Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Τη Δευτέρα θα δικαστούν οι 12 συλληφθέντες για την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την Παρασκευή που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ζήτησαν και πήραν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από νωρίς το πρωί, τα δικαστήρια της Ευελπίδων θύμιζαν... φρούριο, αφού η αστυνομική κινητοποίηση και τα μέτρα ασφαλείας ήταν τουλάχιστον πρωτοφανή!

Περίπου στις 12:00, οι 12 συλληφθέντες, με χειροπέδες πισθάγκωνα, έφτασαν στο κτίριο 16 της Ευελπίδων για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Λίγες ώρες μετά, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, αφού πρώτα τους απήγγειλε κατηγορίες, όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

 Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.
 
Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν συγγενείς και συνάδελφοι του 12 ναυτεργάτες που συνελήφθησαν κατά την εισβολή της Πέμπτης στο Πεντάγωνο.

 Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ναυτεργάτες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μέλη των σωματείων μετάλλου Αθήνας και Πειραιά που συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και από εκεί έκαναν πορεία στην Ευελπίδων, έμειναν έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο μόνο στους συγγενείς και σε τρία μέλη από κάθε σωματείο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...