Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κυνηγητό Χρυσής Αυγής – μεταναστών στη λεωφόρο Μεσογείων

Οι μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε μέλη-οπαδούς της Χρυσής Αυγής και άνδρες της Αστυνομίας έξω από τα στρατόπεδα υποδοχής και κράτησης μεταναστών που σημειώθηκαν πρόσφατα σε Κόρινθο και Παρανέστι ετοιμάζονται να έρθουν και στο κέντρο της Αθήνας.

Το πεδίο μάχης θα είναι η λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφού την ώρα που εξετάζεται το ενδεχόμενο της μετατροπής των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη σε κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να μετακομίσει λίγα μέτρα πιο μακριά. Στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα δύο σχέδια, το θερμόμετρο σε μία πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας θα ανέβει επικίνδυνα.

Όλα ξεκίνησαν μετά από αίτημα της Κομισιόν που ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία κτιρίου με υπηρεσίες για την υποδοχή αλλοδαπών. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ξεναγήθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Νίκο Σίμο στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Κατεχάκη και συμφωνήθηκε να διατεθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τα δύο κτίρια. Στο ίδιο χώρο βέβαια στεγάζεται και το υπερσύγχρονο Στούντιο Δ, το οποίο όμως θα παραμείνει στη δικαιοδοσία της ΕΡΤ.

Μάλιστα λέγεται πως οι πιέσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις είναι μεγάλες, αφού στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα η αρμόδια επίτροπος της Κομισιόν και η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει για την πορεία της δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών. Παράλληλα θα πρέπει να αλλάξουν και οι χρήσεις γης, να τροποποιηθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος ως στρατόπεδο.

Οι αντιδράσεις πάντως δεν άργησαν να έρθουν με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή ρωτώντας πως ενώ στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν οι παραγωγές πέντε εκπομπών, αποφασίστηκε η ΕΡΤ να εκχωρήσει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κτίρια στις εγκαταστάσεις της ΕΤ1 στην οδό Κατεχάκη, προκειμένου να μετατραπούν σε διοικητικά κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών».

Την ώρα όμως που η κυβέρνηση αναζητά άμεση λύση έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα πρόβλημα, αφού η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το σταθμό Λαρίσης στη Μεσογείων, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης και μάλιστα κοντά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -δηλαδή δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ-.

Μάλιστα στο κτίριο που αναμένεται να εγκατασταθεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν θα υπάρχουν μόνο γραφεία για εγγραφές μελών και ενημέρωση, αλλά και καφετέρια, η οποία θα λειτουργεί στο ισόγειο και θα εξυπηρετεί -σύμφωνα με το δόγμα της Χρυσής Αυγής- μόνον Έλληνες πελάτες και θα σερβίρει μόνον ελληνικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει πως σε καθημερινή βάσει στην περιοχή δίπλα στο στρατόπεδο των μεταναστών θα κυκλοφορούν οπαδοί της Χρυσής Αυγής, έτοιμοι να... δράσουν ως Τάγματα Εφόδου όπως απέδειξαν πρόσφατα σε Κόρινθο και Παρανέστι.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πονοκέφαλο τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους κατοίκους της περιοχής, αφού αν το σενάριο της δημιουργίας στρατοπέδου υποδοχής μεταναστών και της μετακόμισης της Χρυσής Αυγής στην ίδια περιοχή και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής υλοποιηθεί, τότε η λεωφόρος Μεσογείων θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...