Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πως οι πολιτικοί αρχηγοί «πάγωσαν» το νέο φόρο στα ακίνητα


Την απόφαση να αποσυρθεί το σενάριο που βγήκε στη δημοσιότητα για το νέο φόρο ακινήτων πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως φαίνεται, είδαν ότι το σχέδιο για αφορολόγητο μόλις στις 50.000 ευρώ προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά ακόμα ανοιχτά «μέτωπα» για το υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η μέχρι στιγμής πρόταση και να κατατεθούν εκ νέου άλλες στο τέλος του μήνα.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «το θέμα δεν βιάζει την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως «δεν ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας, όταν ρωτήθηκε για το ύψος του νέου φόρου και τη σύγκρισή του με το ΕΕΤΗΔΕ που ισχύει σήμερα, υπογράμμισε πως «ακόμα τρέχουν σενάρια και η γενική δήλωση που έχω κάνει πως ότι παίρναμε θα παίρνουμε, ισχύει».

Με την «αναλογία» αυτή, ήταν αντίθετες οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για το θέμα της φορολόγησης ακινήτων, αφού είπε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το φόρο ακινήτων, σημείωσε: «Να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους».

Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Κύρια θέματα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Σχέδιο της ΕΕ, τα αιτήματα των αγροτών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

«Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα προσεγμένο ώστε να είμαστε δίκαιοι. Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την ανακούφιση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...