Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ονοματεπώνυμα για το ξέπλυμα χρήματος έδωσε ο Ν. Ζήγρας στους ελβετούς εισαγγελείς

«Η Morgan Stanley με σύστησε στην εταιρεία Καμινάδα για να συστήσω υπεράκτιες εταιρίες για να ξεπλένονται χρήματα. Φρόντιζε να δίνονται δάνεια ισόποσα των μιζών για να δημιουργούνται ψεύτικα πόθεν έσχες ... Ελβετικές τράπεζες διατηρούσαν παραμάγαζα στην Αθήνα από κοινού με έλληνες χρηματιστές και λάμβαναν βαλίτσες με χρήματα σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων στην Αθήνα από έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κ. λ. π. ».


Με ονοματεπώνυμα περιέγραψε ο Νίκος Ζήγρας στους Ελβετούς που ήρθαν στη χώρα μας για να του πάρουν απολογία, πώς γινόταν το ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ στην Αθήνα τη δεκαετία του 2000 και κυρίως με ποιον τρόπο διοχετεύθηκαν αστρονομικές μίζες σε λογαριασμούς του, για τους οποίους λέει ότι δεν είχε ιδέα.

Οταν μάλιστα του ζητούν δικαιολογητικά για το άνοιγμα των λογαριασμών λέει: «Ψάξατε στο αρχείο των τραπεζών σας, που ξέπλεναν χρήματα... Ή μήπως δεν γνωρίζετε ότι προσπάθησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος να δωροδοκήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης σας για να μην ανοίξει ο λογαρισμός του;».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη συνεργασία με τον τραπεζίτη Πάνο Μπάιλα: «Αρχικά ως το 2005 ο Α. Τσοχατζόπουλος ως πραγματικός δικαιούχος των λογαριασμών έπαιρνε τις αποφάσεις, τις οποίες έδινε σε εμένα και στην συνέχεια τις μεταβίβαζα στον Μπάιλα, ο οποίος μέσω εμβασμάτων στην εταιρεία Morelia, που διατηρούσε λογαριασμό στη Morgan Stanley, έστελνε τα χρήματα στη Morelia στην Ελλάδα. Παρελάμβανα από το γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα, σε βαλίτσες με μετρητά τα χρήματα, αφαιρεμένης της προμήθειας, που είχε συμφωνηθεί και τα παρέδιδα στον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Όταν ερωτάται πώς γνώρισε τον Μπάιλα, ο οποίος, όπως είπε, ζούσε με πολυτελή τρόπο, εξηγεί ότι του τον γνώρισε γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που ήταν φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι συνέτρωγε και με τη σύζυγο του Άκη Βασιλική Σταμάτη. Τελευταία φορά, όπως ανέφερε ο Ν. Ζήγρας τον συνάντησε κρυφά το 2007, όταν αποκαλύφθηκε το όνομά του

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις είπε ότι «επιταγές και μετρητά έπαιρνε πάντα από τον πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη, τα παρελάμβανε εκείνος από τον έμπορο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, ιδιοκτήτη της εταιρείας Drumillan και στη συνέχεια τα κατέθετα στις τράπεζες Credit Lyonnais και Morgan Stanley και από εκεί μέσω της υπεράκτιας Morelia τις παρέδιδα στον τελικό αποδέκτη, τον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Πρόσθεσε ότι ο Μπάιλας γνώριζε καλά τη Morelia και τους ιδιοκτήτες της. «Την ίδια πορεία ακολουθούσαν τα χρήματα και προς την άλλη τράπεζα την Credit Lyonnais Η Morelia είχε φτιάξει ένα πολύ καλό δίκτυο μεταξύ των δύο τραπεζών», τόνισε. 
 
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...