Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Συμβούλιο Εφετών: "Προσωπικότητα που ρέπει προς το έγκλημα ο Τσοχατζόπουλος"


Ως προσωπικότητα που "ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα", περιγράφεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του, η δίκη των οποίων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, προσδιορίστηκε για τις 22 Απριλίου.

Με το παραπεμπτικό για 19 από τους αρχικά 21 κατηγορούμενους βούλευμα τους (αρ. 545/2013), οι Εφέτες θεωρούν ότι ο προσωρινά κρατούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση, με δομή και συγκεκριμένους ρόλους που "τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου".

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η εν λόγω οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 1998 και δραστηριοποιήθηκε έως και τον Απρίλιο του 2010, με σκοπό να αποκρυβούν "σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου".

Πώς λειτουργούσε η συμμορία του Άκη - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...