Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται ο χαμός στα λιμάνια με τους ελέγχους της ΠΝΟ σε πλοία

Τη συνέχιση των συνδικαλιστικών της παρεμβάσεων στα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα μηνών στα πληρώματα, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προγραμματίσει για σήμερα να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Maria» της ΝΕL (που έχει δρομολόγιο στις 15.00 από Λαύριο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο), προκειμένου να ενημερωθούν αν τα πλήρωμά του έχει εξοφληθεί και σε αντίθετη περίπτωση θα εμποδίσουν την επιβίβαση επιβατών στο πλοίο.

Χθες στο λιμάνι του Πειραιά, ένταση σημειώθηκε έξω από τα Ε/Γ - Ο/Γ«Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE, το οποίο έχει προγραμματισμένο νέο δρομολόγιο για αύριο στις 17.00 για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο και «Αγ.Γεώργιος» της κοινοπραξίας «Παναγία η Οδηγήτρια» που επίσης έχει αύριο προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 14.55 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο.

Στο λιμάνι του Πειραιά μετέβη χθες και εισαγγελέας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων υπενθύμισε ότι οι ναυτικοί είναι σε πολιτική επιστράτευση και τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο συλλήψεων και ποινικών διώξεων.

«Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και όχι στους επί μήνες απλήρωτους ναυτικούς και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους», απάντησε σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...