Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΕ: «Μπλόκο» 10 ημερών σε νομιμοποίηση αυθαιρέτων

«Παγώνουν» για τουλάχιστον δέκα ημέρες οι διαδικασίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων, αλλά και πολλοί διαγωνισμοί για έργα του Δημοσίου, καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προχωρά στην αναστολή των υπηρεσιών εξυπηρέτησης και της τράπεζας δεδομένων του, ενώ καλεί σε αποχή του εκπροσώπους του από επιτροπές και συμβούλια από τις 8 ως τις 18 Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, οι μηχανικοί κατεβαίνουν σε «πολύμορφες κινητοποιήσεις», διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

- Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών πόρων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης

- Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους

- Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ

- Την αναπλήρωση των 2 δισ. ευρώ που έχασε το ταμείο από το PSI και την τριμερή χρηματοδότηση, ύψους 600 εκατ. ευρώ από το δημόσιο

- Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση της φορολόγηση κατά 35% από το πρώτο ευρώ.

Οπως σημειώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο, από τους 97.697 ασφαλισμένους στον κλάδο υγείας του τομέα μηχανικών του ΕΤΑΑ, οι 25.117 δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης, 7.897 ασφαλισμένοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους και είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να καλύψουν τις εισφορές του επόμενου εξαμήνου, αναφέρει το ΤΕΕ. Μάλιστα, όπως προσθέτει, οι νεοεισερχόμενοι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ μειώνονται, αφού στο πρώτο εννεάμηνο του 2012 είναι μόλις 1.595 αντί 3.478 το 2011 και 4.293 το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...