Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Καβγάς Πατούλη - Σκοπούλη για τη δημόσια υγεία - Εξώδικο της υπουργού για τις υβρεις

Με εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία «απάντησε» η υφυπουργός Υγείας, κυρία Φωτεινή Σκοπούλη στις αιτιάσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργου Πατούλη σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις της υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία. 

«Εμποδίζει τη λειτουργία του Κράτους στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, παρακωλύει την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ,  υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του ΙΣΑ, καλώντας την αξιωματούχο να παραιτηθεί διότι «προσβάλλει τον Πρωθυπουργό, τους Κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης» και ως εκ τούτου «δεν έχει καμία θέση στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία».

Σε μία ιδιαίτερα σκληρή αποστροφή του ο κ. Πατούλης μίλησε για  «επικίνδυνους καιροσκόπους» και «άσχετους» σε υπουργικούς θώκους, με αφορμή τη στάση της κυρίας Σκοπούλη απέναντι σε μείζονα θέματα δημόσιας υγείας όπως η λειτουργία των Κέντρων Αναφοράς (της καταλογίζεται ότι μπλόκαρε τη χρηματοδότησή τους) και ο εμβολιασμός των ανασφάλιστων και των άπορων (δεν υλοποίησε το σχετικό πρόγραμμα).

Στην εξώδικη δήλωσή της η κυρία Σκοπούλη αναφέρει ότι οι περιεχόμενοι στην ανακοίνωση του κ. Πατούλη υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, «άσχετοι», «αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι», προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την  υπόληψή της, το   κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, καθώς και ότι της αποδίδουν ιδιότητες «που κατάφωρα απάδουν  προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική   και θεσμική  υπόσταση μου και αξία».

Η υφυπουργός καταλογίζει στον πρόεδρο του ΙΣΑ ότι απέστειλε ηλεκτρονικά την ανακοίνωση όχι μόνο στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και σε εκπρσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης «προφανώς για  λόγους πολιτικής προπαγάνδας» και ζητεί την άμεση ανάκληση των υβριστικών ισχυρισμών του.

Λεπτομέρειες: Ο κ. Πατούλης είναι Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δήμαρχος Αμαρουσίου. Θεωρείται πετυχημένος και σαν Δήμαρχος και σαν Πρόεδρος των γιατρών. Στέλεχος της Ν.Δ. και θα ήθελε να είναι Πατούλης στη θέση της Σκοπούλη...

Η κα Σκοπούλη είναι καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας, διευθύντρια της Γ' Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος. Προτάθηκε από τη ΔΗΜΑΡ και το ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο δεν διάκειται φιλικά προς αυτήν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...