Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

O Kαρυπίδης πέρασε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πριν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, με τις απαράδεκτες ακροδεξιές και αντιεβραϊκές απόψεις, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, «εκκολάφθηκε» πολιτικά στον χώρο της ΝΔ και δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του βλέψεις.


Ο «ατσαλάκωτος», όπως τον αποκαλούν στην Κοζάνη, γιατί φοράει μονίμως κοστούμι και γραβάτα, έφτασε μέσα από πολιτικές οβιδιακές μεταμορφώσεις να χριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων. Σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει σήμερα την υποψηφιότητά του, σε συνεδρίασή της, παρουσία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα


Το 1990 ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν υποψήφιος με το νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσιαρτσιώνη -μετέπειτα υπουργού της ΝΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή- για τον δήμο Κοζάνης και αργότερα συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ Ν. Παπαφιλίππου στο τηλεοπτικό κανάλι του οποίου έγινε γνωστός δημοσιογραφικά, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει αργότερα και κουμπάρος με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη. Το 2006 επιχείρησε να πάρει το χρίσμα της ΝΔ για τη νομαρχία Κοζάνης, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Με «προίκα» το δικό του τηλεοπτικό κανάλι Flash που είχε στήσει από το 2006, βρέθηκε το 2010 να διεκδικεί υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Οι προσβάσεις του στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου τον βοήθησαν τότε να χριστεί προσωρινά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπαϊορδανίδη.
Οι έντονες αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν όμως ως αποτέλεσμα να χαλάσει κι εκείνος ο «αρραβώνας».

Εκτοτε εμφανίζεται στο κανάλι του να σηκώνει τα αντιμνημονιακά λάβαρα, κρατώντας ο ίδιος το βραδινό δελτίο του σταθμού του, με επιχειρήματα που παραπέμπουν στον Π. Καμμένο -με τον οποίο έχει προσωπικές ιδιαίτερες σχέσεις- και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Η ΑΥΓΗ

Η εφημερίδα Αυγή παραδέχεται ότι «προβληματίζει η υποψηφιότητα Καρυπίδη»

Γράφει σε χθεσινό της άρθρο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αναστάτωση έχει προκληθεί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα στον κόσμο της Αριστεράς, από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης σε δήλωσή του φρόντισε να τονίσει ότι μεγάλωσε και γαλουχήθηκε «με τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αριστεράς που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις», ωστόσο η συνέντευξή του με τον Ηλ. Κασιδιάρη (και κυρίως, ο τρόπος που τον αντιμετώπισε), η«ετυμολογική ανάλυση» της «εβραϊκής λέξης Νερίτ», καθώς και οι πληροφορίες για κατά καιρούς επιχειρούμενες συγκλίσεις του είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς και στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και στους πολίτες που προσβλέπουν σε αυτόν, όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας αλλά και για το κατά πόσον συνάδει με το όλο αξιακό σύστημα της Αριστεράς.

Η προγραμματισμένη για σήμερα Πολιτική Γραμματεία, μετά από αίτημα των δύο μελών, Πάνου Λάμπρου και Μάνιας Μπαρσέφσκι να επανεξετάσει το θέμα της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη, τελικά αποφασίστηκε να μετατεθεί για αύριο, προκειμένου να μεταβούν στην Κοζάνη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βίτσας και ο Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης

Πάντως με ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα η ΝΕ Κοζάνης σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναφορικά με όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων και την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Στην διευρυμένη ΝΕ της ΠΕ Κοζάνης τέθηκαν προς συζήτηση τα ονόματα που πρότεινε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή, ενώ ζητήθηκε από τους συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδικασία η κατάθεση προτάσεων για υποψηφίους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Σε αυτήν την διαδικασία προτάθηκαν και πολλά άλλα ονόματα εκτός της εισήγησης και ως εκ΄ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες διερευνητικές επαφές, όπως και έγιναν. Η συντριπτική πλειοψηφία των προτεινόμενων υποψηφίων αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση για να επωμιστεί αυτό τον ρόλο.

2. Την Κυριακή 26-1-14 η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δ.Μ ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο πολιτικών πρωτοβουλιών και διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση του προγραμματικού μας λόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ΠΣΕ επικύρωσε τις πολιτικές διαδικασίες που δρομολόγησαν οι διευρυμένες συσκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στη Δ.Μ.

Σε αυτήν την διαδικασία έγιναν οι συνθέσεις για οριστικοποίηση της πρότασης στην ΚΕ και μάλιστα ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν.

3. Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών μεταφέρθηκε στην ΚΕ ώστε να λάβει την οριστική της απόφαση.

Τα σχόλια και οι επιθέσεις που έγιναν για τις διαδικασίες είναι ανυπόστατα και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία το μόνο που κάνουν είναι να τραυματίζουν την οργάνωση, η οποία κινήθηκε με βάση το καταστατικό και τις προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...