Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο δημιουργός του κρεμοσάπουνου Ρόμπερτ Τέιλορ

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε από καρκίνο ο Ρόμπερτ Τέιλορ, που πήρε το σαπούνι και το έβαλε σε μπουκάλι στη δεκαετία του ' 80, γεγονός που τού απέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.


Στη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε και πούλησε δεκάδες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους εργοστάσια και φίρμες για οδοντόκρεμες, σαμπουάν και διάσημα αρώματα. 

Το πιο γνωστό από όλα το άρωμα Obsession (εμμονή) του Κάλβιν Κλάιν (εταιρεία καλλυντικών που αγόρασε ο Τέιλορ) με το ρηξικέλευθο σλόγκαν «Ανάμεσα στην αγάπη και την τρέλα βρίσκεται το Obsession».

«Οδηγούσα για τη δουλειά, μια μέρα και σκεφτόταν την ατσαλιά που δημιουργούσε το σαπούνι στο νιπτήρα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα» λέει η κόρη του Λόρι Λόρενς για την ιδέα του να βάλει το σαπούνι σε μπουκάλι και να φτιάξει το κρεμοσάπουνο πριν από 30 χρόνια.

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες κυκλοφορίας του είχαν πουληθεί κρεμοσάπουνα αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

«Είχε πάντα ένα γνωμικό που έλεγε  ότι αυτό που το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συλλάβει μπορεί και να το πετύχει και έζησε με αυτόν τον τρόπο τη ζωή του» δήλωσε η κόρη του στο Associated Press.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...