Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Λασίθι: Πακιστανός αναγνώρισε στα πρόσωπα μαθητών, τους επίδοξους δολοφόνους του!

Το θύμα συνήλθε από την άγρια επίθεση που δέχθηκε παραμονές των Χριστουγέννων - Τα όσα αποκαλύπτονται προβληματίζουν...

Έντονος προβληματισμός κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού εναντίων μετανάστη από το Πακιστάν στο οποίο πρωταγωνίστησαν και μαθητές.

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του μετανάστη από το Πακιστάν που έγινε στον Άγιο Νικόλαο έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε το θύμα.

Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση, επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λασιθίου και αναφέρεται στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας τονίζοντας:

''Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης...

Οι εκπαιδευτικοί του ανατολικότερου νομού της Κρήτης καλούν όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...