστείες τραπεζών είναι μια διαχρονική επιλογή των επαναστατών που "ξεκλειδώνει" πολλές δυνατότητες. Κατ' αρχάς σε αποδεσμεύει από τα πλοκάμια τις μισθωτής εργασίας και τις συμβάσεις που αυτή επισυνάπτει. Απελευθερώνεται έτσι χρόνος από την καθημερινότητα σου, δίνοντας σου την επιλογή να αφοσιωθείς στα πάθη σου. Εκεί που τελειώνει η καταστροφή της χαράς αρχίζει η χαρά της καταστροφής. Ταυτόχρονα οι ληστείες τραπεζών αποτελούν και ένα αναγκαίο μέσο για να χρηματοδοτούνται πολύμορφες υποδομές του αναρχικού αγώνα με χρήματα απαλλοτριωμένα από τον εχθρό. Μιλάμε για την στήριξη αναρχικών εγχειρημάτων, αιχμαλώτων συντρόφων, αντάρτικων υποδομών. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια έμπρακτη εναντίωση στην κοινωνική ηθική της μισθωτής εργασίας και τους κοινωνικούς της ρόλους που αναπαράγει ο καπιταλιστικός κόσμος.

Φυσικά και καμία πράξη από μόνη της δεν αποκτά επαναστατικά χαρακτηριστικά. Το υποκείμενο μέσα από τον λόγο, τα κίνητρα και τους σκοπούς του, δίνει νόημα στην πράξη και την κατευθύνει στους στόχους που αυτό ορίζει. Στην δική μου περίπτωση, η άρνηση εργασίας είναι ένα τμήμα της συγκεκριμένης επιλογής, το άλλο είναι η ενίσχυση της αναρχικής άμεσης δράσης και η επίθεση σε κράτος και καπιταλισμό μέσω του αναρχικού αντάρτικου πόλης.

" Σχετικά με το αναρχικό αντάρτικο πόλης "

Το μέσο του αντάρτικου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στο "οπλοστάσιο" κάθε αναρχικού. Μία ένοπλη αναμέτρηση εναντίον της κυριαρχίας που αμφισβητεί στην πράξη τόσο το κρατικό μονοπώλιο στη βία, όσο και την πλασματική ανάγκη ενός μαζικού ξεσηκωμού για να δράσουμε. Η αντάρτικη δράση αναδεικνύει πως το σύστημα βάλλεται και ο μύθος της παντοδυναμίας του μπορεί να καταρρεύσει μαζί με το προσωπείο της άτρωτης μηχανής. Προκαλεί καίρια πλήγματα στον εχθρό και αποτελεί ένα μήνυμα εξέγερσης και μία ανοιχτή πρόσκληση για ανάληψη δράσης ενάντια στην καταπίεση. Σε προσωπικό επίπεδο δεν αφήνεις τον εαυτό σου να υποκύψει σκύβοντας το κεφάλι στη δύναμη του συστήματος αλλά οπλίζεσαι και επιτίθεσαι εναντίον του. Ρίσκα, αποφάσεις και συνέπειες ζυγίζονται με πολιτικά και προσωπικά κριτήρια και οδηγούν στην επιλογή. Η μάχεσαι για την καταστροφή του συστήματος η συνθηκολογείς με τις παροχές του. Μια επιλογή που συμβαδίζει με την ποιοτική εξέλιξη του αναρχικού αγώνα. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποβάλουμε τον πολιτικό λαϊκισμό που έχει ανθίσει στους αντικαθεστωτικούς κύκλους. Ας πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα και με το όνομα τους. Είμαστε σε πόλεμο με το σύστημα, έχουμε νεκρούς, αιχμαλώτους, κυνηγημένους. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί ούτε και πρέπει να ειπωθεί ευχάριστα για να χαϊδέψει "καταπιεσμένα" αυτιά. Πρέπει να ειπωθεί όπως είναι, μία γροθιά στο στομάχι μας που οφείλουμε να τους την επιστρέψουμε στα μούτρα.
Για όλους όσους αρνούνται την ύπαρξη μας, αποφεύγουν να συνδέσουν τις μικροπολιτικές τους με τον πολύμορφο αναρχικό αγώνα και ονειρεύονται "αυτοοργανωμένους" αναίμακτους αγώνες και μετακαπιταλιστικούς παραδείσους. Αν τους ξέραμε ήδη τους ξεχάσαμε.

" Λίγα λόγια για την οργανωμένη πλήξη του σήμερα "

Ζούμε στην εποχή που τα κοινωνικά συμβόλαια παραδίδονται στις φλόγες της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού. Κατά συνέπεια το κράτος πρόνοιας και οι κοινωνικές παροχές συρρικνώνονται μπροστά στην επέλαση των πολυεθνικών κολοσσών.

Η αιχμή του πολιτισμού, το τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα εδραιώνει την κυριαρχία του. Η νέα τάξη πραγμάτων απαιτεί έναν θεό που θα ανακηρυχθεί ως σωτήρας της ανθρωπότητας. Το όνομα αυτού είναι επιστήμη. Μια αυθεντία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους κοινούς θνητούς ενώ η κοινωνική αποδοχή της ετοιμάζει αναίμακτα τον καθολικό έλεγχο. Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, η αναπτυσσόμενη τεχνοδομή του κράτους που εγκαταλείπει την γραφειοκρατία του παρελθόντος, η επιθυμία για εθελούσιο μαζικό έλεγχο από την κοινωνία, είναι μια γεύση ενός πολιτισμένου ολοκληρωτισμού. Μέσω της κυρίαρχης προπαγάνδας τα καθημερινά εγκλήματα της επιστήμης καλλωπίζονται. Με πρόσχημα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ιατρική περίθαλψη. Οι προστάτες της ζωής εξυψώνουν την αξία της φορώντας τις στολές της υποκρισίας. Όταν βέβαια το κρίνουν απαραίτητο ρίχνουν τις μάσκες για να εξοντώσουν στο όνομα του δικού τους θεού (χρήμα), κηρύσσοντας τις σταυροφορίες του σήμερα.

Οι ντετερμινιστικές θεωρίες καταρρέουν, καθώς παρά την οικονομική αφαίμαξη του πληθυσμού, οι άνθρωποι παραμένουν δέσμιοι των αναστολών τους, των φόβων τους, των κεκτημένων τους ( που όλο και μειώνονται). Δέσμιοι ενός συστήματος από το οποίο εξαρτώνται υλικά, ψυχικά, πνευματικά. Οι αντοχές λοιπόν αυξάνονται και η ταπείνωση συνεχίζεται. Στις ουρές του ΟΑΕΔ, στα συσσίτια της εκκλησίας, στα γραφεία των αφεντικών, στην εξευγενισμένη ελεημοσύνη των ανθρωπιστικών εκστρατειών των media.

Μια ταπείνωση που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ οι διαχειριστές της πολιτικής σκηνής καυχιούνται για τα κατορθώματα και τον ανθρωπισμό της δημοκρατίας.

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν επιλέγει, απλά ακολουθεί τις επιλογές άλλων. Δεν ανησυχεί, αφήνει άλλους να το κάνουν γι' αυτόν. Δεν έχει φωνή και προτιμάει να ακούει τις φωνές άλλων. Δεν οπλίζεται, στην καλύτερη απλώς αγανακτεί. Δεν ζει απλά πείθεται πως ο εικονικός κόσμος των οθονών και των διαφημίσεων είναι η ζωή του.

Οι οθόνες του σύγχρονου πολιτισμού προβάλουν πρότυπα ανθρώπων και ιδανικά εμπορεύματα μειώνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ τους.
Άνθρωποι, εμπορεύματα και μηχανές γίνονται ένα μέσα στην δύνη του ελέγχου που εξαπλώνεται διαρκώς.
Η μοναδικότητα του ατόμου παύει να υφίσταται και ταυτίζεται με την μετριότητα που αναλαμβάνει την ευθύνη της σιωπής. Μιας σιωπής που δολοφονεί χαμογελώντας πνιγμένη ανάμεσα στα εμπορεύματα του καταναλωτικού παραδείσου, στα αστυνομικά τμήματα, στις φυλακές, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα ψυχιατρεία, στις "αναπτυσσόμενες" χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας.
Η κοινή γνώμη, αυτό το άβουλο συστημικό κατασκεύασμα, βολεύεται με πρόστυχες συνήθειες και σουλατσάρει στα κρεβάτια των αφεντικών. Οι κενές γνώμες λοιπόν δεν επιδέχονται ιδεολογικές επιδιορθώσεις. 'Άλλωστε όση ιδεολογία και να πασπαλίσεις τα σκατά παραμένουν σκατά.
Για τους ανθρώπους που σε πείσμα των καιρών αναλαμβάνουν το ρίσκο να αγωνιστούν και να ερωτευθούν παράφορα, η επίθεση ποτέ δεν θα χωρέσει σε ιδεολογικά καλούπια για να γίνει αρεστή και δίκαιη.
Ιχνηλατώντας παρελθοντικές ιστορικές εμπειρίες αγώνα, ανακαλύπτοντας τα κοινά σημεία σύνδεσης μας με άλλους αγωνιστές, ισχυροποιούμε τα οδοφράγματα του σήμερα και οικοδομούμε την επαναστατική προοπτική του αύριο.
Να χτίσουμε μαχητικές κοινότητες αγώνα που θα διεξάγουν μετωπικό αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.
Να χτίσουμε αναρχικές σχέσεις στο εσωτερικό μας ζώντας και προτάσσοντας την αναρχία της άγριας ελευθερίας σε χρόνο ενεστώτα.
Να τολμήσουμε και να συνεχίσουμε να τολμάμε.

10, 100, 1000 επαναστατικοί πυρήνες εναντίον της κυριαρχίας και της μαζικής υποτέλειας.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

'' Στο σημείο που ο πόνος δεν φτάνει.
Στο σημείο που οι καταιγίδες των ουρανών ενώνονται με τις τρικυμίες της θάλασσας.
Στο σημείο που η ελπίδα αποχαιρετάει τα δάκρυα και μια υπόσχεση αρκεί.
Στο σημείο που τα ιδρωμένα από το άγχος χέρια, αγγίζουν τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα που αιώνια προσμένουν εκείνο το κάτι.
Στο σημείο εκείνο θα ξανανταμώσουμε.
Και αν μένει κάτι να ειπωθεί, ας είμαστε συνεπείς."

Τους πιο θερμούς συντροφικούς μου χαιρετισμούς σε όλους τους αναρχικούς που δεν συνθηκολογούν και διατηρούν το στοίχημα της ανατροπής ανοιχτό. Στους συντρόφους που επιλέγουν να χτυπήσουν το κράτος και το κεφάλαιο ανώνυμα, σε αυτούς που διαλέγουν ένα όνομα για να βαφτίσουν την ανταρσία τους, στους πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF), που συνεχίζουν την διάχυτη επίθεση.
Σε όλους τους αιχμαλώτους αδερφούς και αδερφές μας σε κάθε γωνιά του κόσμου που τα βράδια κοιτάνε τα αστέρια ανάμεσα από κάγκελα και συρματοπλέγματα.

Υ.Γ 1. Λίγο πριν βγει το κείμενο ενημερώθηκα για την απεργία πείνας του αναρχικού συντρόφου Κώστα Σακκά που απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευθεί κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα του συντρόφου.

Υ.Γ 2. Με το βλέμμα μου στα φλεγόμενα προάστια της Στοκχόλμης και τα πύρινα οδοφράγματα στην Τουρκία.»



Πηγή: | iefimerida.gr

Αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης των δημάρχων – Πώς θα εκλέγονται

Σε ένα ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται τα ονόματα όλων των υποψήφιων δημάρχων, κατά τη διεξαγωγή των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπως προκύπτει από τα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα ισχύσει το 42% για εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Πια αναλυτικά, ο τρόπος ανάδειξης των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, καθώς και οι αρμοδιότητες του δημάρχου, έχουν ως εξής:

Οι δήμαρχοι

Προβλέπεται ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους από το οποίο θα εκλέγεται τελικά ο δήμαρχος.

Ο δμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εφ΄ όσον θα έχει συγκεντρώσει ποσοστό 50% και πάνω. Το ποσοστό εκλογής του δημάρχου από τον α΄ γύρο ενδέχεται να κατέβει στο 42%, καθώς υπάρχουν προτάσεις που κάνουν λόγο για αναλογικότητα της εκλογής αντίστοιχης με εκείνης των δημοτικών συμβούλων.

Εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος από τον α΄ γύρο, τότε θα αναμετρηθούν σε β΄ γύρο οι πρώτος και ο δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιοι. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι εφ΄ όσον συγκεντρώσουν τουλάχιστον ποσοστό 3% ή 5%.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Προβλέπεται ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να διακρίνονται σε δημοτικές παρατάξεις. Οι υποψήφιοι θα έχουν δηλώσει εκ των προτέρων τη στήριξή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί στο ψηφοδέλτιο εφ΄ όσον δηλώνουν ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους, συνεργαζόμενοι όμως με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οι πρώτοι υποψήφιοι σε σταυρούς, ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο δήμαρχο έχουν στηρίξει. Ταυτόχρονα, καταργείται η έννοια της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο ρόλος του δημάρχου

Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του δημάρχου προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην περίπτωση που έχει απέναντί του ένα εχθρικό δημοτικό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ενοποιούνται η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε μια επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό τον δήμαρχο. Εξάλλου, αναμένεται να αλλάξουν ο Καλλικράτης και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Καλούν 500.000 ιδιοκτήτες που ρύθμισαν τους ημιυπαίθριους να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους!

Υποχρεωτικά στο Ε9 καλούνται να δηλώσουν τουλάχιστον 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων τα τετραγωνικά μέτρα ημιυπαίθριων ή αυθαίρετων χώρων που έχουν τακτοποιήσει καθώς αυτά θα προσμετρηθούν ως φορολογητέα επιφάνεια της κύριας κατοικίας.

Σύμφωνα, με το Mega,  οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση θα πληρώσουν επιπλέον ενιαίο φόρο το 2014, τον ΦΑΠ για το 2013 αλλά και τα υψηλά τεκμήρια από τα οποία θα προσδιοριστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους μεγαλύτερο φορολογητέο εισόδημα άρα και μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Aυστηρά θα ελεγχθούν οι επιστροφές άνω των 100 ευρώ καθώς όσοι τις έλαβαν θα κληθούν να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν την επιστροφή και στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα παίρνει πίσω τα χρήματα που δικαιούται.

Επίσης, για  περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός από το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που έχουν να πληρώσουν φέτος, θα έχουν νέα επιβάρυνση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, καθώς δεν έχει παρακρατηθεί από τα λογιστήρια.

Ξέσπασμα του πατέρα της Φαίης: στο μνημόσυνο η Μαριαλένα έτρεχε σε καλλιστεία σκύλων!

Νέο επεισόδιο στην οικογένεια της άτυχης Φαίης Μπλάχα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από τον ξυλοδαρμό της από τον Β. Στεφανάκη με τον οποίο διατηρούσε δεσμό, πυροδοτεί η απουσία της αδελφής της Μαρίας – Ελένης από το μνημόσυνο της αδελφής της, το οποίο τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στη Νέα Μάκρη!  Γεγονός που έκανε ακόμη μεγαλύτερη την απογοήτευση του πατέρα τους καπετάν Αντώνη Μπλάχα.


Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», η ίδια φέρεται να προτίμησε να παραβρεθεί σε…  καλλιστεία σκύλων  στη Θεσσαλονίκη!

Όμως, δεν φαίνεται να ήταν  η πρώτη φορά που η «Μάνια», όπως τη φωνάζουν οι φίλοι της, προτίμησε να αποδράσει από το οικογενειακό δράμα. Μία ημέρα πριν εκπνεύσει η αδελφή της, είχε συμμετάσχει και πάλι τότε σε καλλιστεία σκύλων…

«Εμείς θρηνούσαμε τη Φαίη… Η θεία της έκανε ένα μακρινό ταξίδι από την Αμερική ειδικά για αυτό τον σκοπό και η Μαρία-Ελένη προτίμησε ένα ταξίδι  αναψυχής στη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος σε καλλιστεία σκύλων… Δεν μπορεί να το χωνέψει ο νους μου. Αν είναι δυνατόν… » ξεσπάει ο πατέρας της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αδελφή της άτυχης  Φαίης, έχει αναρτήσει και στιγμιότυπα από τα καλλιστεία με την συμμετοχή του 22 μηνών  σκύλου της Νίτρο, στη σελίδα της στο faebook.

Γκάλοπ: Προβάδισμα ΝΔ – Η Χρυσή Αυγή κερδίζει από ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

Τέταρτο γκάλοπ στη σειρά επιβεβαιώνει την (μικρή αλλά υπαρκτή) άνοδο της ΝΔ και την (μικρή αλλά υπαρκτή) πτώση του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και την αξιοσημείωτη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, η οποία -και αυτή είναι η είδηση- τροφοδοτείται τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις έρευνες της GPO, της Alco και της Κάππα Research, τώρα και η ΜRB δείχνει τη ΝΔ να ανεβαίνει στο 22,1 (από 21,9% τον Μάρτιο) και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 20,3 (από 21,5%), με αποτέλεσμα το «γαλάζιο» προβάδισμα να φτάνει τη 1,8 μονάδα.

Ένα ... τσιφτετέλι η αιτία για τη μη πρόσβαση στο youtube!


Αντιδράσεις από την απόφαση του προέδρου του Τατζικιστάν

Ένα τσιφτετέλι, που ο ίδιος χορεύει στο γάμο του γιου του, αποτέλεσε αφορμή για τον πρόεδρο του Τατζικιστάν να απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα ανεβάσματος βίντεο και εικόνων, ΥouTube, το οποίο ανήκει στη Google.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «αποκαλυπτικό» βίντεο τον έκανε πυρ και μανία και δεν μπήκε καν -έστω- στη διαδικασία να βρει ποιος το ανέβασε, ή να δηλώσει ότι προσβάλλεται από τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Αντίθετα, προχώρησε στην ακραία λύση να καταργήσει την πρόσβαση στη σελίδα για όλους τους πολίτες της χώρας.

«Athens Pride»: Χιλιάδες στο Σύνταγμα φώναζαν «η Αθήνα δικιά μας»

Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και με το σύνθημα «η Αθήνα δικιά μας», χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν αυτήν την ώρα στην ένατη διοργάνωση Athens Pride.

Η συγκέντρωση μελών ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη των κοινοτήτων καθώς και από τις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μ.Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ κ.Γ.Δημητρακόπουλος, καθώς και ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και εθελοντής σε πλήθος οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών Γρ.Βαλλιανάτος.

Χαιρετισμό είχε προγραμματιστεί να απευθύνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, ωστόσο, δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Αθηναίων Μ.Κουβέλη, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές.

Ακολούθησε πορεία προς την πλ. Συντάγματος στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ, περίπου 2.000 άτομα και σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 5.000.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Το ρυθμό στην πορεία έδινε το μουσικό συγκρότημα κρουστών «Quilombo», το οποίο προπορευόταν, ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα. Η πορεία επιστρέφει αυτήν την ώρα στην πλ. Κλαυθμώνος όπου θα διεξαχθεί συναυλία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι δόθηκε πριν λίγο στην κυκλοφορία η οδός Βασ.Σοφίας από το ύψος της οδού Ακαδημίας προς το Χίλτον.
Enhanced by Zemanta

Ρέθυμνο: Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα για ένα ζευγάρι

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα για ένα ζευγάρι Ρεθυμνιωτών που επέβαιναν σε σκάφος, ανοιχτά του Ρεθύμνου, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρός!

Ο 55 χρονος άνδρας βρισκόταν μαζί με  μια γυναίκα, κατά πληροφορίες αλλοδαπή, σε σκάφος και  κολυμπούσαν στο σημείο, όταν για αδιευκρίνιστους λόγους , ο 55 χρονος έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε...

Παρά την κινητοποίηση που υπήρξε από το λιμενικό και ιδιώτες και παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας, ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα ο οποίος είχε ήδη καταλήξει.  Η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Την προανάκριση, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, διενεργεί το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με πληροφορίες από τα Ρεθεμνιώτικα Νέα

Πάτρα: Το δράμα ενός εξάχρονου - Δεν άντεξε το ξύλο και "δραπέτευσε"

Το δρόμο της φυγής από το σπίτι του πήρε την περασμένη Τρίτη ένα εξάχρονο αγόρι το οποίο ζει στην περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα, για να γλιτώσει από την κακοποίηση.

Όπως γράφει το patrastimes πρόκειται για το ένα από τα έξι παιδιά μιας οικογένειας αλλοδαπών, Αλβανικής καταγωγής, το οποίο μετά τον ξυλοδαρμό του από τον πατέρα του για αταξία που έκανε – η μέθοδος αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο στην "διαπαιδαγώγηση" και "συμμόρφωση" όλων των μελών της οικογένειας – το οποίο δεν άντεξε άλλο την ενδοοικογενειακή βία και πήρε τους δρόμους.

Ο μικρός περιπλανιόταν στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας για δυο εικοσιτετράωρα και εντοπίστηκε από διερχόμενο ιερέα που υπηρετεί σε ναό του Δήμου Φαρρών εξαντλημένος στο στηθαίο γέφυρας να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς.

Στα επίμονα ερωτήματα του ιερέα γιατί κλαίει ο μικρός απέφευγε να απαντήσει με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία η οποία παρέλαβε το παιδί, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν δυο ημέρες νηστικό.

Στη συνέχεια εντοπιστήκαν οι γονείς του παιδιού στον πατέρα του οποίοι έγιναν συστάσεις ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και κοινωνικός λειτουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ξυλοδαρμός μελών της οικογένειας από τον αυστηρό και βίαιο πατέρα είναι καθημερινό φαινόμενο και αποτελεί αντικείμενο καθημερινού σχολιασμού από κατοίκους της περιοχής.

Και με το νόμο οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη προς το Δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα, το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δίνει το πράσινο φως για διαδικασίες - εξπρές όσον αφορά την κατάσχεση καταθέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το Σύστημα αυτό , όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε φορολογουμένους, καθώς και για το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα δίνονται σε φορείς του στενού, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασκούν ελεγκτικό και διωκτικό έργο , δηλαδή το ΣΔΟΕ, τις εφορίες, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικός Εισαγγελέας, τον Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς .

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα της αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πληρωμών και δανείων.

Με τη νέα διαδικασία, θα εισπράττονται σχεδόν αυτόματα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι μετά την είσπραξη το υπόλοιπο των καταθέσεων δεν θα είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

Θα πληρώσουν διπλό οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ενα επιπλέον χαράτσι θα πληρώσουν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, μαζί με τους περίπου 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογικής τους δήλωσης, θα έχουν, εκτός από το φόρο εισοδήματος και ξεχωριστή χρέωση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, η οποία δεν παρακρατήθηκε από τα λογιστήρια.

Ακόμη, σε περίπτωση επιστροφής φόρου, αυτή θα συμψηφίζεται αυτόματα και με την εισφορά αλληλεγγύης και με το τέλος επιτηδεύματος.

Στο άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία, διευκρινίζεται επίσης ότι σε όσους απασχολούνται με ειδική σχέση και γενικότερα σε όσους εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών δεν θα γίνεται παρακράτηση της ειδικής εισφοράς, αφού θα πρέπει να την καταβάλλουν ολόκληρη, μαζί με τον φόρο εισοδήματος.

Παράλληλα, το τέλος επιτηδεύματος, φέτος θα αυξηθεί κατά 150 ευρώ (από 500 που ήταν, φέτος γίνεται 650) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι αναγκαστικές μεταθέσεις οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε αναγκαστική παραίτηση

Ο νέος νόμος που θα καταρτίζει από φέτος το χάρτη των εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη χώρα οδηγεί καθηγητές και δασκάλους σε αναγκαστική παραίτηση, καθώς αρκετοί μόνιμοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά όπου υπάρχει ανάγκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μειωθεί φέτος κατά περίπου 13.000 άτομα εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων. Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.

Από τη νέα χρονιά το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι καθηγητές και λιγότερο οι δάσκαλοι οι οποίοι δεν θα έχουν μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, καθώς δεν θα αυξηθεί το ωράριό τους και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας. Επίσης, φέτος θα γίνουν και 900 μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια προς την πρωτοβάθμια.

Σήμερα οι καθηγητές είναι 87.000 ενώ τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι θα «κατέβουν» στις 80.000.


Σήμερα η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride: Η ιστορία της πολύχρωμης εκδήλωσης

Μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες, η μεγάλη ετήσια παρέλαση του φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος περνώντας ένα σαφές μήνυμα ανάγκης για ισότητα και αλληλεγγύη.

Το gay pride είναι παγκόσμιο φαινόμενο και η αφετηρία του είναι μία επέτειος μνήμης απέναντι σ' ένα περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου 1969.

Εκείνη τη μέρα, στο gay bar Stonewall Inn, εισέβαλαν βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με πρόφαση την παράνομη πώληση οινοπνεύματος, ενώ ακολούθησε μια σειρά επιδρομών σε άλλα γκέι μπαρ της περιοχής, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στην ήδη γενική παρενόχληση που βίωναν οι ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ της εποχής.

Οι συλλήψεις και η βία που ακολούθησε εξαγρίωσαν τον κόσμο που βρισκόταν έξω από το μπαρ με αποτέλεσμα να επιτεθούν στα αστυνομικά οχήματα με πέτρες, μπουκάλια, ακόμη και δοχεία απορριμμάτων.

Στη συνέχεια μαζεύτηκε πολύ μεγάλο πλήθος για να διαμαρτυρηθεί, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις με την αστυνομία να συνεχιστούν για τις επόμενες μέρες και νύχτες.

Τα γεγονότα του Stonewall κατά μία έννοια μπορούν να θεωρηθούν το πρώτο gay pride, ενώ το 1999 το μπαρ Stonewall ανακηρύχθηκε Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς,

Οπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έτσι και στην Αθήνα λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι το Athens Pride με μουσική, δράσεις και πολύχρωμες εκδηλώσεις και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση.

Το φετινό Athens Pride θα γίνει απόψε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Φεστιβαλ Υπερηφάνειας Αθήνας θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

English: A man with a rainbow flag at the Gay ...
A man with a rainbow flag at the Gay Pride parade in New York City, 2008. (Photo credit: Wikipedia)
To Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με το «Banner Project–Absent Friends». Όλοι και όλες θα μπορούν να αφήσουν το μήνυμά τους στο ειδικό πανό, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα.

Μεταξύ 12:00 και 17:00: θα λειτουργεί το «Εργαστήριο Πλακάτ», ώστε όλοι και όλες να δώσουν το δικό τους χρώμα και λόγο στην Παρέλαση.

Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί με πρώτο το δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.

Από τις 18.00, πιστοποιημένοι καθηγητές zumba θα αναλάβουν να ξεσηκώσουν το πλήθος.

Μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η Παρέλαση (με τους QUILOMBO), ενώ από τις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτυ και συναυλία.

Παράλληλα, το Athens Pride 2013 έχει καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο με αιτήματα για τη νομική κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων όσον αφορά το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου -κάτι που οφείλει να παρέχει σε όλα τα μέλη της κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Défilé de PASTT à la Gay Pride à Paris en France
Défilé de PASTT à la Gay Pride à Paris en France (Photo credit: Wikipedia)
Η LGBT κοινωνία της Ελλάδας στο σύνολό της απαιτεί:

  • Επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 132/2012 για τη Σύσταση Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ώστε να περιλαμβάνει σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου με μέριμνα για αποτελεσματική και επαρκή προστασία στα θύματα ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας.
  • Πλήρης ενσωμάτωση της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ έτσι όπως ψηφίστηκε στις 11.3.2013, συμπεριλαμβάνοντας και την ταυτότητα φύλου, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου από κάθε μορφής ρητορική και πράξεις μίσους.
  • Εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.
  • Προσθήκη στο Σύνταγμα της χώρας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ως κατηγορία για την οποία απαγορεύεται κάθε διάκριση (στο πρότυπο της ευρωπαϊκής χάρτας δικαιωμάτων).
  • Επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου έτσι ώστε να παρέχεται ουσιαστική ισότητα και πρόσβαση στον πολιτικό γάμο στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.
  • Ισότιμη πρόσβαση σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, παρένθετη μητρότητα, υιοθεσία και γονεϊκότητα σε LGBT ζευγάρια.
  • Δημόσια ενημέρωση για το νόμο 3304/2004, που απαγορεύει κάθε διάκριση στην εργασία και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, μεταξύ άλλων, προσθήκη της ταυτότητας φύλου στους λόγους προστασίας, καθώς και διεύρυνσή του και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.



Enhanced by Zemanta

Εξωτικές παραλίες στην Ελλάδα: Πού να κολυμπήσετε φέτος το καλοκαίρι [εικόνες]

Οι ομορφιές του ελληνικού φυσικού τοπίου και οι μαγευτικές γίνονται κάθε χρόνο παγκόσμιος πόλος έλξης. Ετσι αν ονειρεύεστε μαγευτικές εξωτικές διακοπές, δεν χρειάζεται να πάτε στην Καραϊβική για να τις απολαύσετε.

Εντυπωσιακές ελληνικές παραλίες, με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο σας περιμένουν να κάνετε εξωτικές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε στην άκρη του κόσμου.

Σευχέλες - Ικαρία
Κοντά στον μικρό οικισμό του Μαγγανίτη βρίσκεται ένα τροπικό τοπίο διάφανα νερά ψιλό χαλίκι και απίθανα χρώματα
 

Κεφαλονιά - Μύρτος

Μία απο τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, βρίσκεται περίπου 2,5 χλμ. από το χωριό Διβαράτα και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά με ολόλευκα βότσαλα σε συνδυασμό με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα καθιστούν τον Μύρτο ιδανική επιλογή για ολοήμερη εξόρμηση. Προσοχή ωστόσο στα ισχυρά ρεύματα της θάλασσας που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.


Μαγγανάρι - Ιος
Διαθέτει ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και προσελκύει αρκετό κόσμο ενώ γύρω υπάρχουν μαγαζιά με θαλασσινούς μεζέδες και τοπικές σπεσιαλιτέ. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με ασφάλτινο δρόμο που φτάνει μέχρι την αμμουδιά ενώ στην παραλία ενοικιάζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες και λειτουργούν και μερικά beach bar


 Ναυάγιο - Ζάκυνθος
Το Φιορο του Λεβάντε (=άνθος της Ανατολής) όπως ονόμασαν οι Βενετοί τη Ζάκυνθο όταν την κατέκτησαν γιατί εντόπισαν εκεί 7.000 είδη λουλουδιών, διαθέτει μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου. Το σκουριασμένο πλοίο που βρίσκεται εκεί δίνει το όνομά του στην παραλία, η οποία διαθέτει παχιά άμμο και περιβάλλεται από πανύψηλους λευκούς βράχους. Το 1983, το πλοίο αυτό μετέφερε λαθραία τσιγάρα και αφού εντοπίστηκε από το Λιμενικό και καταδιώχθηκε ναυάγησε και κατέληξε στην αμμουδιά


 Της γριας το πήδημα - Ανδρος

Παρά το ξεκαρδιστικό του όνομα, η παραλία δεν εμπεριέχει τίποτα το περίεργο. Το όνομά της το οφείλει σε μία ηλικιωμένη που σύμφωνα με το θρύλο «πέτρωσε» πηδώντας από τον βράχο υπό το βάρος των τύψεων που πρόδωσε τους Ελληνες. Η παραλία με τον εντυπωσιακό βράχο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κορθίου και η πρόσβαση είναι δυνατή είτε με αυτοκίνητο και πεντάλεπτο περπάτημα, είτε με καραβάκι από τον όρμο του Κορθίου.


Νανού - Σύμη

Ομορφη και ειδυλλιακή παραλία με μεγάλα βότσαλα και πολλά δέντρα. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μόνο από τη θάλασσα.


Κάτεργο - Φολέγανδρος

Πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και ψιλό λευκό βότσαλο απλώνονται σε όλο το μήκος της παραλίας. Οι απόκρημνοι βράχοι, αλλά και η απουσία σκιάς ή κάποιας καντίνας, επιβάλλουν να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Για να την προσεγγίσετε, μπορείτε να πάρετε το καΐκι που ξεκινάει από τον Καραβοστάση, ή να φτάσετε οδικώς μέχρι τον οικισμό Λιβάδι κι απο κει είναι μία ώρα περπάτημα.




Πηγή:  | iefimerida.gr 

"Βιομηχανία" φοροδιαφυγής από επώνυμους σε κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων!

Λαβράκι τσίμπησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, καθώς οι συνήθεις καλοκαιρινοί έλεγχοι ενδεχομένως να αποδειχθούν... χρυσοφόροι αυτή τη φορά. Πρόκειται για τη «φάμπρικα» εκμίσθωσης πολυτελών κατοικιών σε κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων έναντι χιλιάδων ευρώ, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν, όμως, ούτε μισό ευρώ στην εφορία, εμφανίζοντας τους μισθωτές ως προσκεκλημένους φιλοξενούμενους!

«Πόσοι δεν έχουν δει σε περιοδικά μόδας ή... κοινωνικού σχολιασμού, φωτογραφίες γνωστών Ελλήνων και ξένων επώνυμων επιχειρηματιών, ηθοποιών, τραγουδιστών σε κυκλαδίτικες πολυτελείς βίλες, υποτίθεται φιλοξενούμενοι γνωστών Ελλήνων;» λένε στελέχη του ΣΔΟΕ.

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από ειδικά περιοδικά και σχετικές καταχωρήσεις σε ειδικά site και οι ενδείξεις φοροδιαφυγής είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς πέρα από τις κρυφές εκμισθώσεις των πολυτελών κατοικιών, η φάμπρικα επεκτείνεται κατά περίπτωση και στην εκμίσθωση πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Εμπειρα στελέχη του ΣΔΟΕ δηλώνουν ότι οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τα... ρολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και θα φτάσουν έως το άνοιγμα λογαριασμών στο εξωτερικό, όπου εκτιμάται ότι φυγαδεύονται τα αποκρυβέντα εισοδήματα.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο να... συναντηθούν αυτές οι έρευνες, με τις έρευνες που συνεχίζονται για τα εμβάσματα αλλά και τις αγορές κατοικιών στο Λονδίνο, στο Μιλάνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη, από Ελληνες την τριετία της κρίσης.



Πηγή: | iefimerida.gr 

Μητέρα μαζί με την 14χρονη κόρη της έκανε διαρρήξεις σε σπίτια της Κατερίνης

Διάρρηξη μαζί με τη 14χρονη κόρη της πραγματοποίησε χθες, στην Κατερίνη, μια 37χρονη ημεδαπή, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 6000 ευρώ από το σπίτι 36χρονης.

Το κορίτσι, καθώς και ο 39χρονος πατέρας της, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, η μεν 14χρονη για την κλοπή, ο δε άνδρας για παράνομη οπλοκατοχή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η μητέρα αναζητείται.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν αστυνομικής έρευνας στην κατοικία όπου διαμένει η οικογένεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο σπαθί μήκους 90 εκατοστών που κατείχε ο 30χρονος σε ειδικό χώρο και το χρηματικό ποσόν των 360 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Τουρκάλα σκότωσε Ελληνίδα στην Ίμβρο για τα μάτια του Μουσταφά

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ίμβρου από ένα έγκλημα πάθους που όμοιο του δεν ξανάζησε το νησί. Τουρκάλα σκότωσε με όπλο Ελληνίδα και συγχρόνως τραυμάτισε την 25χρονη κόρη της.

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα του νησιού έγκλημα σημειώθηκε στο χωριό Σχοινούδι, όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική κοινωνία του νησιού, η 25χρονη κόρη της δολοφονηθείσας διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 35χρονο Μουσταφά.

Η τουρκικής καταγωγής δράστιδα ζήλευε την 25χρονη Ελληνίδα για τον έρωτά της με τον Μουσταφά και δεν αποδέχτηκε ποτέ ότι η ίδια δεν μπορούσε να έχει ερωτική σχέση με τον 35χρονο.

Όπως όλα δείχνουν, το μυαλό της θόλωσε και το πάθος όπλισε το χέρι της. Πήγε στο σπίτι της 25χρονης και σκότωσε την μητέρα της, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και την κόρη, η οποία διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τσανάκαλε.

Πηγή: thestival.gr

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών : οι ασθενείς πεθαίνουν από τα άχρηστα φίλτρα


Θρίλερ για σκληρά νεύρα είχει γίνει η προμήθεια φίλτρων για τους ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Κανένας αρμόδιος εκπρόσωπος δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αιμοκαθερώμενων και γιατρών για τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται πλέον και είναι ακατάλληλα για τους ασθενείς.

Η αιμοκάθαρση είναι εξειδικευμένη, αφορά κάθε ασθενή ξεχωριστά και χρησιμοποιούνται φίλτρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Ένα απλό παράδειγμα είναι πως διαφορετικά φίλτρα χρησιμοποιούνται για παιδιά και άλλα για ενήλικες. Άλλα για έναν άνθρωπο με ύψος 1,60 μ. και άλλο για έναν με ύψος 1,90 μ.

Οι ίδιοι όμως οι ασθενείς, γι΄ άλλη μια φορά απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να δώσει λύση σ΄ένα θέμα που αφορά την ίδια τη ζωή τους.

Η δική τους μαρτυρία (Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών),η επιστολή που στέλνουν στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομικών, αναφέρει :

"Επειδή το σίριαλ με τις τιμές των φίλτρων, ο τρόπος προμήθειας, οι ιστορίες με τα καρτέλ και όλα όσα κατά καιρούς ακούγονται από σχετικούς και άσχετους, από ανθρώπους που δεν έχουν δει φίλτρο ούτε σε φωτογραφία και από αιμοκάθαρση έχουν ημιμάθεια ή μαύρα μεσάνυχτα, ή ακόμη δεν ξέρουν ούτε τις τιμές των φίλτρων σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση της γι’ αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά την υγεία και την ζωή των νεφροπαθών.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το ποιός και πόσο θα πουλήσει τα φίλτρα στα νοσοκομεία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να ασχοληθούμε με την ποιότητα των φίλτρων που έχει άμεση σχέση με την αιμοκάθαρση και το προσδόκιμο της επιβίωσής μας.

Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι με 5 και 10 ευρώ μπορούν να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα προδιαγραφών και δυνατοτήτων που χρησιμοποιεί όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Εμείς, το μόνο που ζητάμε είναι τα φίλτρα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται και ότι άλλο αξιόλογο φίλτρο βγεί στο μέλλον να βρίσκονται στη διάθεση των γιατρών μας για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την αιμοκάθαρσή μας. Τα φίλτρα δεν είναι μαξιλαροθήκες ή ουροσυλέκτες. Είναι θεραπευτικά μέσα και η επιλογή τους για κάθε ένα ασθενή ανήκει και πρέπει να ανήκει στους ιατρούς και όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλους αυτούς τους σωτήρες της εθνικής οικονομίας που μη υπολογίζοντας καθόλου την ανθρώπινη ζωή, είναι έτοιμοι να μας ρίξουν στον Καιάδα νομίζοντας ότι θα εξοικονομήσουν μερικά ευρώ και να γεμίσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα αμφιβόλου ποιότητος, προερχόμενα από τρίτες χώρες (Αίγυπτο, Ινδία, Κίνα) όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε.

Συνήθως είναι άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να λύσουν τα διοικητικά αδιέξοδα που προκαλούν με τις ενέργειες τους και ρίχνουν τη βαριοπούλα στις πλάτες των αιμοκαθαρόμενων, είτε εξυπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα τα συμφέροντα αυτών που θέλουν για μια ακόμη φορά να ληστέψουν τα ελληνικά ταμεία. Όλα τα κοράκια δηλαδή που περιμένουν στα σύνορα να εισάγουν κάθε λογής φίλτρα από κάθε απίθανο κατασκευαστή χωρίς κανένα έλεγχο και προδιαγραφές, παρά μόνο την ταμπέλα του CE. Original μαϊμού δηλαδή, που εντυπωσιάζουν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια.

Οι κύριοι που τόσο εύκολα βγαίνουν στα κανάλια, μάλλον για τη δική τους προβολή και την εξασφάλιση της θεσούλας τους στο δημόσιο βίο, δεν τόλμησαν βέβαια να καταγγείλουν τα προβληματικά φίλτρα που κυκλοφορούν στα νοσοκομεία της Ελλάδας και φυσικά δεν τόλμησαν ούτε να μετρήσουν, ούτε φυσικά να καταγγείλουν πόσοι αιμοκαθαρόμενοι πεθαίνουν από σκάρτα ή χαμηλής ποιότητας υλικά, ή από την έλλειψη τους όπως και του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.

Γιατί δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους……"
ygeiapress.blogspot.gr

Εικονικά τιμολόγια 9 εκατ. ευρώ εξέδιδε επιχειρηματίας από τη φυλακή


Επτά επιχειρήσεις που εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31,7 εκατ. ευρώ, καθώς, επίσης, 15 επιχειρήσεις έλαβαν...1.275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23,341 εκατ. ευρώ αποκάλυψαν στην περιοχή της Αττικής οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στην φυλακή και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία. Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή Θεσσαλονίκης τρεις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία Π.Α.Ε., εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10,623 εκατ. ευρώ. Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθεύονταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του. Ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν 1450.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προστασίας του καταναλωτικού κοινού και της νεολαίας, το ΣΔΟΕ διενεργεί στοχευμένους ελέγχους στη διακίνηση των αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων.

Στις 04/06/2013 κατασχέθηκαν 6.000 φιάλες παράνομων απομιμητικών ποτών έτοιμα για διάθεση στην αγορά. Επίσης, κατασχέθηκαν 5 τόνοι οινόπνευμα οι οποίοι είχαν προορισμό την κατασκευή απομιμητικών ποτών.

Στις 05/06/2013 κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ 520 κιλά ινδικής κάνναβης σε σάκους μεταφοράς κρασιού.

Στο Αγρίνιο συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου γιατί διέθετε παράνομα στριφτά τσιγάρα και κομμένο καπνό. Κατασχέθηκαν 10 κιλά κομμένος καπνός σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και 1.300 στριφτά τσιγάρα.

Όοσον αφορά στους ελέγχους για αδήλωτα εισοδήματα, το ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι γνωστός Δικηγόρος των Αθηνών δεν δήλωσε έσοδα 6,992 εκατ ευρώ. Επίσης δικηγόρος στον Πειραιά δεν δήλωσε έσοδα 3,470 εκατ. ευρώ ενώ γιατρός χειρουργός στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα 2,110 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τον μήνα Μάιο το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλές εισοδηματικές τάξεις, διενήργησε κατά τον μήνα Μάιο 2.115 στοχευμένους ελέγχους και 1.389 ελέγχους διακίνησης, με μέση παραβατικότητα 42% στους στοχευμένους ελέγχους και 11% στη διακίνηση.

Εν όψει της θερινής περιόδου το ΣΔΟΕ έχει προγραμματίσει στοχευμένους ελέγχους στους θερινούς τουριστικούς προορισμούς. Αντικείμενο των ελέγχων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής από την καταστρατήγηση της έκδοσης αποδείξεων των ενοικιαζόμενων πολυτελών οικιών στα νησιά μέσω του διαδικτύου, οι έλεγχοι των ημερόπλοιων για έκδοση εισιτηρίων, τα x- dream sports, οι εποχιακές επιχειρήσεις στις παραλίες και οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.
express.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Μπουρίνια θα σαρώσουν τη χώρα, σε πτώση η θερμοκρασία

Αστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.Καλοκαιρινά μπουρίνια αναμένεται να πλήξουν το Σάββατο κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ την Κυριακή οι βροχές αναμένεται να περιορισθούν μόνο στα Βόρεια. Βόρειοι άνεμοι εντάσεως μέχρι έξι μποφόρ αναμένεται να πνέουν στα πελάγη ενώ μιρκή πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Κυριακή έχει ως εξής:
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ηλίας Μαμαλάκης: «Αύριο το απόγευμα στις 17:00, αυτοκτονώ»

Τα συναισθήματά του για την virtual πραγματικότητα που ζούμε γνωστοποίησε ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ, Ηλίας Μαμαλάκης με επιστολή που ανάρτησε στο facebook. Ο Μαμαλάκης μιλάει για τα ψυχαναγκαστικά like, τις ανακοινώσεις αυτοαποθέωσης και αυτοπροβολής και τον κυνισμό που χαρακτηρίζει το διαδίκτυο όπου δεν υπάρχουν πραγματικές φιλίες.

Αναλυτικά η επιστολή του Ηλία Μαμαλάκη:

«Καμιά φορά νομίζω ότι ζω από λάθος. Νιώθω μια απέραντη κούραση που μαζεύεται στη βάση του μυαλού μου και στις ωμοπλάτες μου. Ίσως να έχω βουλωμένες καρωτίδες. Λίγο πιο ήρεμος σκέπτομαι ότι, μάλλον, με κούρασε το πολύ κυνήγι. Σε όλη μου τη ζωή ...κάτι κυνηγούσα, μια φρουτόκρεμα, μια αγκαλιά, μια μικρή αναγνώριση, μια γυναίκα, την τύχη, ένα πτυχίο, μια εξασφάλιση, το αναπάντεχο, το αδύνατο, ένα γλυκοφάγωτο καρότο που έτρεχε μπροστά μου με την ίδια ταχύτητα με μένα και που είναι της ράτσας «ΕΥΤΥΧΙΑ».

Αδύνατον να την πιάσει κανείς. Ζητάω κάτι, το αποκτώ και αυτόματα θέλω κάτι άλλο. Στιγμιαία υπόθεση η ευτυχία. "Στιγμή" την είπα πριν χρόνια σαν γύριζα στις κουζίνες και στα μονοπάτια του χρόνου. Δεν γίνεται, όμως, να στρογγυλοκαθίσεις και να περιμένεις το απρόσμενο, το αναπάντεχο ή, ακόμα χειρότερα, το τέλος.

Μελαγχολώ θανάσιμα σε στιγμές που μάλλον θα έπρεπε να χαίρομαι. Όπως τώρα που έχω μπροστά μου ένα ηλιόλουστο πάρκο, χαμογελαστές σερβιτόρες φίλες μου θα έλεγα, δυο πιάτα νόστιμο φαγητό. Αλλά, κυρίως, έχω ευρώπουλα να πληρώσω τον λογαριασμό και το ταξί της επιστροφής...

Νυστάζω.

Πριν δυο-τρεις μήνες ένιωσα μεγάλη χαρά όταν έσπασε η αντίστασή μου στο facebook και έφτιαξα και εγώ μια καταραμένη σελίδα. Αλλά μου πέρασε και αυτή η χαρά. Είδα την ωμή πραγματικότητα της κοινωνίας μας. Δεν είναι τυχαίο που οι ανακοινώσεις μπαίνουν πάνω σε έναν τοίχο. Όλοι σκοντάφτουν επάνω του. Όταν μαθαίνουν ότι είναι τοίχος, μαθαίνουν και να τον αποφεύγουν.

Τέτοιο ατομικό παιχνίδι και εσωστρέφεια δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Όλοι γράφουν πράγματα για να δείξουν πόσο σπουδαίοι είναι. Σπάνια τα διαβάζει κάποιος. Όλοι θέλουν να βγάζουν τις δικές τους ανακοινώσεις για να τις διαβάζουν οι άλλοι. Σπάνια υπάρχει ένα τρέμουλο ομαδικό για κάτι που αφορά την κοινωνία.
- Εγώ είμαι πολύ όμορφος
- Εγώ έγραψα το καλύτερο βιβλίο
- Εγώ μαγείρεψα τα καλύτερα φασολάκια
- Εγώ ήπια το καλύτερο ουίσκι
- Εγώ πήγα στο ακριβό εστιατόριο

Και, τέλος, όλοι μαζί πάμε στο διάολο.

Τα like από υποχρέωση δίνουν κανένα πότε-πότε, για να πάρουν και αυτοί με τη σειρά τους.

Δίνω-παίρνω, είναι και αυτό ένα κοινωνικό μάθημα. Σκεπτόμουνα να κάνω ένα πείραμα. Να ανεβάσω στον τοίχο, τον μαντρότοιχό μου, μια μικρή ανακοίνωση.

«Αύριο το απόγευμα στις 17.00 αυτοκτονώ», και δίπλα -συμβολικά- μια κρεμάλα. Κανένας δεν θα ανησυχήσει. Έτσι, λοιπόν, μου ήρθε να σβήσω τη σελίδα μου μια και καλή από το FB.

Ντρέπομαι, όμως, τους λίγους, πραγματικούς φίλους μου, που έγιναν και virtual μέσα στο FB. Ακόμα το σκέπτομαι. Θα δω τι θα κάνω.

Πάντως, μην εκπλαγείτε και, κυρίως, μη με ψάξετε γιατί δεν υπάρχω ως "Ηλίας Μαμαλάκης", αλλά σαν "Άγγελος του θανάτου".

Με κούρασαν οι ψευτοφιλίες, με κούρασαν οι προβολές ταλέντων, οι ομορφιές, οι φιγούρες και οι πιρουέτες. Θέλω απλότητα, νόστιμες μπουκιές, πληθωρικά κρασιά, παγωμένα μπυρόνια, ανέμελες παρέες και κρυφό λογαριασμό στην τράπεζα να μπαινοβγαίνω χωρίς να με βλέπει κανείς. Και να είναι βαρβάτος ο λογαριασμός, 2-3 μιλιούνια, όχι φραγκοδίφραγκα, πενηνταράκια.

Ζητάω πολλά;

Απλώς γουστάρω την ελεύθερη, πλούσια και χαρούμενη ζωή».

Deutsche Welle: «Πολεμικές αποζημιώσεις μέσω "κουρέματος";»

Οι Γερμανοί αν και επίσημα αδιαφορούν για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στο παρασκήνιο φαίνεται ότι το θέμα τους απασχολεί αρκετά. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από το σημερινό άρθρο της Deutsche Welle σύμφωνα με το οποίο το σενάριο άμεσης πληρωμής στην Ελλάδα έχει αποκλειστεί ήδη από το Βερολίνο καθώς οι γερμανοί βουλευτές φοβούνται μαζικές διεκδικήσεις λαών, όμως δεν έχουν αποκλειστεί οι εναλλακτικοί τρόποι διευθέτησης του θέματος. 

Ολόκληρο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Deutsche Welle έχει ως εξής:

«Εναλλακτικούς τρόπους διευθέτησης του ζητήματος των πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα συζήτησαν οι συμμετέχοντες σε σχετική εκδήλωση στο Βερολίνο.

Το ζήτημα της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής εκδήλωσης στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο. Πολιτικοί και επιστήμονες που συμμετείχαν συγκλίνουν στην άποψη ότι η Γερμανία δεν θα δεχόταν ποτέ το σενάριο της άμεσης πληρωμής επανορθώσεων στην Ελλάδα.

Θα μπορούσε το ζήτημα να εξεταστεί στο πλαίσιο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους; Ο Άμπρεχτ Ριτσλ, ιστορικός της Οικονομίας στο London School of Economics εκτιμά «ότι η καλύτερη λύση συνίσταται στο να πάψει να διακηρύσσει κανείς τη λέξη επανορθώσεις. Θα έλεγα ότι η πολιτική των συμβόλων είναι ουσιαστική πολιτική και αυτό που χρειάζεται από γερμανικής πλευράς είναι μία συμβολική πράξη που θα ικανοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη και θα ξαναδώσει στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους. Στη συνέχεια μπορούμε να συμφωνήσουμε και για τα οικονομικά ζητήματα, καθώς ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να βρεθούν οικονομικές λύσεις. Αυτό το ξέρουν όλοι στο Βερολίνο».

Φόβος για μαζικές διεκδικήσεις

«...η καλύτερη λύση συνίσταται στο να πάψει να διακηρύσσει κανείς τη λέξη επανορθώσεις...» «...η καλύτερη λύση συνίσταται στο να πάψει να διακηρύσσει κανείς τη λέξη επανορθώσεις...»

Ένα είδος «σιωπηρής» αναγνώρισης των γερμανικών οφειλών θα είχε καλές πιθανότητες να κερδίσει κι άλλους συμμάχους στη γερμανική πολιτική σκηνή, εκτιμά η Ανέτε Γκροτ, βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς και πρόεδρος της μεικτής ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Θα μπορούσα να φανταστώ αυτό το ενδεχόμενο. Είναι ένα πικρό ποτήρι που θα ήταν κι άλλοι διατεθειμένοι να πιουν. Ο μεγαλύτερος φόβος στο μυαλό των γερμανών πολιτικών είναι ότι ‘αν πληρώναμε πολεμικές αποζημιώσεις σε μία χώρα, θα ακολουθούσαν μετά και οι υπόλοιπες'. Άρα πρέπει να βρούμε έναν άλλο όρο για το ζήτημα», έκτιμά η Αν. Γκροτ.

Η προσέγγιση αυτή βρίσκει σύμφωνο τον ευρωβουλευτή των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος θεωρεί όμως απαραίτητη προϋπόθεση τη γερμανική αναγνώριση ότι υφίσταται ζήτημα αποζημιώσεων και την ετοιμότητα της Ελλάδας να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα σε υλικό επίπεδο: «Πιστεύω ότι χρειάζεται ένα πακέτο, το οποίο θα προβλέπει απομείωση του ελληνικού χρέους, όπως έγινε με τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να καταβληθούν όμως και χρήματα. Αυτό δεν γίνεται μόνο με κούρεμα. Ένα επενδυτικό ταμείο, στο οποίο η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει ενεργά, θα ήταν μία ενδεχόμενη λύση».
Enhanced by Zemanta

Γιουβέτσι με… δολάρια πήγαν να πληρώσουν οι τροϊκανοί!

Γιουβέτσι, αρνάκι στο φούρνο  και λαδερά προτιμούν οι απεσταλμένοι της τρόικας στην Αθήνα. 

Τις προάλλες όμως τρία από τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας επέλεξαν ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, αυτό που έχει γίνει «στέκι τους»,  καθώς πηγαίνουν στο ίδιο τις περισσότερες φορές , επειδή προσφέρει παραδοσιακές νοστιμιές της χώρας μας.

Η έκπληξη αυτή τη φορά ήταν ότι οι τροϊκανοί θέλησαν να πληρώσουν τον σερβιτόρο με δολάρια!

Φυσικά, εκείνος αρνήθηκε και ζήτησε να πληρώσουν σε ευρώ.  Δεν ξέρουμε εάν είναι «καμένος» από χαράτσια και περικοπές ο άνθρωπος. Αλλά στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εκδίκηση  τελικά είναι ένα πιάτο… γιουβέτσι που τρώγεται κρύο!

star.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...