Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εισαγγελέας για τα παράνομα χυτήρια χρυσού


Το όργιο παρανομίας στα ανταλλακτήρια χρυσού προκάλεσε την εκ νέου παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για λειτουργία παράνομων χυτηρίων πολύτιμων μετάλλων σε χώρους των ενεχυροδανειστηρίων. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε ήδη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες για τον εντοπισμό χώρων τήξης χρυσού με σκοπό την παράνομη εξαγωγή του στο εξωτερικό, σε ενεχυροδανειστήρια της Αττικής και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο και το Βοτανικό.

Η έρευνα ξεκινά με αφορμή δημοσίευμα της «Real News» περί τήξης χρυσού ενόψει παράνομης εξαγωγής του από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα χυτήρια αυτά δεν έχουν καμία άδεια ενώ η καθαρότητα του χρυσού δεν είναι συγκεκριμένη (αφού είναι αμφιβόλου ποιότητας) και η τιμή του πολύ χαμηλότερη. Η διαδικασία αυτή δε είναι προφανώς σε βάρος των επαγγελματιών του κλάδου που αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικά προβλήματα αφού οι «εταιρίες-πειρατές» αγοράζουν τα κοσμήματα για ένα κομμάτι ψωμί , τα λιώνουν παράνομα και τα εξάγουν επίσης παράνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...