Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η πιο ζεστή ημέρα του χειμώνα η Δευτέρα - καλός θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα


Η πιο ζεστή ημέρα του φετινού χειμώνα ήταν η Δευτέρα, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και άλλες περιοχές της χώρας, το θερμόμετρο έφθασε τους 25 βαθμούς, δηλαδή μέχρι και 7 βαθμούς πάνω από τη μέση μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφεται τον μήνα Μάρτιο.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος έδειξε 22 βαθμούς ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Ηράκλειο και τα Χανιά, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόλο η θερμοκρασία έφθασε του 24 βαθμούς, στη Λάρισα τους 24, στην Καρδίτσα τους 23,8 βαθμούς, στα Σπάτα τους 21 βαθμούς, στην Κάσο τους 24 βαθμούς και στα Σπάτα και τη Νέα Φιλαδέλφεια τους 21 βαθμούς.

 22 βαθμοί στην Αθήνα

«Σήμερα είναι η πιο ζεστή μέρα του φετινού χειμώνα», είπε τη Δευτέρα το μεσημέρι μιλώντας προς tanea.gr ο μετεωρολόγος στην ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. «Οι θερμοκρασίες που καταγράφτηκαν σε πολλές περιοχές, όπως και στην Αθήνα, είναι πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Στην Αθήνα για παράδειγμα η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι 15,7 βαθμούς και το θερμόμετρο έδειξε στο κέντρο τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί νοτιάδες

Ο φετινός χειμώνας πάντως είχε και ως κύριο χαρακτηριστικό τους πολλούς νοτιάδες. «Επισκέφθηκαν τη χώρα μας συστήματα που ευνόησαν την επικράτηση νοτίων ανέμων οι οποίοι, αθροιστικά, κυριάρχησαν επί πολλές μέρες», πρόσθεσε ο κ. Θ. Κολυδάς.

Την Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη, οι υψηλές σχετικά θερμοκρασίες θα διατηρηθούν αλλά θα είναι χαμηλότερες από αυτές που επικράτησαν τη Δευτέρα. Προς το τέλος της εβδομάδας θα εκδηλωθούν βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και επικρατήσουν βορειάδες.

Καλός καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΜΥ, την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ήπιες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...