Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Παράνομα γραφεία εξαπάτησης ανέργων λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη

Είναι γεγονός πως η κρίση έχει αυξήσει τον αριθμό των ανέργων. Δυστυχώς ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση, στήνοντας παράνομα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Οι επιτήδειοι έχοντας ως στόχο το εύκολο κέρδος, παραπλανούν ανέργους που ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά, αποσπώντας τους ως προκαταβολή από 100 έως 500 ευρώ, ανάλογα με το αν ζητούν εργασία στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό. Το ποσό αυτό είναι η ταρίφα τους για τις δήθεν παροχές τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία" αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στην πόλη μας 50 παράνομα τέτοια γραφεία, ενώ τα νόμιμα φτάνουν μόλις τα 10 και όσο αυξάνεται η ανεργία, τόσο ενθαρρύνεται το φαινόμενο αυτό.

Η παραπλάνηση ξεκινά από το διαδίκτυο, όπου τα συγκεκριμένα γραφεία δημοσιεύουν αγγελίες ζητώντας μάγειρες για εστιατόρια στη Γερμανία, ξενοδοχοϋπαλλήλους για την Αγγλία ή μπέϊμπι σίτερ για την Ελλάδα. Οι υποτιθέμενες αγγελίες μπαίνουν σε γνωστές ιστοσελίδες.

Όσοι πέφτουν στα δίχτυα τους, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το προσυμφωνημένο ποσό, το βιογραφικό τους, αντίγραφο ταυτότητας και ΑΦΜ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, οι επιτήδειοι παίρνουν προκαταβολή 100 ευρώ, μόνο και μόνο για να εντάξουν τους ενδιαφερόμενους στη λίστα αναμονής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...