Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Aδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα


Με τη δόση του Μαρτίου να είναι στον αέρα και τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών να έχουν φθάσει σε αδιέξοδο, η αναβολή, την τελευταία στιγμή, του κρίσιμου ραντεβού μεταξύ πρωθυπουργού και Τρόικας για αύριο Τετάρτη (19.00) προσλαμβάνει δραματική χροιά. 

Το ίδιο το Μαξίμου μιλά απλά για… «διαδικαστικά θέματα» που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Για τους οικονομικούς παρατηρητές αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο η Τρόικα να αναχωρήσει από την Ελλάδα άπρακτη και να επιστρέψει τον Απρίλιο, ενδεχόμενο που σημαίνει κατ’ αρχήν το πάγωμα της δόσης του Μαρτίου και στη συνέχεια την αναβίωση του σκηνικού των αφόρητων πιέσεων, της αστάθειας, της αμφιβολίας ακόμη και των σεναρίων περί ελληνικού Grexit.

Προηγήθηκε νέα τετράωρη σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και των επικεφαλής της Τρόικας στο υπουργείο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, το ειδικό τέλος στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η μείωση του δημόσιου τομέα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...