Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Θηλυκή "συμμορία" έταζε πολυτελή αυτοκίνητα από κατασχέσεις ως υπάλληλοι τράπεζας


«Θηλυκή συμμορία», τα μέλη της οποίας εμφανιζόνταν ως υπάλληλοι τμήματος κατασχέσων μεγάλης τράπεζας και με πρόσχημα ότι πουλούσαν κατασχεμένα πολυτελή αυτοκίνητα εξαπατούσαν πολίτες και τους άρπαζαν χρήματα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. 

Συνελήφθησαν μία 48χρονη που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ένας 77χρονος, ενώ αναζητούνται άλλες δύο γυναίκες, 30 και 52 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα περιπτώσεις απάτης και πέντε απόπειρες.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι η 52χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορα άτομα, εμφανιζόμενη ως υπάλληλος του τμήματος κατασχέσεων τράπεζας.
Έπειτα, με το πρόσχημα ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την αγορά κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων από την τράπεζα σε χαμηλή τιμή, τους έπειθε να καταβάλουν σε λογαριασμούς που τους έδινε από 2.000 έως 5.500 ευρώ.
Δικαιούχοι των λογαριασμών ήταν η 48χρονη και ο 77χρονος, μέλη της σπείρας.

Από την έως τώρα έρευνα εξακριβώθηκε ότι πέτυχαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο εξάμηνο, δώδεκα πολίτες και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους πέντε.
Το ποσό που άρπαξαν, φθάνει τα 41.070 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες και η 52χρονη που αναζητείται έχουν κατηγορηθεί, κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και απόπειρας απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του Ν. «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...