Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Κουβέλης: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η χώρα

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο και επικίνδυνο σταυροδρόμι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης που επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, με την καθυστέρηση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης και τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του πολιτικού συστήματος, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα., ενώ τόνισε ότι «αν δεν αναμετρηθούμε με τα βαθύτερα αίτια, τότε η όποια λύση θα είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα και μηδενικής απόδοσης».

«Εμείς δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες ότι η σωτηρία της χώρας, η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη μπορεί να γίνουν χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση», πρόσθεσε ωστόσο ότι « η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα σε δύο επίπεδα : και με την τρόικα και σε επίπεδο κεντρικότερης πολιτικής διαπραγμάτευσης» καθώς όπως τόνισε το διεθνές περιβάλλον έχει βελτιωθεί για τη χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους που «θα διασφαλίσει την συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης και ταυτόχρονα θα αποφύγουμε μέτρα παράλογα που εξαντλούν τις αντοχές της κοινωνίας».

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του επέλεξε, όχι αβασάνιστα όπως είπε, να στηρίξει την κυβέρνηση , επισημαίνοντας ότι «οι επιπτώσεις από μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν δραματικές».

«Δεν μείναμε στη σιγουριά των αντιπολιτευτικών εδράνων» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι « χωρίς την ΔΗΜΑΡ καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να σχηματιστεί και η χώρα θα έπεφτε σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας, όπου αυτά που περνάμε σήμερα και αυτά που φοβόμαστε για το αύριο θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σε αυτά που θα συνέβαιναν».

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε « ότι αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντοχή της ΔΗΜΑΡ. Είχε την ψευδαίσθηση ότι αναλαμβάνοντας κυβερνητικές ευθύνες και υποχρεώσεις η ΔΗΜΑΡ θα εξοστρακιζόταν από τον χώρο της αριστεράς και θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κυρίαρχο. Αυτό δεν συνέβη», είπε ο κ.Κουβέλης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συγκρότησης και διεύρυνσης του πολιτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «H ΔΗΜΑΡ είναι η υπαρκτή άφθαρτη δύναμη που ξεκινά από τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εκτείνεται μέχρι τον χώρο της πολιτικής οικολογίας Ταυτοχρόνως έχει πλήρη επίγνωση της ανάγκης ο χώρος αυτός να αποκτήσει δύναμη που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημ. Αριστεράς.

 ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...