Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στο Ωνάσειο ο Ισίδωρος Κούβελος που δεν είχε δηλώσει το 1 εκατ. δολάρια

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό εισήχθηκε πριν από λίγο εσπευσμένα ο Ισίδωρος Κούβελος με καρδιακές αρρυθμίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, όπου θα παραμείνει για εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισίδωρος Κούβελος είχε υποβληθεί σε τετραπλό μπαι-μπας πριν από λίγα χρόνια.

Δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του κ. Ισίδωρου Κούβελου ο τραπεζικός λογαριασμός που κατέληξε το 1 εκατ. δολάρια, λένε οι ορκωτοί ελεγκτές.

Αναλυτικά, οι ορκωτοί ελεγκτές, που με εντολή της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έλεγξαν τα πόθεν έσχες της κας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Κούβελου κατέληξαν στην διαπίστωση ότι δεν προκύπτει επαύξηση περιουσιακής κατάστασης που να μην δικαιολογείται, αλλά και στην επισήμανση ότι εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός που ο Ισίδωρος Κούβελος διατηρεί στην Μεγάλη Βρετανία και στον οποίο κατατέθηκε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στις 4 Μαρτίου 2011.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελο Αργύρης, στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε ο Ισίδωρος Κούβελος σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός «εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στη δήλωσή μου για το 2011 καθότι η διακίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών των ΗΠΑ για την συμμετοχή μου στην αγορά ποσοστού σε υπό ναυπήγηση πλοίο». Πάντως, ο ίδιος ο Ισίδωρος Κούβελος διευκρίνισε πως με τον λογαριασμό αυτό καλύπτει τις ανάγκες του γιου του που σπουδάζει στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ χρησιμοποιείται και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αυτό επιβεβαιώνει και ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών, που δείχνει ότι ο λογαριασμός έχει 12.325 λίρες Αγγλίας και 1.142.068 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...