Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μήλος: Θρίλερ στον αέρα σε πτήση της Ολυμπιακής - Ξέσπασε φωτιά

Περιπέτεια στον αέρα, με αίσια ευτυχώς κατάληξη, έζησαν οι 26 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος της χθεσινής πτήσης της Ολυμπιακής, από Μήλο για Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους, όταν οι επιβάτες παρατήρησαν ότι υπήρχε έντονη οσμή καμμένου μέσα στην καμπίνα και ενημέρωσαν την αεροσυνοδό, η οποία διαπίστωσε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στα ντουλάπια των χειραποσκευών.

Σύμφωνα με το milosvoice.gr, η αεροσυνοδός πήρε έναν πυροσβεστήρα, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν γεμάτος, όπως υποστήριξε επιβάτης της πτήσης, και επιχείρησε να σβήσει την εστία, ενώ ο πιλότος ζήτησε άδεια από τον πύργο ελέγχου της Μήλου να επαναπροσεγγίσει το αεροδρόμιο, έκανε αναστροφή στο ύψος της Σερίφου και επέστρεψε στη Μήλο.

Η οσμή πιθανότατα προήλθε από καλώδια φωτισμού του αεροπλάνου, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο αεροπλάνο στην Αθήνα.

Η κ. Σοφία Καψάλη καθηγήτρια στο Λύκειο Μήλου και επιβάτης της δραματικής πτήσης, είπε στο milosvoice.gr : «Ήταν μια δραματική εμπειρία. Αμέσως μετά την οσμή “καμένου” ειδοποίησα την αεροσυνοδό η οποία άρχισε να ψάχνει και ειδοποίησε τον πιλότο. Γρήγορα καταλάβαμε ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία. Πάνω από τα κεφάλια των επιβατών στα ντουλάπια των χειραποσκευών ήταν βέβαιο ότι υπήρχε φωτιά, πράγματι την ώρα που προσγειωθήκαμε με ασφάλεια στη Μήλο , η αεροσυνοδός πάλευε να σβήσει τη φωτιά με ένα πυροσβεστήρα, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν και γεμάτος. Ευτυχώς είχαμε “Αγίο”».

Στέλεχος του αεροδρομίου της Μήλου αναφέρει ότι λίγη ώρα μετά την απογείωση, «ακούσαμε από τον πύργο ελέγχου ότι υπάρχει καπνός στην καμπίνα των επιβατών και αμέσως μετά τον πιλότο να δηλώνει στον πύργο ελέγχο της Μήλου, ότι επιστρέφει στο νησί». Αμέσως τέθηκε σε ετοιμότητα η πυρασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία δεν χρειάστηκε να παρέμβει διότι η προσγείωση του αεροπλάνου και η αποβίβαση των επιβατών έγιναν με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...