Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πορεία διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα για την Χαλκιδική

Με δύο διαδηλώσεις στην Αθήνα, σήμερα και την Τρίτη, επιχειρούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και οι αλληλέγγυοί τους να ενημερώσουν την κοινή γνώμη στην πρωτεύουσα και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. 

Το πρώτο κάλεσμα είναι για σήμερα Σάββατο, 12 Γενάρη 2013, στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, από τις  Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και την Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής).

Το επόμενο ραντεβού είναι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, συγκέντρωση στην πλατεία Πανόρμου (σταθμός ΜΕΤΡΟ) και πορεία που οργανώνει η συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδική.

«Διαδηλώνουμε για τα δάση, τη γη και το νερό στις 12 Ιανουαρίου», αναφέρει το κάλεσμα «ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής, για να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι δε θα αφήσουμε τη Χαλκιδική στα νύχια των χρυσοθήρων. Το θέμα των εξορύξεων στη Χαλκιδική αφορά όλους μας». Διαδήλωση και πορεία στις 15 Ιανουαρίου «με στόχο την ακύρωση των σχεδίων εξόρυξης χρυσού, και με απαίτηση να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των τοπικών κοινωνιών, σε ότι αφορά τη ζωή τους και το μέλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...