Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων τα ξημερώματα

Πέντε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στα σπίτια δημοσιογράφων. Η επίθεση ήταν οργανωμένη και συντονισμένη και πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ώρα. Ξεκίνησε στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ' Ιστρία 1 στο κέντρο της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο.

Στόχος των αγνώστων που τοποθέτησαν τα γκαζάκια στις εισόδους των σπιτιών έγιναν οι δημοσιογράφοι: ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας, ο πρώην παρουσιαστής του Mega Αντώνης Λιάρος, ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνη Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο δημοσιογράφος της Real News Χρήστος Κώνστας και ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης.

Και στις πέντε επιθέσεις οι δράστες τοποθέτησαν από δύο γκαζάκια στις εισόδους των πολυκατοικιών των δημοσιογράφων. Από τις εκρήξεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, μονο υλικές ζημιές.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η αρχή των εμπρηστικών επιθέσεων με τα γκαζάκια έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του. Το δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος. Το τρίτο χτύπημα έγινε στις 04:15 στην Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνης Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα ένας ακόμη εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο Μαρούσι στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα. Η τελευταία επίθεση ήταν στο σπίτι του δημοσιογράφου Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Ο δημοσιογράφος του Mega, Γιώργος Οικονομέας, είπε στη διάρκεια της εκπομπής, πως μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι στον Λυκαβηττό όπου διέμενε ο ίδιοςπαλαιότερα.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι», τόνισε.

Και στα πέντε σπίτια έφτασαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...