Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σκάνδαλο με 680 στημένους αγώνες σε Champions League, Μουντιάλ και Euro

UEFA Champions League - Match Day 1 Emirates S...
UEFA Champions League  (Photo credit: Wikipedia)

Σοβαρές αποκαλύψεις έκανε η Europol σχετικά με κύκλωμα που έστηνε αγώνες του Champions League, του Euro και του Μουντιάλ, αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα τα Νέα. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει 680 ύποπτους αγώνες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον δύο αγώνες του Champions League (ένας φέρεται να έγινε σε αγγλικό έδαφος), αλλά και παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Συνολικά υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα 680 παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες, ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις.

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που διεξάγει η Europol σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 18 μήνες σε όλη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα, ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ, είπε: «Εχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ από στημένα παιχνίδια, ενώ το υψηλότερο κέρδος από ένα στημένο ματς ήταν 140.000 ευρώ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...