Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη 38χρονος για απάτη σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που προκάλεσαν ζημιά αξίας πάνω από 100.000 ευρώ, συνελήφθη στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 38χρονος Σύρος, ενώ αναζητείται η 43χρονη ελληνίδα συνεργός του.


Ο 38χρονος και η 43χρονη το τελευταίο εξάμηνο διέπραταν απάτες σε βάρος επιχειρήσεων προώθησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Αφού κατάρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών αρχών, προμηθεύονταν πακέτα σύνδεσης καρτοκινητών, τα οποία ενεργοποιούσαν με τα πλαστά στοιχεία.


Στη συνέχεια, τηλεφωνικά ζητούσαν τη φορητότητα των συνδέσεων σε άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο, επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλή επιδότηση για αγορά συσκευής τηλεφώνου αξίας από 300 έως 400 ευρώ ανά σύνδεση.

Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο είχαν ενεργοποιήσει 139 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και η ζημία που προκλήθηκε ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Ο 38χρονος και η 43χρονη είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2012 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...