Κυριακή 26 Μαΐου 2013

"Μαύρη τρύπα" 1,15 εκ. ευρώ προέκυψε και για τη σύζυγο του Γ. Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

- Τι βρήκε το ΣΔΟΕ στην έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς  και τη διασταύρωση με τις φορολογικές δηλώσεις
- Σε κακούργημα δύναται να μετατραπεί η κατηγορία για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με νομικούς κύκλους

Ποσά περίπου 2,5 εκ. ευρώ που δεν δηλώθηκαν στην εφορία από τις ξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τους συζύγους του, διαπίστωσαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πόρισμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του ΣΔΟΕ, ξεπερνά τις 100 σελίδες και διαβιβάστηκε στον Γρηγόρη Πεπόνη, πριν παραδοθεί την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους και μέλη της προανακριτικής που επικαλείται η εφημερίδα, η εξέλιξη αυτή μπορεί να στοιχειοθετήσει δόλο εκ μέρους του Γιώργου Παπακωσναντίνου. Δηλαδή, ότι απέκρυψε τη λίστα προς όφελος τρίτων, ζημιώνοντας παράλληλα το Δημόσιο.Ετσι η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος δύναται να μετατραπεί σε κακούργημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, αντίστοιχη φορολογική “τρύπα” διαπιστώθηκε και για τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου. Κατά το δημοσίευμα, από την έρευνα στο Ποθεν Εσχες της που ολοκλήρωσε το ΣΔΟΕ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 1,3 εκ. ευρώ, ποσό που βρέθηκε να κατέχει ως μοναδική δικαιούχος απο το 2000 στην HSBC. Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προκύπτει οτι μπορεί να δικαιολογήσει ως εισοδήματά της μόλις 150.000 ευρώ τη δεκαετία πριν απο την επίμαχη κατάθεση και άρα καλείται να καλύψει μια “τρύπα” τουλάχιστον 1,15 εκ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...