Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στο δρόμο της πτώχευσης η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα έκαναν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι της εταιρείας Χ.K. Τεγόπουλος που ως γνωστόν εκδίδει την ιστορική εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Πρόκειται για την τελευταία κίνηση της ιδιοκτήτριας Μάνιας Τεγοπούλου στην προσπάθειά της να διασώσει την «εφημερίδα των συντακτών» η οποία έχει τρομερό ταμειακό πρόβλημα λόγω της άρνησης των τραπεζών να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το έλλειμμά της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση της εταιρείας να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, οι εργαζόμενοι κήρυξαν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους με αποτέλεσμα το ιστορικό φύλλο να μην εκδίδεται από την προηγούμενη Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει καταβάλλει στους εργαζόμενους ένα μέρος μόνο του Δώρου Χριστουγέννων.

Η εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων της "Ε" ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Ομίλου "ΠΗΓΑΣΟΣ" και της "Καθημερινής" για την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα, έναν αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου. Τα τρόφιμα και τα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες συναδέλφων που αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλες δυσκολίες, όντας απλήρωτοι από τον Αύγουστο.
Σήμερα το βράδυ, στις 8,  η Εργασιακή Επιτροπή των εργαζομένων της "Ε"οργανώνει "Γλέντι Ρεφενέ" γιατί -όπως λέει- "Η απληρωσιά θέλει καλοπέραση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...