Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μάρτυρες «καίνε» τον Γιακουμάτο -«Πλήρωνα 1.530 ευρώ το μήνα, μου έδιναν απόδειξη για 1.130 ευρώ»

Kαταθέσεις που «καίνε» τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον παρουσιάζουν ως «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» του γηροκομείου «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real News, το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας παρουσιάζει τον πρώην υπουργό της ΝΔ ως άμεσο συνεργό στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» του οίκου ευγηρίας. 


Μάλιστα, το εν λόγω σημείωμα απεστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα δηλαδή που συνελήφθη η σύζυγός του Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης Γιακουμάτος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γηροκομείου, αντίστοιχα.

Η εφημερίδα παρουσιάσε την Κυριακή σημείωμα ελέγχου, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναφέρει ότι ο βουλευτής της ΝΔ εκτός από τις υπηρεσίες του ως γιατρός στο γηροκομείο, είχε πλήρη γνώση, αλλά και συμμετείχε και στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμένων που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Η καταγγελία στην οικονομική αστυνομία

Η ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην οικονομική αστυνομία, σύμφωνα με τη Real News, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.«Το εν λόγω γηροκομείο είναι του Γεράσιμου Γιακουμάτου, το έχει όμως στο όνομα του αδερφού του Δημήτριου Γιακουμάτου. Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανιζόταν στο γηροκομείο και έκανε τις χρηματικές συναλλαγές. Πλήρωνα 1.530 ευρώ το μήνα, πλην όμως μου έδινε απόδειξη 1.130 ευρώ. Στα βιβλία χρεώνουν το ποσό της απόδειξης και έχουν ένα χαρτί με τα ποσά που πληρώναμε στην τσάντα της κυρίας Αναστασίας στη reception», έγρααφε χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας στον έλεγχο που έγινε στο γηροκομείο ο κ. Γιακουμάτος καθοδηγούσε δύο στελέχη της εταιρείας προκειμένου να προσκομισθούν στον έλεγχο τα αιτούμενα στοιχεία, φορολογικά και μη, παρά το γεγονός ότι ουδεμία επίσημη σχέση, υπαλληλική ή καταστατική, είχε με αυτά.

Παράλληλλα, στις ένορκες καταθέσεις που ελήφθησαν από τους 16 συνολικά ιδιώτες συμβαλλόμενους με το γηροκομείο, οι περισσότεροι καταθέσεων ότι γνώριζαν ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον Γερ. Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις «αποφάσιζε και έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλόμενων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών, καθώς και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...