Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ακροδεξιά σκιά σε επικίνδυνη συμμορία Θεσσαλονίκης και Καβάλας


Δύο πρώην συμμαθητές και ένας ακόμα πολίτης ήταν η ηγετική ομάδα συμμορίας την οποία εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Τα πράγματα όμως περιπλέκει μία φράση.

"Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι", ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, πρόκειται για πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένους στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτους και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στην Καβάλα.

Οι δύο πρώην συμμαθητές μαζί με φίλο του ενός φαίνεται πως αποτελούσαν την ηγετική ομάδα της οργάνωσης και ήταν αυτοί οι οποίοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο διπλό "χτύπημα" της περασμένης εβδομάδας στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι εμφανίζονται να ήταν εκείνοι που επέλεγαν τους στόχους, στρατολογούσαν μέλη και μοίραζαν ρόλους στο εσωτερικό της οργάνωσης, ενώ την νομική υποστήριξη της οργάνωσης μοιάζει να έχει νεαρός με υπερπολυτελή βίο του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να παρείχε συμβουλές έναντι αμοιβής 500 ευρώ κατ' άτομο και οδηγίες για τη συνέχιση της δράσης τους.

Από την άλλη, ο Καβαλιώτης ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα προμήθευε το κύκλωμα με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Μάλιστα, έχει καταγραφεί να συμμετέχει σε συνομιλίες για σχεδιαζόμενο μελλοντικό "χτύπημα" στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας να υποδείξει τα κατάλληλα δρομολόγια.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας ακόμη που έχει περάσει τις εξετάσεις για ένταξη στο σώμα των ειδικών φρουρών, ενώ ένα από τα φερόμενα ηγετικά στελέχη είναι γιος εν αποστρατεία αστυνομικού.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 23 άνθρωποι, ηλικίας 24 έως και 50 ετών, άλλος ένας είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλο αδίκημα, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά για όπλα, ναρκωτικά και παραχαραγμένα νομίσματα.

Στο "ενεργητικό" της οργάνωσης έχουν καταγραφεί πέντε ληστείες τραπεζών και 10 διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, ενώ ένα μέλος έχει διαπράξει μόνος του άλλες τέσσερις ληστείες, με τη συνολική λεία να αγγίζει τα 450.000 ευρώ.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, 19 όπλα, μεταξύ αυτών 4 καλάσνικοφ, 1 οπλοπολυβόλο, 6 καραμπίνες και 6 πιστόλια, χειροβομβίδα, πυροκροτητές, ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Εντύπωση όμως προκαλούν οι μεταξύ τους κουβέντες σε συνομιλία τους, στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν το διπλό χτύπημα σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας, όπου ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως "πουλί", ή "μηχανάκι", ή "καρδερίνα", που "κελαηδάει". Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.

- "Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Εχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα.

-Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά; -Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο" (γέλιο).

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά και στη "Χρυσή Αυγή".

"Ολους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ....με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι' αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να 'χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της "Χρυσής Αυγής" θα εξαφανιστούν όλοι".

Τέλος, το "Έθνος" αναφέρει πως έχουν καταγραφεί μέλη της οργάνωσης σε συνομιλίες όπου μιλάνε για ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και εκφράζονται θετικά για τη "Χρυσή Αυγή". Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών.

Όπως και να έχει, με ανακοίνωσή της η "Χρυσή Αυγή" διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...