Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παπαδήμος: Επιστρέφω αισιόδοξος - Πήραμε ψήφο εμπιστοσύνης

Η ανάπτυξη που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης είναι πλέον ο στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως γυρίζει στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος, καθώς η Ελλάδα αλλάζει, κοιτάζει μπροστά και έχει την ολόπλευρη στήριξη της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα αλλάζει. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Φεύγω με την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε καλύτερο δρόμο. Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην την διαψεύσουμε. Αντίθετα θα πρέπει να διαψευστούν όσοι προεξοφλούν ότι το νέο πρόγραμμα θα αποτύχει» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε πως η δανειακή σύμβαση όσον αφορά την επίσημη χρηματοδότηση θα υπογραφεί στα μέσα του Μάρτη.

Επεσήμανε δε πως «η ανάπτυξη είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα στην Ευρωζώνη. Ηρθε η ώρα να αντικατασταθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης με έναν νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και διαρθρωτικών αλλαγών».

Ωστόσο αναγνώρισε πως το νέο πρόγραμμα θα απαιτήσει βραχυπρόθεσμες θυσίες και επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και την απασχόληση, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

Διευκρίνησε πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ με προτεραιότητα προγράμματα που στηρίζουν τις επιχειρήσεις και δίνουν δουλειά σε ανέργους, η αξιοποίηση πόρων για να «ξεκολλήσουν» τα έργα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, αλλά και η εξεύρεση πόρων για στήριξη των επενδύσεων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ημερομηνία των εκλογών ο πρωθυπουργός είπε πως «αποφάσεις για την προκήρυξη εκλογών θα ληφθούν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν γίνεται συζήτηση, αλλά ούτε είναι αποδεκτή καμία απαίτηση για Ευρωπαίο επίτροπο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...