Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

VIDEO - Πειθαρχικές ποινές σε βάρος αστυνομικών για ξυλοδαρμό μετανάστη

Πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν σε βάρος δύο αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό μετανάστη στην πλατεία Αμερικής πριν από περίπου ένα χρόνο. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση της ΕΛΑΣ με αφορμή την ανάρτηση βίντεο του περιστατικού σε ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, το εν λόγω περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου 2012 στην πλατεία Αμερικής, «όταν συνελήφθη αλλοδαπός γιατί ανέτρεπε κάδους απορριμμάτων, προξενούσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και διατάρασσε την κοινή ησυχία».


Το βίντεο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το απόγευμα της 20ης Απριλίου 2012 και τις επόμενες μέρες ακολούθησαν σχετικά δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες.

«Γα την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, διατάχθηκε άμεσα (21-04-2012) Ε.Δ.Ε.(η οποία και ολοκληρώθηκε) από την οποία προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο αστυνομικών, οι οποίοι τιμωρήθηκαν πειθαρχικά με χρηματικές ποινές προστίμου», αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Στην περίπτωση του ενός υπαιτίου αστυνομικού θα ασκηθεί προσφυγή από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, για επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...