Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το άγνωστο επεισόδιο (ξυλοδαρμός) Σμπώκου- Τσοχατζόπουλου

του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΠαΣοΚ δεχόταν μέχρι και το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Ιωάννης Σμπώκος, στο «στρατηγείο» του, στην οδό Μεσογείων 30, όπου την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποίησε επιδρομή η ΕΛΑΣ. Στο ίδιο γραφείο, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, γίνονταν και οι συναντήσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, μία από τις οποίες -τον Ιούνιο του 2010- φέρεται να κατέληξε στον ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού.

Η επιδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στο γραφείο του κ. Σμπώκου -στο κουδούνι του διαμερίσματος αναφέρεται το όνομα στενής του συγγενούς- πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχουν κάμερες που δίνουν εικόνα στο γραφείο του συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου.

Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» κάτοικοι της πολυκατοικίας «πολλές φορές, πρωινές ώρες αλλά και βράδια, για αρκετά χρόνια, βλέπαμε τον κ. Τσοχατζόπουλο να ανεβαίνει στο διαμέρισμα. Επιπλέον τους τελευταίους μήνες είδαμε και ορισμένα γνωστά στελέχη του ΠαΣοΚ να έρχονται εδώ. Χθες το βράδυ είδαμε τους αστυνομικούς να κατεβάζουν τον κ. Σμπώκο, χωρίς ο ίδιος να αντιδρά... ».

Στο ίδιο γραφείο φέρεται να γίνονταν και άλλα μυστικά ραντεβού του κ. Σμπώκου με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιχειρηματίες και άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρώην συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, στο γραφείο αυτό υπήρξε στις αρχές Ιουνίου 2010, συνάντηση του πρώην υπουργού με τον κ. Ιωάννη Σμπώκο που φαίνεται να κατέληξε σε φιλονικία και σε ελαφρύ τραυματισμό, στο πρόσωπο, του πρώην υπουργού. Σημάδια αυτού του τραυματισμού ήταν εμφανή όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίσθηκε λίγα 24ώρα αργότερα στα γραφεία του ΠαΣοΚ, στην οδό Ιπποκράτους, όπου έδινε παρόν στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος, μετά την αποκάλυψη της πρώτης φάσης του σκανδάλου.

Η αναφερόμενη «συμπλοκή» του κ Ι. Σμπώκου με τον κ. Τσοχατζόπουλο φέρεται να σχετίζεται με το «χρέος», ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να είχε ο πρώτος προς τον δεύτερο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τα σημειώματα του πρώην υπουργού.


Το βράδυ της 30ης Ιουνίου 2010 άγνωστοι περιέλουσαν με βενζίνη και έκαψαν το ΙΧ του γιου του κ. Σμπώκου που βρισκόταν στην οδό Καραϊσκάκη, στην Κηφισιά. Για την επίθεση αυτή δεν υπήρξε καμμιά ανάληψη ευθύνης και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την συνδέουν άμεσα με τις «εκκρεμότητες» του κ. Τσοχατζόπουλου και πιθανόν το επεισόδιο στο γραφείο της οδού Μεσογείων 30.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι στη διάθεση της εφημερίδας ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να είχε αναθέσει σε ομάδα αγνώστων να ασκήσουν «εξοντωτικές πιέσεις» προς τον κ. Σμπώκο προκειμένου να του επιστρέψει τα «οφειλόμενα ποσά» (σ.σ.: Ο κ. Σμπώκος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά αυτές τις παράνομες συναλλαγές).

Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, σύντομα δημιουργήθηκε «ρήξη» του κ. Τσοχατζόπουλου και των εκείνων που ανέλαβαν το έργο «πίεσης» στον Ι. Σμπώκο, αφού ο πρώην υπουργός φέρεται ότι δεν τους κατέβαλε το χρηματικό ποσό που τους είχε υποσχεθεί. Η «ασυνέπεια» του κ. Τσοχατζόπουλου οδήγησε τους αγνώστους ν΄ αρπάξουν τμήμα του αρχείου του, από την οδό Κομνά Τράκκα, με απόρρητα έγγραφα. Προκειμένου, πιθανόν, να πείσουν τον κ. Τσοχατζόπουλο να τους καταβάλει τα χρήματα. Η κλοπή 21 ντοσιέ, σημειώθηκε το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, και ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε μιλήσει τότε για «κλοπή προσωπικών του δεδομένων από άγνωστους δράστες για μικροπολιτική εκμετάλλευση».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...